<Już przygotowuje Armybooka> Zobaczymy, co tu będzie ujawnione. Mam nadzieję, że trafimy na Karnozaury i Jeźdźców Terradonów tj. latacze i potężne bestie.
Wersja do druku
<Już przygotowuje Armybooka> Zobaczymy, co tu będzie ujawnione. Mam nadzieję, że trafimy na Karnozaury i Jeźdźców Terradonów tj. latacze i potężne bestie.
Powoli zaczynam myśleć że młotek2 wyjdzie szybciej niż na gwiazdkę. Ale za to nie będzie już żadnego płatnego dlc do młota1.
Tylko stary przyjaciel, tak na 1,5 miecha przed premierą. Ale co w nim dadzą to już nie mam pojęcia.
Arroyo obstawia Kislev. Czyli bez DLC teoretycznie do grudnia? To byłby chyba rekord jeśli chodzi o serię TW.
Myślicie, że z tym trailerem poznamy większą część rosteru itd.?
No raczej. Jutro będę około 18:00, spróbuję się wtedy przyjrzeć trailerowi i wypisać kolejne jednostki w temacie Jaszczuroludzi.
A o której możemy się spodziewać trailer'u?
I jeszcze jedno pytanie - czym jest ten list Wysokich elfów , który CA wczoraj wrzuciło?
Z niego można wywnioskować parę rzeczy:
1. List skierowany jest do Króla Finubara.
2. Teclis będzie zaczynać w Saphery
3. Kroq'Gar będzie zaczynać w Xhotl (miasto w sercu Lustrii)
4. Upadające Bramy mogą być głównym wątkiem Wysokich Elfów tj. odbudowa ich czy coś takiego.
A czym są te Upadające bramy?
Tutaj nie jestem pewien, ale to chodzi chyba o to, co w trailerze miałeś, jak Teclis dotykał kamienia. Mam wrażenie, że te całe "Upadające Bramy" to właśnie te obeliski, z których jeden był bliski upadku ze względu na atak goblińskich hord Groma Grubasa.
Myślisz, że w jakich odstępach czasowych będą następne trailer'y?
@Szymblok
Z tego co pamiętam to Bramy są miejscami skupiający wiatry magii, które mają za zadanie wzmocnić cały wir. Dlatego akcja Groma mogła doprowadzić do katastrofy.
Dokładnie. A upadek wiru = Ulthuan kończy jak Atlantyda, a demony do ataku na Świat.
A na Steamie kilkanascie osob dziennie gra w Warhammera 2 :) wiec powiedzmy ze jest w fazie testow gameplay czy tym podobne :p
Panowie. Nie wiem jak wy ale ja z tą grą mam problem. Poważny problem. Jestem poddenerwowany ( wersja grzecznościowa z szacunku do was :P ) tym że nie dają mi DLC do gry. Pierwsza gra w której jestem zły na twórców że nie chcą pieniędzy odemnie :P Przecież Imperium aż błaga o DLC ( sporo ras prosi się ale Imperium ... ) Niech wydają DLC I kolejne części. Kocham tą serię ale to jest pierwsza która daje mi tyle różnych stylów gier rasami ( i niech tego nie zmieniają bo to moim zdaniem największy atut tego tytułu ) Idę płakać do kąta :P
Imperium już ma DLC,to że jest ubogie w zawartość względem choćby DLC do krasnoludów i orków to insza inszość. Jak dla mnie Imperium ma bardzo szeroki wybór jednostek i brakuje mu w tej chwili jedynie możliwości wyboru dodatkowej pozycji startowej aby można było zagrać kampanię w kooperacji. Ale czy brak niektórych jednostek i bohaterów jest aż tak odczuwalny? Oczywiście miło by było mieć jeszcze większy wybór ale tak na dobrą sprawę już teraz jest to najbardziej elastyczna i uniwersalna frakcja w całej grze.
Ale słaby ten trainer...
Walka jakiś latających pterodaktyli z orłami, tak po prawdzie to więcej tam pokali jednostek wysokich elfów niż lizaków.
Wyglada jak trailer Avatara 2 xD
Ze tak napisze, mega ssie ten trailer :) jesli tyle kreatywnosci wkladaja w gre to czarno to widze :p
Te "bombowce" ciekawe, no ale z drugiej strony za wiele nie pokazali. Myślę jednak, że Arroyo coś tam nawet z tego "wyciśnie". ;)
Jednostki nowe:
Jeźdźcy Terradonów (Jaszczuroludzie)
Elficcy Łucznicy
Orli Szpon (Wysokie Elfy)
Książę Elfów/Szlachcic Elfów
Wielkie Orły (Elfy)
Magowie i Arcymagowie Wysokich Elfów z Wysoką Magią
Mag-Kapłan Slannów
Nie wiem, czy dobrze widziałem, ale na początkowych minutach mieliśmy też chyba Stegadony.
Co do samego trailera... mam wrażenie, że trailer Imperium był lepszy, pokazali wtedy w miarę obie strony konfliktu. Tutaj głównie Elfy Wysokiego Rodu widziałem, co widać powyżej.
Już sama koncepcja trailera była taka z kantu wiadomo czego wytrzaśnięta. Jakim cudem Elfy Wysokiego Rodu leją się z Jaszczurami? Jak dobrze pamiętam to Jaszczuroludzie byli zwykle "tajemniczymi sojusznikami" HE.
Byli też mistrzowie miecza HE oraz carnosaur biegnący bez jeźdźca w jednym z końcowych ujęć. Dla mnie trailer ok,tylko normalnie salwa elfów by zmiotła te żałosne skinki :twisted: (tak wiem,to tylko zwiastun,a do tego zwiastun gry fantasy,ale mimo wszystko jako wielbiciela HE trochę mnie to rozczarowało). Na minus dałbym jeszcze tekstury elfów,widać że wymagają sporo pracy choć i tak spodziewałbym się gry nie z końcem roku jak myślałem do tej pory a raczej wrzesień/październik.
Przecież ten trailer to jakaś paranoja. Nie wiem czy coś ze mną nie tak, że przez całe 2 minuty liczyłem na przybliżenie walczących lizardów? :wall:
Zamiast tego dostaliśmy oblot po dżungli z bitwą w tle z widoku latającej jaszczurki i jedną dramatyczną sceną, której koniec był bardzo oryginalny. :rolleyes:
:lol:
To po co dodawać Bogów do Wojowników Chaosu, dać im do wyboru pasywne buff w zależności od tego czyim wyznawcą są bo robienie reskinów jest niepotrzebne. Dodawanie nowych bestii których rola będzie identyczna też nie jest potrzebne prawda > ? To może już niech nic nie robią, bo w sumie po co ?
Jakoś CA było kreatywne w dodawaniu ognistego rodzaju ataku do Rycerzy Słońca, by lepiej pasowali do fanatycznej roli, ale w innych przypadkach to już tacy kreatywni nie są >? Ciekawe. Z historii Rycerzy Pantery idzie wywnioskować że dbają o rasową czystość Imperium; i nie chodzi o kolor skóry a raczej o tępienie mutantów, chaosu i zwierzoludzi, więc na pewno można ich dodać do gry i dać im bonus do walki z tymi rasami plus w końcu są najszybszą konnica Imperium. Już nie są tylko reskinem.
Kult Ulryka zasługuje na dodanie do gry jeśli Middenland zostanie dodana jako sub frakcja. Jakoś nie chce mi się wierzyć że CA tylko zmieni barwy ich jednostek...
CA powycinało tyle z gry i nie ma co z tym robić teraz ? To mają problem. Ciekawe co zrobią z magią w 2? Bo taki Teclis jest znacznie potężniejszy od Gelta a taki Gelt to najpotężniejszy mag w Imperium i nikt go nie używa w Multi...Oni nawet magię spłycili, bo różnica między magiem poziomu 1, 2 a czarodziejami takimi jak Kemmler czy Gelt nie jest zauważalna. To co CA zrobi z Teclisem albo Mazdamundi ? Sprowadzi do poziomu Gelta i Kemmlera ? To na Nagasha nie ma co czekać:P
Nie traktuj tego jako ataku, a raczej wyrzut frustracji na to co oni robią. Spieszą się z dwójką, fajnie. Ale od miesięcy nie załatwili sprawy z Lordami jak powinni. Najlepszy Lord to taki który włada i magia i mieczem w tej grze na ten moment.
To,że uważam że nie powinni robić kolejnych dlc do frakcji,które już takowe dlc dostały bądź same były dlc(bo taka praktyka byłaby po prostu skrajnie nieprzyzwoita),nie znaczy że nie chcę bądź nie wierzę w dodanie nowych jednostek i bohaterów niejako przy okazji kolejnych części albo aktualizacji. Znając CA dodanie Middenlandu jako zwykłego reskinu bez nowych jednostek jest absolutnie możliwe bo żadna z poprzednich sub-frakcji nie dostała nowych darmowych jednostek tylko dla siebie. Byłoby to skrajnie rozczarowujące ale możliwe niestety jest.Cytat:
To po co dodawać Bogów do Wojowników Chaosu, dać im do wyboru pasywne buff w zależności od tego czyim wyznawcą są bo robienie reskinów jest niepotrzebne. Dodawanie nowych bestii których rola będzie identyczna też nie jest potrzebne prawda > ? To może już niech nic nie robią, bo w sumie po co ?
Jakoś CA było kreatywne w dodawaniu ognistego rodzaju ataku do Rycerzy Słońca, by lepiej pasowali do fanatycznej roli, ale w innych przypadkach to już tacy kreatywni nie są >? Ciekawe. Z historii Rycerzy Pantery idzie wywnioskować że dbają o rasową czystość Imperium; i nie chodzi o kolor skóry a raczej o tępienie mutantów, chaosu i zwierzoludzi, więc na pewno można ich dodać do gry i dać im bonus do walki z tymi rasami plus w końcu są najszybszą konnica Imperium. Już nie są tylko reskinem.
Kult Ulryka zasługuje na dodanie do gry jeśli Middenland zostanie dodana jako sub frakcja. Jakoś nie chce mi się wierzyć że CA tylko zmieni barwy ich jednostek...
Tak. To co zrobili z magią a raczej bohaterami którzy nią władają też mi sie nie podoba. W tej chwili LL magów warto brać tylko w kampanii i nie dlatego,że są mocni,tylko dlatego,że jako jedyni nie mogą umrzeć na stałe. Zwykłych magów-lordów w ogóle się nie opłaca werbować i jest to duży problem.Cytat:
CA powycinało tyle z gry i nie ma co z tym robić teraz ? To mają problem. Ciekawe co zrobią z magią w 2? Bo taki Teclis jest znacznie potężniejszy od Gelta a taki Gelt to najpotężniejszy mag w Imperium i nikt go nie używa w Multi...Oni nawet magię spłycili, bo różnica między magiem poziomu 1, 2 a czarodziejami takimi jak Kemmler czy Gelt nie jest zauważalna. To co CA zrobi z Teclisem albo Mazdamundi ? Sprowadzi do poziomu Gelta i Kemmlera ? To na Nagasha nie ma co czekać:P
Nie traktuj tego jako ataku, a raczej wyrzut frustracji na to co oni robią. Spieszą się z dwójką, fajnie. Ale od miesięcy nie załatwili sprawy z Lordami jak powinni. Najlepszy Lord to taki który włada i magia i mieczem w tej grze na ten moment.
Il Duce, wiadomo, że DLC do jedynki już nie wyjdą poza Old Friendem. Wiadomo za to, że prawdopodobnie będą w kolejnych częściach update'ować to, co już mamy. Czyli ostatecznie możemy dostać pełne rostery ras.
Jeśli dobrze wyczytałem to jutro ma być transmisja z rosterem jaszczurek. Znaczy z omawianiem lore a warunkami panującymi w grze.
Czyli nie będzie to raczej nic konkretnego, a bardziej przedstawienie klimatu? jaki chcą nadać jaszczurkom.Cytat:
Tune in to our Facebook page (right here!) at 4PM BST tomorrow (16th May 2017) for a Lizardmen roster reveal and unit discussion - via Facebook live!
We'll have Joey as our host, sitting down with Brand Manager Henry Hankin and Lead Battle Designer Alisdair Jarrold to discuss the roster - both compared to the lore, and unit tactics in game.
This stream will not feature gameplay and be live discussion only.
Can't make it? The stream will be viewable afterwards as a Facebook video and we will share a link to view the roster online.
And after? We'll hope you saurus!
Dobre i to! Na pewno nasi spece wychwycą jakieś nowe jednostki :)
To chyba co nieco wyjaśnia w kwestii jaszczurek: https://www.totalwar.com/blog/lizardmen-army-roster/ ;)
No i biorę się za tłumaczenie nazw jednostek i dodawania ich do tematu gry Jaszczurkami.
EDIT: Zaktualizowano roster + wypisano braki. Boli mnie brak pewnych jednostek...
Coś muszą dodawać poza samym lordem w lordpackach :)
Niestety, takie realia kapitalizmu.
Z drugiej strony... to nie tak wiele. Myślę nawet, że skoro będzie lista FLC, a będzie na pewno, to możliwe, że część w łatce dadzą tych jednostek, a część w DLC.
Z tego co czytam to lizaki mają już wszystkich lordów i bohaterów jacy są dostępni dla tej rasy. Tak więc do dodawania będą tylko LL. A i prawie wszyscy jeżdżą tu na tych t-rexach.
Jakoś biedni wydają mi się strzelcy jaszczurek, nawet pomimo zatrutych ataków. Nie widziałem też artylerii, ale zdałem sobie sprawę u nich są one zamontowane na dinozaurach. No i brakuje ich najbardziej śmiercionośnych ogniowych zabawek.
I lord Mazdamundi ma być jakoś specjalnie wyróżniony jako najsilniejszy czarodziej w świecie. Niby dobrze, ale wolałbym by przy okazji wzmocnili każdego LL będącego magiem.
Ogólnie bardzo mi się podoba ten roster. Nie licząc brodaczy to jeden z pełniejszych.
Dla mnie mocno odczuwalny jest tylko salamander ale poza tym roster jest bardzo w porządku. Najbardziej nie podoba mi się danie saurusom weteranom karnozaurów. Mam nadzieję,że to jakiś błąd w spisie jednostek bo tak potężny wierzchowiec powinien być tylko dla lorda,to tak jakby dać gryfa zwykłemu kapitanowi imperium.
Co do pojazdów to Bastiladon z Działem Solarnym jest jednostką "artyleryjską".
Co do Saurusów Weteranów - nie, to nie błąd. W bitewniaku też mają: Zimnokrwiste, Karnozaury. To samo jest z Skinkami Kapłanami: Terradon, Ripperdaktyl, Stegadon i Prastary Stegadon.
A co do Saurusów Starej Krwi to mają te same mounty co Saurusy Weterani.
Do dlc trzymają salamandry i te parę jednostek. A ja jestem ciekaw czy zrobią nowego sztucznego zwykłego lorda (bo już są wszyscy) czy może wymyśla coś innego.Cytat:
CA_Ato
The feral beasts were a no-brainer from a cost standpoint and do add a lot tactically and to progression. They are also super cute, slamming Elves left and right with their little wiggly tails.
We fought hard to get this much into this roster. Keeping units back for DLC is not how we go at this. It's a very tough negotiation between everyone involved (design, art, marketing etc.), then we shuffle stuff around a lot until the work and the deadlines match the people we've got. Then we add a bit more stuff, 'cause we love a challenge and everyone is like "you can't leave that guy out, he's everyone's favourite". If we were to ever run out of cool content for DLC, we’d invent units or go way back to old armybooks and rare references. There will always be more Warhammer than we can possibly do!
Kind regards, Ato
Inną sprawą jest to że jeśli tak będą wyglądać wszystkie rasy czyli powiedzmy 85-90% jednostek bez LL to będzie to duży sukces. Ale jak będą dodawać więcej LL skoro jednostek starczy tylko na 1 dlc?
Tylko jak sobie wtedy pomyślę o rasach z młota1...
Jak to jak? Zawsze jest patchowanie gry z listą FLC.
Lista flc. jak tak patrzę to stary przyjaciel będzie mieć pół roku opóźnienia. Tak wiem że to bretonia miała być do końca poprzedniego roku.
Niby dlaczego on ma być wyróżniony ? Gra opiera się na balansie a nie na tym że w Lore on był najpotężniejszy, bo to tak nie działa. On był silniejszy od Nagasha ? To w takim razie Grimgor co powinien otrzymać? a Archon też powinni wyróżnić czy tylko wybranych z kilku nacji?
Ja myślę że nie można od gry wymagać tego by Lore było respektowane w 100%, bo to nie nadaje się do gry. W AOS Nagash jest zabroniony w bitewniaku(między graczami którzy chcą równej rozgrywki) bo jest zbyt OP i z każdego Lorda zrobi papkę. Nie sprecyzowałeś nawet jak miał by być wyróżniony ale sam pomysł jest zły w swoim założeniu. Takie moje zadanie.