Chodziło mi o podstawowy czas.Cytat:
Rozumiem, że jak sędzia dolicza czas to już jest niezgodne z regulaminem? :roll:
Wersja do druku
Chodziło mi o podstawowy czas.Cytat:
Rozumiem, że jak sędzia dolicza czas to już jest niezgodne z regulaminem? :roll:
No Real miał dobre 30 minut pierwsze. !sza połowa ogólnei bardzo syzbka i się fajnie oglądało; zasłużony byłby wynik po pierwszej połowie 3:3. @ już slabsza. Zgadzam się, ze Bayern zasłużenie przeszedł dalej,. :|
Ważne, że Barcelona wtopiła - już nic w tej lidze mistrzów mnie nie zasmuci; ręce same składały się do oklasków jak Chelsea wyjazdy z każda piłą do przodu robiło :lol: Meega śmianie miałem w knajpie ;)
Guardiola zrezygnował z trenowania Barcy. Teraz sie przekonamy jakim jest trenerem. Ciekawe kto go zatrudni. Mówi się o Interze ( chyba jeden z poważniejszych kandydatów ), Milanie, a nawet Romie ( niezła bzdura swoją drogą ). Może City?
Ciekawy przyszły sezon się szykuje. Barca z nowym trenerem. Juve wraca do LM, Borussia i City zagrają drugą edycję, frycowe już zapłacili. Pewnie spore zmiany w Chelsea. Utd też będzie chciało rewanżu za ostatni blamaż. Do tego przebogate PSG z całkiem ciekawych składem.
Ponoć najpierw chłop chce sobie odpocząć od piłki ;)Cytat:
Guardiola zrezygnował z trenowania Barcy. Teraz sie przekonamy jakim jest trenerem. Ciekawe kto go zatrudni. Mówi się o Interze ( chyba jeden z poważniejszych kandydatów ), Milanie, a nawet Romie ( niezła bzdura swoją drogą ). Może City?
Może Chelsea? Nie sądzę by taki tymczasowy trener jak obecnie zadowolił Abramowicza.Cytat:
Ciekawy przyszły sezon się szykuje. Barca z nowym trenerem. Juve wraca do LM, Borussia i City zagrają drugą edycję, frycowe już zapłacili. Pewnie spore zmiany w Chelsea. Utd też będzie chciało rewanżu za ostatni blamaż. Do tego przebogate PSG z całkiem ciekawych składem.
Ktoś wie co się dzieje z Benitezem?
Podobnie będzie jak z jego poprzednikiem, takie zespoły jak Barsa udostępniają trenerom takie możliwości jakie mało który klub jest wstanie dać, chodzi o możliwość polityki transferowej itp...W innych tych najbogatszych nie ma tak wolnej reki trener, czy tez jak sie mówi menadżer- Przykład Mourinho w Chelsea, nie wszystkie głośne transfery były jego pomysłem :)Cytat:
Cytuj:
Jako sympatyk Barsy widziałbym jego dotychczasowego asystenta, ale czas pokaże...
Nie jestem kibicem piłki włoskiej, ale to co Juve już uczyniło zasługuje na uznanie, a jak jeszcze dopną te transfery o których się przebąkuje, to kto wie...Co do Chelsea, tam póki Abramowicz ma decydujący wpływ na skład zespołu, to nawet geniusz nie pomoże :) Powinien dać szansę dotychczasowemu, bo gość dogaduje się z rozgwiazdami, a to sztuka jest wielka ( bez ironii)Cytat:
RDM powinien dostać szansę,ale tylko pod warunkiem że przebuduje skład CFC
Najbardziej ciekawi mnie jednak to co zrobi Guardiola
Styl Barcy jest specyficzny, tam już w młodszych rocznikach grają tak samo i w tym tkwi sukces wychowanków w pierwszym składzie. W PD podoba mi się też idea drugich drużyn ( Barcelona B czy też Villarreal B grają obecnie w Secunda Division ), gracze bez formy czy młodzi mogą pograć i się wykazać ( takiemu Juventusowi przydałby się grający Krasic czy Elia, a nóż załapali by formę ), trenerzy też mają pole doświadczalne ( właśnie ww. Enrique prowadził drugi zespół ). Do czego zmierzam? Na moje oko Guardioli było łatwiej odnieść takie, a nie inne sukcesy, w dodatku z takim składem. Niezbyt wierze w jego wielkie zdolności trenerskie, dlatego jestem ciekawy jakby się sprawdził w innej drużynie. Serie A to chyba nie liga dla niego, zwłaszcza Inter który przechodzi ogromny kryzys, gdzie w składzie jest sporo starych, wypalonych graczy. Milan? Zbierają "odpady" pokroju Ibry, Robinho czy Cassano. Wiadomo, że każdy z nich to jest gracz z najwyższej półki, no ale jednak w najważniejszych momentach i klubach zawsze im coś brakowało. Pato ciągle połamany. Chodzą słuchy, że Milan nie poszaleje w mercato, ba, być może będą musieli sprzedać jedną gwiazdę ( T.Silva, Boateng ). Tak się drużyny na LM nie da zbudować. Tam brakuje jakiegoś kreatora w pomocy, same drwale. Bez dużej kasy nie kupią nikogo sensownego na środek.
Roma - potencjał mają, ale jak pokazał przykład Enrique, hiszpański styl nie sprawdza się w Serie A. Dodatkowo fatalna obrona, a Kjaer to jakaś pomyłka.
Wątpię by sam Pep wybrał ten kierunek. Pozostaje prestiżowa PL. Ja bym stawiał na City, bo Mancini to słaby trener. Przyfarciło mu się z Interem po farsopoli, bo w lidze nie było konkurencji. W LM pokazał swoją prawdziwą twarz, ciągłe odpadki w 1/8. W city jak widać też nie dał rady w LM, co prawda grupa śmierci, ale na papierze powinni zjeść Napoli.
City ma już dosyć poukładany skład, kasa na transfery jest, także nowy trener może sobie uzupełnić skład według swojego widzimisie.
Chelsea? Trudna sprawa, tam trzeba przebudowy, a w szatni rządzą Terry z Lampardem, nie wiem czy Pep ma odpowiedni autorytet.
A trener Barcy? Równie dobrze może to być asystent Guardioli, może go zostawią na nastepny sezon, będzie kontynuował to o czym pisałem wyżej.
PS: A co do Juve, to nawet ze wzmocnieniami nie widzę większych szans na finał LM. Wszystko powoli. Choć w tym sezonie też miało być minimum 3 miejsce, bez napalania się, a możliwy jest dublet i to bez porażki w sezonie. Tak czy siak, Juventus wyląduje w trzecim koszyku, więc może trafić do grupy śmierci. Jeżeli dopisałoby szczęście w losowaniu i byłaby szansa na pierwsze miejsce w grupie, to ćwierćfinał byłby realny. A później, kto wie...
Ja ogólnie będę zadowolony jak uda się awansować do fazy pucharowej i pokazać się z dobrej strony ( jak choćby po powrocie z Serie B, dwie wygrane z Realem i wyrównany dwumecz z Chelsea ).
Jeszcze dodam że Abramowicz się wtrąca trenerom ;)
Suarez dzisiaj :shock: :shock: masakra, ale to jest mistrz.
Ano , niecodziennie się strzela z połowy.