[youtube:3rovddmt]http://www.youtube.com/watch?v=pTYtFFh2Xcc[/youtube:3rovddmt]
Wersja do druku
[youtube:3rovddmt]http://www.youtube.com/watch?v=pTYtFFh2Xcc[/youtube:3rovddmt]
Nudne ględzenie młodego emeryta płk Zawadki utwierdza mnie w przekonaniu, że wojskowi odrwani są od normalnego świata.
Najwyraźniej płk nudzi się na emeryturze i chceł pomarudzić o stanie wojska.
Zastanawiam się jednak co to za wojsko kiedy ono samo nie jest w stanie obronić naszego kraju, ono nie było nawet w stanie uchronić od śmierci swego dowództwa, które zginęło w katastrafie pod Smoleńskiem.
Istnienie takiej armii niestety słono kosztuje pozostałą część społeczeństwa koniecznością pracy do 67 roku życia.
?czy Ty czytasz czasem swoje własne wypowiedzi?Cytat:
Zastanawiam się jednak co to za wojsko kiedy ono samo nie jest w stanie obronić naszego kraju, ono nie było nawet w stanie uchronić od śmierci swego dowództwa, które zginęło w katastrafie pod Smoleńskiem.
Ja wiem co piszę, ale ty chyba nie potrafisz zrozumieć tego prostego tekstu.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Czy słyszałeś kiedyś o konieczności przestrzegania procedur bezpieczeństwa?
Czy dowódcy głównych rodzajów sił zbrojnych powinni lecieć w jednym samolocie na lotnisko bez odpowiedniego przygotowania?
Gdzie były odpowiednie służby zapewniające bezpieczeństwo dla swego dowództwa?
Jak wojsko bez dowództwa może bronić skutecznie własny kraj?
Jeśli takich lekkomyślnych mieliśmy dowódców to co tu mówić o stanie wojska.
"Stado lwów dowodzone przez barana przegra ze stadem owiec dowodzonym przez lwa."
Ex , akurat dowódców nam nie braknie , na niecałe 100tyś. żołnierza mamy aż 119 generałów a np w USA na armie 1.5 mln jest ich zaledwie 50! więc tych samolotów musiało by jeszcze dużo spaść zanim by były braki kadrowe :lol:
Tak, lecz nie widzę związku między tym a skutecznością funkcjonowania armii w kontekście konfliktu zbrojnegoCytat:
Czy słyszałeś kiedyś o konieczności przestrzegania procedur bezpieczeństwa?
Co miałyby według Ciebie robić? dospawać w locie oderwane skrzydło tupolewa?Cytat:
Gdzie były odpowiednie służby zapewniające bezpieczeństwo dla swego dowództwa?
Zatem nie rozumiesz podstawowych kwestii zapewnienia bezpieczeństwa główno dowodzącym.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Już starożytni wiedzieli, że własne dowództwo należy odpowiednio chronić nawet podczas pokoju jak również w kontekscie jakiegoś konfliktu zbrojnego.
Armia zaniedbująca procedury bezpieczeństwa oraz ochrony własnego dowództwa jest po porostu kiepska.
NIe sil się na sarkazm, jak nie pojmujesz kwestii procedur bezpieczeństwa czy tez zabezpieczenia i ochrony własnego dowództwa to z pewnością nie pojmiesz wielu szczegółowych zadań jakie powinny wypełniać odpowiednie służby na długo przed, w trakcie, jak i po takim tragicznym wydarzeniu.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
exNowy
zatem sugerujesz, że BORowiec to człowiek ze stali, który powinien powstrzymać maszynę przed roztrzaskaniem się albo powinni byli wparować do kabiny w ostatnim momencie i cudownym sposobem podciągnąć Tu-154 kiedy nastąpiło przeciągnięcie.
Tą całą eskapadę to kancelaria prezydenta organizowała więc gdzie tu BOR?
BOR - jak sama nazwa wskazuje Biuro Ochrony Rządu a nie organizator wycieczek. To kancelaria prezydencka ponosi odpowiedzialność za brak planu B i C w razie jakichkolwiek komplikacji. BOR uważam, że spełnił swoje zadanie w 100% a Ty exNowy moim zdaniem szukasz po prostu kozła ofiarnego.
Nic takiego nie sugeruję. Twój sarkazm zdradza jedynie twój brak rozumienia problemów konieczności przestrzegania procedur bezpieczństwa.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Po co te kłamstwa. Organizacją tego wydarzenia zajmowała się niestety kancelraia premiera z panem Arabskim w roli prowadzącej.Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Po za tym tylko niezorientowani w temacie mogą głosić brednie, że naczelne dowództwo wszystkich rodzajów broni chronione jest wyłącznie przez BOR.
exNowy
ad.1 jakie procedury bezpieczeństwa? Nie wiem już o czym mówisz.
ad.2 Akurat w tej kwestii słyszałem zupełnie inną historię z organizacją wycieczki. No ok, skoro tak twierdzisz to udowodnij mi proszę, że to kancelaria premiera organizowała wyjazd.