Jak ktoś może, to niech opisze zachowanie broniącego się i atakującego AI w czasie walk o miasta. Zwłaszcza walki na murach i użycie machin.
Wersja do druku
Jak ktoś może, to niech opisze zachowanie broniącego się i atakującego AI w czasie walk o miasta. Zwłaszcza walki na murach i użycie machin.
Dzięki wszystkim
Fakt z miastami szczególnie mnie denerwuje. Miałem nadzieję, że po już całkiem fajnie zrobionych miastach w Rome 2 teraz oblężenia będą jeszcze lepsze, a tu kicha.
Co do AI tylko raz miałem okazję zobaczyć jak szturmuje z machinami i nie rzuciło mi się w oczy żeby się jakoś szczególnie zachowywał. Ruszył całą armią obstawiając taran potem wpadł wszystkim w bramę i ani drgnął by coś zrobić z moimi posiłkami stojącymi na jego tyłach albo kawalerią też tam zmierzającą. Jedynie harcownicy stojący z tyłu ( i tez głównie ładujący w swoich :P) coś tam postrzelali gdy byłem blisko. Przy miastach bez fortyfikacji zazwyczaj leci na najbliższy mu oddział blokujący drogę, ale zdarza mu się też pomyśleć i np. puści kawalerię gdzieś dalej żeby uderzyła na mieczników, a nie ustawionych przed nim włóczników, albo czasem pójdzie okrężną drogą i zaskoczy jakimś atakiem z boku. Często też zdarza mi się, że jak puszczam swoich by zaatakowali od tyłu albo wyeliminowali miotaczy to trzyma jakieś oddziały do osłony. Jeśli chodzi o obronę takich osad to działa całkiem sensownie. Obstawia ulice, stara się pilnować, by go nie zajść z innej strony, czasem też spróbuje ataku na tyły.
Mam pytanie,czy ci ,,separatyści" mogą rekrutować jednostki ,czy działają jak niewolnicy w Romie 2 ?
Edit. Ups ,myślałem ,że to zadaję w Pytaniach początkujących graczy.
Działają jak normalna frakcja
Do osób co mają wersje pudełkową, ile po zainstalowaniu gry ważą aktualizacje do pobrania?
Chyba coś koło 1gb pobierało.. o ile dobrze pamiętam
Separatyści mogą werbować jednostki i działają jak wszystkie inne nacje. Odróżnia ich to od reszty że nazywani są separatystami... TVN 24 choćby sobie pooglądaj a będziesz wiedział jak to się ma.
Z tymi separatystami to producent poszedł z czasem.. Nie uważacie tak?
@UP
Cytat:
Separatyzm (z łaciny separatio – oddzielenie) – dążenie do wyodrębnienia się jakiejś grupy z całości. Najbardziej typowym jest separatyzm narodowościowy, a jednym z jego przejawów secesja narodowa. Dążenie do odrębności pod względem narodowym, politycznym, etnicznym, religijnym; działalność mająca na celu wyodrębnienie mniejszości narodowych. Separatyzm jest dążeniem do oderwania się określonego terytorium od jakiegoś państwa i utworzenia odrębnej struktury państwowej lub przyłączenia się tego terytorium do sąsiedniego kraju.
Czy tylko u mnie złoto nie jest uwzględnione jako jeden z surowców wymiany handlowej? Czy to kolejne niedociągnięcie twórców gry?