Może dać im większą sakiewkę?
Wersja do druku
Może dać im większą sakiewkę?
Daj, w sumie już gdzieś to się przewijało, że są za biedni.
Koniecznie, sakiewka z 25.000 i kasa na start ze 3 miliony, to namieszają.
Sakiewkę to mają teraz 25 tysi, w megasubmodzie dla zagraniczniaków dałem 65. Kasa startowa 500000, za mało?
Ja nie mam plików z ostatniej instalki. 3 miliony bym dał, tak było w Megasubmodzie V na 6.3 i ok było, a sakiewkę na 35.000. Mongołowie maja być zagrożeniem jakim byli w historii, teraz szybko bankrutują i padają.
To chyba lepiej sakiewkę większą, niż kasę startową. Kasa startowa prędzej czy później zostanie przejedzona, sakwa 65 tysi chyba nie.
Swego czasu, wstrzymałem epicką kampanię Rzeszą Niemiecką.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zamieszczam zapis.
Z całą pewnością będę kontynuował, moim błędem w tej że kampanii, było nieprzygotowanie na zmiany Pitera. Nie mam słownie żadnych agentów dywersji. Co nie jest problemem, prawde powiedziawszy. Choć kilku notabli zginęło ( respekt dla Pitera).
Uploadowałem zapis, gdyż sytuacja geopolityczna dla mnie jest wielce satysfakcjonująca, rozegrałem dziesiątki wybornych batalii.
https://www.sendspace.com/file/e5zcd3
- bardzo trudny
- AI Pitera
- AI Germanicusa z hardcore addonem
Jaka masakracja! Czego się dowiedziałem o historii i geografii dzięki pracy nad spolszczeniem, to chyba lata nauki w szkołach mi nie dały, poważnie! Nigdy co prawda omnibusem nie byłem z tych przedmiotów, ale coś tam człowiek się uczył. O ludach, o regionach (obecnych i historycznych), miastach, królestwach, kalifatach, bitwach, o znanych oddziałach (jak np. almogawarzy, farysi itp.), o powstawaniu państw, o ich zależnościach i konfliktach, o władcach i walkach o władzę, o rozwijającym się handlu, szczególnie morskim w rejonie Włoch itd. itp., to jest nie do opisania! Właśnie skończyłem tłumaczenie Państwa Kościelnego. Kopara na podłodze. Donacja Konstantyna - dokument na którym opiera się władza tego tworu państwowego został sfałszowany :) Kosmos.
Na pewno część z Was wiedzę takową posiada, część pewnie nawet bogatą, ale ja poszerzyłem ją o lata świetlne :) Zajawka jak Wuj! Wiadomo, że podręcznik do historii to to nie jest, ale podstawy jakie daje są niesamowite. Tłumacząc wiele rzeczy widząc nieznane dotąd mi hasła doczytywałem bardziej szczegółowe informacje z nieprzebranych źródeł internetu i jeszcze więcej się dowiadywałem. Normalnie cuda na kiju.
Krótko mówiąc, praca nad spolszczeniem daje mi mnóstwo satysfakcji, bo dowiaduję się niesamowicie dużo nowych rzeczy o czasach, które były niezwykle ciekawe :)
Tak więc jak skończę tłumaczenie zachęcam Was jeszcze bardziej do czytania opisów Państw i jednostek, wielu fajnych rzeczy można się dowiedzieć :) Wielu informacji co prawda nie daje się zamieścić w kilku czy kilkunastu zdaniach, ale zawsze to jakieś podstawy, które ciekawscy mogą sobie poszerzyć. Ci mniej ciekawscy dostaną bardzo ciekawe i istotne informacje, które na pewno będą cenne podczas gry.
Ok, po Papiestwie jest Polska, ją już robiłem, zatem Królestwo Portugalii - nadchodzę!!!
Coś dla mnie, uwielbiam historię :)
Historia jest szczególnie ciekawa bo prawdziwa - polecam artykuły z zamkniętego już blogu http://blogbiszopa.pl
Co do Donacja Konstantyna to Kościół Katolicki uznał jego fałszywość w XIX wieku, ale papieża uznano formalnie za głowę Kościoła Powszechnego już w 4 wieku - szczegóły na http://biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?p=351046
Świat stoi na spiskach, a Kościół jest jedną z niewielu instytucji, która ma właściwości samooczyszczania i ulepszania, co pozwala mu trwać dłużej od wszystkich innych organizacji ludzkich.