Ok dzięki. Zauważyłem też że jestem w stanie budować różne budynki nawet wtedy kiedy nie mam kasy. Np. mam przewidywane 12 000 , a mam -4500...
Wersja do druku
Ok dzięki. Zauważyłem też że jestem w stanie budować różne budynki nawet wtedy kiedy nie mam kasy. Np. mam przewidywane 12 000 , a mam -4500...
Finanse są liczone prawidłowo. Zapraszam na stronę 23, tego tematu gdzie wytłumaczylem jak w Bellum komp liczy finanse. I poczytaj poradniki. Za budynki zaplacileś wcześniej, więc komp Ci je buduje bo są już opłacone, nawet jak w kolejnych turach jestes na minusie.Cytat:
Zamieszczone przez przemo-dodo
Mam takie pytanko.. Podmieniłem pliki, które otrzymałem od Araverna i Wilka, czas tury w kampanii full został skrócony do 2minut z groszami. Tylko... w kampanii Light budowa każdego budynku trwa 1turę... jak to zmienić?
Ode mnie dostałeś campaign_script, nie ma nic wspólnego z czasem budowy. Widocznie Wilk pozmieniał export_descr_buildings. I pytanie zadałeś w niewłaściwym temacie. Tu o czystym BC 6.3 piszemy. Są indywidualne kompilacje skryptowe od takich dywagacji jak Twoja viewtopic.php?f=367&t=10068 . Radzę przywrócić oryginalny plik export_descr_buildings.Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
arghh... czy komuś tez po załadowaniu angielskiej wersji przestały działać bitwy? ;p
Nie wiem. Bo prawie wszyscy grają na spolszczeniu. :mrgreen: Wywal text angielski cały katalog i wgraj sobie spolszczenie ew.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Edit:
W poradnikach do Bellum dałem dziś dwa nowe poradniki do BELLUM Crucis 6.3 o Dyplomacji i FINANSACH. Radzę poczytać i przestać pisać, że komp źle liczy finanse... Link viewtopic.php?f=367&t=8785
cholerka.. Aravern wysłałbyś swój , nieedytowany pliczek?
edit: jestem Araven, nie Aravern...
Pobierz sobie submoda na darmowe jednostki i wgraj tylko plik export_descr_buildings a nie wgrywaj unit i będziesz miał normalny czas i koszty budowy. Ty sprawdź czy nie masz innych plików pozmienianych od kolegi Wilka.
dzięki i przepraszam ;d
Wszystko ok BC 6.3 lepsze bitwy , 3 jednostki a nie 2 artylerii ,dyplomacja i w ogóle dużo lepsza wersja od 6.2 ,tylko w czasie bitwy jak są posiłki to nie ma ikonki dowódcy 2 armi nie wiem dlaczego tylko jest puste pole,a spolszczenie jest super wielki szacun dla autorów no i dziękuje za wyrozumiałość Araven Pozdrawiam