Cytat:
1) Gdzie byli ci niemieccy policjanci 11 listopada?A no tak zakamuflowali się.
Kompletnie nie rozumiesz o co tu chodzi. Niemcy nie musieli wchodzić do Polski, bo ustawa nie nakazuje tylko daje taką możliwość. Marsz Niepodległości? Przecież to legalna manifestacja. Jeśli są burdy to od tego jest polska policja. Szkoda tylko, że jednocześnie ta policja sama wywołuje burdy, oskarża młodego człowieka o coś czego nie zrobił (pisałem już o tym). Nie mowię, że nie ma pieniaczy wśród narodowców. Tylko do tego wystarczy polska policja, a ty mi tu wyskakujesz od razu z niemiecką policją.
To, że ta ustawa weszła nie oznacza, że z dnia na dzień zobaczymy niemiecką czy inną policję. T
Ta ustawa jest niejednoznaczna. Z jednej strony mówi o "intensyfikacji współpracy transgranicznej, szczególnie w zwalczaniu terroryzmu i przestępczości transgranicznej". Dobrze, ok. Powiedzmy, że niemieckie tajne służby mają na celowniku terrorystę, który ucieka do Polski. Ok, to jest całkiem racjonalne. Ale diabeł tkwi w szczegółach.
W uzasadnieniu czytamy:
Celem ustawy jest także umożliwienie funkcjonariuszom lub pracownikom państw
członkowskich Unii Europejskiej i innych państw stosujących dorobek Schengen
oraz państw trzecich udziału we wspólnych operacjach na terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej. Dotyczy to sytuacji, w których Rzeczpospolita Polska będzie potrzebować międzynarodowej pomocy w postaci interwencji odpowiednich służb, w przypadkach ochrony porządku i bezpieczeństwa publicznego, zapobiegania przestępczości, w trakcie zgromadzeń, imprez masowych, klęsk żywiołowych,katastrof oraz innych poważnych zdarzeń.
To dość dziwnie brzmi wszystko jak polska policja przygotowała prowokację na zgromadzeniu oskarżając środowisko narodowców o podpalenie budki. A to nieprawda.
Cytat:
To, że podpalacz budki został "odnaleziony" to kłamstwo. Kamil jest niewinny. Spędził 2 m-ce w areszcie na podst. fałszywych zeznań policji.
Prokuratura nawet nie wszczęła wobec niego postępowania.
Cytat:
2)A może będziesz łaskaw kto organizował tę interwencję?
Układ Warszawski, a w praktyce ZSRR. Nie odpowiedziałeś na pytanie. Typowe.
Cytat:
3)W ostatnim udowodniłeś swój ,,obiektywizm''. I niewiedzą to odznaczasz się ty.
No ty to jesteś naprawdę pocieszny :D W twoich postach nie ma żadnej treści i nawet oskarżając mnie nawet nie argumentujesz tego. Każdy twoj post jest skonstruowany na zasadzie "bo tak", "bo nie", "bo tak sądzę".
Mogę się mylić w opinii, mogę się mylić na płaszczyźnie światopoglądowej. Ale przynajmniej swój światopogląd podpieram wydarzeniami ze świata. A z twojej strony nic. Zamieszczam linki, cytaty, wydarzenia i wcale się do nich nie odnosisz. Też przedstawiasz swój światopogląd, ale nie podpierasz go niczym. I ty śmiesz zarzucać komukolwiek niewiedzę?
Cytat:
Tylko porównywanie obecnej sytuacji Polski na arenie międzynarodowej do tej sprzed powiedzmy pół wieku jest mówiąc delikatnie lekkim nadużyciem.
Pożyjem, uwidzim. Mnie już nic nie zdziwi w UE skoro popiera się tych, którzy wynoszą nazistów na piedestał.
Hmm? Co masz na myśli?