Re: PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH GRACZY
Mam parę pytań.
1. Co robić gdy miasto się rozwinie, czy dokończyć budowę obiektów np. rolnictwo, koszary itp. czy porzucić to a zająć się od razu budowaniem pałacu.
2. Jak niszczyć budowle wewnątrz swojej osady. Jest opcja niszczenia budowli lecz nie mogę jej użyć.
3. (Bardziej oczekuję tutaj porady niźli odpowiedzi na pytanie) Gram Juliuszami na vh. Zablokowałem się w pewnym momencie i za nic w świecie nie mogę ruszyć się z miejsca. Brytowie rozrośli się na całe tereny północne. Galia posiada parę prowincji, tak samo Hiszpania. Posiadam parę miast na Płw. Iberyjskim mianowicie Osca, Carthago Nova, Numantia, oraz ten najbardziej na poludnie. Co mam robić? Czy kontynuować podboje w Hiszpanii, czy pozostawić miasta i cały garnizon przerzucić do walki z Brytami? Sytuacja z Brytanią jest dramatyczna, zdobyli nawet miasto Mediolanum. I co chwilę posyłają posiłki. Nie muszę chyba wspominać o ciągłym braku funduszy.
1. Poczekać, a jeśli cie stać to wrzucić budynek administracji w kolejkę i zamienić miejscami z tym co budowałeś (nie stracisz tego co już zrobili)
2.Na panelu miasta wybierasz budynek, w lewym rogu powinna być ikonka młotka. Klikasz akceptujesz i gotowe.
(Budynków administracji, drug, farm i murów nie da się zniszczyć)
3. Zająć całą Hiszpanie i dopiero wtedy uderzyć na Galię. Przed inwazją w głąb Italii obroń się na mostach i/lub przeprawach.
2. ale murów, administracji, dróg, farm i czegoś-tam jeszcze nie da się niszczyć
Jeszcze jedno pytanie co zrobic gdy w Hiszpanii bardzo cięzko utrzymać miasta przed buntem. Musze trzymac caly granizon zeby jakims cudem nie buntowali sie. Buduje obiekty kulturowe, wybijam ludnosc i dalej nie pomaga, podatki na niskich, i zada\owolenie +85. Dziwne bo w takim Patavium co chwile mnie atakują, tereny wyniszczone, a tu +230% zad. podatki na wysokich igryska co rok.
bliskość Twojej stolicy zapewnia takie zadowolenie, im dalej tym gorzej z tym
Julisze Vs Pozostałe Rzymskie Rody
2 małe pytania 1: Czy da się w jakikolwiek sposób (nawet ręczny) wypowiedzieć wojnę pozostałym Rzymskim rodom (grając oczywiście jednym z nich) PRZED zdobyciem poparcia ludu?? 2: Co taje 100%-owe poparcie senatu? Te stare pierniki mnie poprostu lubią czy mam jakieś specjalne przywileje? (np mogę z sojuszu wykluczyć inny ród rzymski?)