Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się korzystać z oficjalnych narzędzi od CA, więc myślę że i tym razem nie będę narzekać ;) Przynajmniej fora odżyją, bo ludzie nie będą tylko w steamowym warsztacie szukać.
Wersja do druku
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się korzystać z oficjalnych narzędzi od CA, więc myślę że i tym razem nie będę narzekać ;) Przynajmniej fora odżyją, bo ludzie nie będą tylko w steamowym warsztacie szukać.
No to mamy odpowiedź Bretonnia grywalna w bitwach od premiery.(niedostępna w kampanii przynajmniej na razie)
A pod filmikiem pojawił się taki komentarz.
Total War5 minut temu (edytowany)
We’ve no plans to add Bretonnia as paid-DLC - but you can check out our plans on DLC and Free-LC here: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...e_Content_Blog
Teraz pytanie można już traktować to jako oficjalną zapowiedz jako flc? Czy jeszcze nie?
Ciekawe czy jeszcze jakieś frakcje będą grywalne już (od premiery) na multi?
Czy mi się wydaje, czy nie wyłączają ataku w formacji? Jak tak jest to wg mnie idiotyczne zagranie, bo wyłączenie ataku w formacji zwykle minimalnie, ale przesądza szanse na zwycięstwo drugiej strony.
Czy mnie oczy mylą, czy w filmiku byli jezdzcy na pegazach? Jeśli tak to nie mogę się doczekać Bretonii- Jeszcze, żeby dali Morganę jako LL.
Byli, byli...
Padli błyskawicznie... Podobnie jak elitarna kawaleria konna.
Za to latadło truposzy panoszyło się po całym polu bitwy.
Zdziwiłem się, że Grail Knights mają tak duży oddział, spodziewałem się raczej liczebności i siły jeźdźców na demigryfach, skoro rycerze grala to nadludzie (Według opisów ze świata, nie wiem jak na bitewniaku się sprawują).
Właściwie nie tyle nadludzie, co ludzie, którzy zyskali potęgę po ukończeniu próby Zielonego Rycerza, bądź Pani Jeziora (do końca nie wiem jeszcze, jak to jest). Co do rycerzy na demigryfach - nie. Są owszem czymś w rodzaju "indywiduum", ale w porównaniu z Rycerzami Grala - którzy są najpotężniejszymi jeźdźcami w Starym Świecie (obok Krwawych Rycerzy) - wcale się mocno nie wyróżniają poza wierzchowcami.
Przyjrzałem się statom na filmiku i w sumie Rycerze Grala, poza siłą broni i szybkością są faktycznie silniejsi od Pegazów, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
A mogli dać dla imperium jezdzców na gryfach?
Nie, bo nie mają takich jednostek w bitewniaku. Jedynie dla Książąt-Elektorów jest to możliwe, by mogli zasiadać gryfy.
A cha mocno bym się wkurzył gdyby dali Bretonie jako frakcja nie fabularna- tylko we własnej bitwie; bo też po co pokazywali Bretonie dla tego trybu, nie mogli od razu ogłosić, że to szósta frakcja, przecież trzeci LL orków jest zapowiedziany, a widnieje na rysunkach przedstawiających darmowe FLC. Nie mogli tak zrobić z Bretonią? Chyba,że nie zrobili jej całej, ale wtedy po co pokazują ją- Bretonie; od złej strony.
Bacz na słownictwo. Arr.
Dzięki za odpowiedz.:confused:
Jasno powiedzieli, że Bretonia będzie grywalna (na mapie kampanii) ale nie będzie gotowa na dzień premiery.
"We haven't said they won't be a playable campaign force. We've said they're not fleshed out enough for that right now so we thought it'd be cool for them to at least be in custom and multiplayer battles."
Dlatego dają ją z ograniczonym roosterem i tylko do bitew. W połączeniu z tym co napisał Ituriel, można jednoznacznie wywnioskować, że będzie to wspominana w blog poście rasa FLC planowana na koniec roku.
I świetnie- w takim razie. Nie obejrzałem całego filmiku, bo wyskakuje mi błąd i tyle z oglądania. Mógłby mi ktoś wymienić jakie jednostki ma Bretonia oprócz jezdzców Graala i jezdzców na pegazach.
Łucznicy,trebusze,piechota z halabardami i włóczniami,konni łucznicy,kapłanka,paladyn,zwykli rycerze i król
Jakoś Mnie to nie dziwi, są jako chłopcy do bicia, w kampanii. I 7 miesięcy będą czekać fani, na jej odblokowanie w Kampanii, FLC to znaczy że darmowy ? tak.
Ciekawe czy jak będą grywalną rasą, dostaną Bitewnych pielgrzymów?
DLC- to płatne dodatki
FLC- to bezpłatne dodatki ( darmowe )
Czy zwykli to bym nie powiedział. Ogólnie póki co roster Bretonnii przedstawia się tak:
chłopscy łucznicy, trebusze, zbrojni z halabardami i bronią drzewcową, konni giermkowie z łukami i konni giermkowie z włóczniami, kapłanka, paladyn, Rycerze Królestwa, Rycerze Graala, Rycerze na Pegazach i Król Louen Leoncoeur.
Także wg mnie pewniakiem w FLC z Bretonnią w kampanii będą:
Bitewni Pielgrzymi, Rycerze Próby, Rycerze Wędrowni, Relikwiarz Graala, Służka Pani, Błędni Rycerze (chyba, że coś pomyliłem i Błędny Rycerz to Rycerz Próby to przepraszam z góry)
Jak dla mnie zrobią podobnie do chaosu, czyli na początku jej roster będzie mocno ograniczony i dopiero po jej wyjściu jako flc dopakują go jednostkami.
A ja jestem podłamany zręcznościowym aspektem rozgrywki.
Umiejętności głównego wodza bretoni odpalane co 8,12 i chyba 25 sekund.
U paladyna coś koło 20 sekund...
tylko czarodziejka miła dłuższe czasy odnowienia.
I tak będzie, Mackoff. Jestem tego pewien. W sumie to dobrze, bo to doda pikanterii trybowi multiplayer (w pewnym sensie) :)
Ale to były tylko nietoperki :P,powinni je roznieść na mieczach,choć z tego co widziałem to decydujące było jakieś zaklęcie i szarża terrora,latające bestie będą naprawdę potężne....Tak czy inaczej padli za szybko jak na elitarną jednostkę jak na mój gust.
Akurat nietoperze to tam prawie nic nie zrobiły, to czar Darrena je prawie wykończył, a Terrorgheist dobił.
W ogóle polecam filmik od Darrena, niestety upewnił mnie w tym co widziałem do tej pory, czyli rycerze używają animacji jazdy z włóczniami z Rome 2, czyli trzymają lance wysunięte po bokach, w trakcie szarży nie składają się z nimi, tylko dźgają i co najgorsze....w walce wręcz dalej używają lanc, nie zmieniają ich na miecze!
Filmik od Darrena:
https://www.youtube.com/watch?v=U2TZfCCX0wI
Nie chciało im się robić czegoś takiego jak zmiana kopii na miecze? Albo uznali że kto normalny używa miecza.....
Po obejrzeniu filmiku z drugiej strony (Darrena) będę miał wampirkę w każdej armii i truposzom dam szansę zagrania prędzej niż zakładałem na początku.
Natomiast nie podobał mi się w ogóle wygląd magiczki Bretonni. Przez tą ozdobę na czole wygląda jakby miała jakąś perełkę lub kaptur...
Za to Król wygląda fajnie.
Widać że Darren chciał to wygrać.
A nie wiecie, czy może być jednostka tak jak jezdzcy hipogryfów skoro są jezdzcy na pegazach
Nie, nie ma takich jednostek jako pełnych oddziałów, np w Bretonii posiada takiego król Leoncoeur.
Hipogryfy, gryfy, gryfony, mantikory, wyverny oraz smoki w bitewniaku są traktowane jako terrorgheisty. Czyli jako duże potwory.
Jeźdcy pegazów, harpie - jako nietoperze.
No dobra,ale wampiry mają te duże potwory jako jednostkę nie przypisaną bohaterowi.
Chodzi o rozmiar stwora, a nie o to czy jest czyimś wierzchowcem, czy nie.
A latające wampirze terrorgheisty są rozmiarów nietoperzy?
Lordowie ludzi powinni mieć możliwość dosiadania gryfów(zarówno Imperium jak i Bretonnia) oraz pegazów,Karl Franz nawet smoka. Bohaterowie już "tylko" pegazy czy zwykłe bojowe wierzchowce,nie ma natomiast ich jednostek jako takich,jedyny oddział dosiadający nadnaturalnych stworzeń to właśnie rycerze na pegazach i demigryfach,jeźdźców gryfów nie będzie na pewno.