Mam pytanie:
Czy naprawdę zamki w Japonii zdobywano poprzez wspinanie się wojska na mury ?
Po cholerę w ogóle te mury ?
Zamki były tak biedne - nawet te najbardziej rozbudowane - że nie było przy nich wież dla łuczników ?
Wersja do druku
Mam pytanie:
Czy naprawdę zamki w Japonii zdobywano poprzez wspinanie się wojska na mury ?
Po cholerę w ogóle te mury ?
Zamki były tak biedne - nawet te najbardziej rozbudowane - że nie było przy nich wież dla łuczników ?
W Europie też wspinano się na mury.Cytat:
Zamieszczone przez farin
A po co mury w zamkach?
Taka tam była architektura. Równie dobrze mogą się nas pytać po co nam fortece w kształcie gwiazd.
Fortece w kształcie gwiazdek akurat nie są po prostu wybrykiem fantazji architekta, więc można się pytać po co nam one i do czego służą.
Ale to co widzę w STW2 to przegięcie, oni są lepsi niż kolo z Assasin Creed. Zobaczcie jak ostatni, gładki kawałek muru pokonują, ciężko takie coś pokonać z nabiegu, a oni się w zbrojach od kamieni tak wysoko wybijają.
Może będą mieli liny jak w Empire?
boże broń!!! :?Cytat:
Zamieszczone przez Cichor
w DLC będzie "skok wiary" czy jak to się tam nazywalo zobaczycie dzięki temu będzie taki full wypas że nikt nie podskoczy :PCytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Wspinanie się na mury było jedną z metod ich zdobywania, ale podstawowym sprzętem oblężniczym były drabiny i ruchome tarcze, także wieże oblężnicze i później tarany, podkopy też były na porządku dziennym... tutaj akurat zdecydowanie przegięli, całe armie raczej tak po murach nie hasały.Cytat:
Zamieszczone przez farin
Czyli do premiery mają czas by ewentualnie zaimplementować drabiny. Trochę mało czasu.
Co do bitew morskich, to mam wrażenie, że nie będą tak widowiskowe jak te z Empire'a czy Napoleona. ;/
A i tak bawi mnie najbardziej to, że po polu będą ganiać bezpańskie konie. ;]
Zbyt malo czasu zeby CA dorobilo drabiny...
Konie sa juz w Napoleonie ;) ...bardzo fajnie to wyglada...Cytat:
Zamieszczone przez Cichor
Rewelacja! a ci wspinający się po murach samuraje - pająki to istne mistrzostwo!
Ogółem dobrze jest. Jeśli tylko nie oleją balansu pomiędzy poszczególnymi klanami (multiplayer) to będzie bdb.