Niestety nie mam tego :( Mam dodatek jeszcze i w nim jest kompania online :) A przecież wersja podstawowa mam 1.03.. ciekawe :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Wersja do druku
Niestety nie mam tego :( Mam dodatek jeszcze i w nim jest kompania online :) A przecież wersja podstawowa mam 1.03.. ciekawe :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Wersja podstawowa nie zawiera kampani online,tylko kindoms.
Ale można ją zrobić w plikach,zmieniając coś tam w sekcji hot-seat,wtedy przy normalnej wielkiej Kampanii będzie można wybrać kilka państw,itp tak jak przy dodatku Kingdoms,gdzieś na forum jest poradnik ;)
Wiem ze trochę glupie pytanie ale gdzie jest plik ze zdjęciami w Medievalu? Szukam szukam i nic :p
W głównym katalogu medka,foldera tgas z tego co pamiętam ;)
ok dzięki :D
I ja mam dodatkowe pytanie nie chciałem zakładac nowego tematu aby sie bałagan nie zrobił. Jak i gdzie pozmieniać aby o 100 turze mieć dostępne statki mogące płynąć do Ameryki. Pytam o to , gdyż grając Bizancjum do 120 tury miałem wszystko podbite i mimo , że próbowałem pozmieniać już pliki właśnie eventu "The world is round" i dalej nic nie mogłem produkować żadnych okrętów mogących dalej płynąć mimo posiadania maxymalnego poziomu stoczni np. w Lizbonie. A plik z możliwością posiadania jednostek np. carrack pozmieniałem dla rożnych frakcji i do gry już nie wchodziło. W skrócie co zrobić aby już o tej 100 turze możnaby popłynąć do ameryki bo jak się ma już wszystko oprócz właśnie Ameryki w około 120-130 turze to bez sensu grać tylko oddawając tury około 100x i pilnować aby nie było buntów.
Chyba mistrzowską gildię odkrywców trzeba mieć. Jeśli nie masz to lepiej nic nie zmieniaj.
Hmm gildia mistrzów ale do tego trzeba też coś porobić. Poza tym samo oddawanie tur jak wszystko jest podbite jest monotonne. Alternatywa to nie robić blitzkiegu od początku kampani i nie śpieszyć się z podbojami.
Hej mam kilka Pytań, nie chciałem zakładać nowego tematu, albo każde z osobna dopasowywać pytanie do każdego z działów, więc zaczynam bardzo bym prosił o pomoc .
1 Gdy rebeliant stoi na mojej ziemi, czy blokuje mi to przypływ gotówki ? bo nie wiem czy ich lać bo są czasem dla mnie jak tarcza, a może jak stoji na szlaku drogowym albo pod zamkiem to spada ilość florenów?
2 Wiem że jak się wygra kampanie( bo już to zrobiłem) to można grać dalej ,ale zauważyłem, iż tury się dalej odliczają. Jeśli zostało mi 45 tur i je wykończę to jest koniec gry ? czy mogę dalej podbijać?
3 Frakcja Szkocja i Wenecja.
Grałem jedna i drugą Szkocja mi idzie bardzo dobrze Wenecja już nie. Czy jest łatwiejsza? kapkę to dziwne bo ma gorsze Szkocja jednostki przynajmniej na początku może za dużo wojen miałem Wenecja
4 Jeśli wgram moda z władca pierścieni czy jest spolszczenie i czy będę mógł też grać w podstawkę Mediewal chodzi mi o to bym nie musiał specjalnie go później "odinstalować"(tego moda) by powrócić do pierwowzoru z gry .
5.nie rozumiem jak jest afryka wzdłuż Marrakeszu nie mogę przepłynąć statkiem a widziałem tam Rebeliantów i ze są tam jeszcze jakieś ziemie. Trzeba mieć lepsze lodki ? czy porostu czekać, aż ileś tam tur minie wtedy będzie tam szlo dopłynąć ?
6 jak mocni są Tatarzy bo mongołowie już w sumie wiem idą takimi falami na szczeście jako tako dawałem sobie rade tylko boje się ze jak wezmę państwo ze wschodu np polskie wągry to będzie lipa
7 Jeśli ktoś zniszczy papieża to wiem ze papież może poprosić frakcje o to by dala papieżowi miasto i teraz chciałem spytać czy mielicie takie oferty podczas gry ? i jak tak to czy sam wybieram te miasto które mam dać papieżowi czy to papież sobie wybiera