Re: Broken Crescent 2.3.2
Tez potwierdzam bardzo fajny i klimatyczny mod, chyba tez wogole nie mialem żadnego wywalania do windowsa (chyba tylko z raz na bardzo duza ilosc tur). Jedyne co troche mnie wnerwialo, to działania Mongołów, ktorzy szybko byli wykanczani gdzies na obszarze Iranu i okolicach.
Toranaga, spróbuj tego submoda do Broken 2.3.2, link do submoda JK&D 1.0 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=574070 on ma bardzo silną Inwazję Mongołów, dodaje też sporo nowych budynków religijnych i ma inne poprawki. Pobrałem, ale jeszcze nie zagrałem ale zagram wkrótce.
Aravenie, jak pograsz możesz opisać wrażenia z tego submoda (zmiany)? Zainteresował mnie. Broken Crescent jest świetną modyfikacją i każde ulepszenie się przyda, pozdrawiam :) Ach i możesz podać jego nazwę?
Link w moim poście wyżej:
JK&D 1.0 submod, i co wprowadza:
- 4 new religions: Judaism, Zoroastrianism, Shiism, Ibadism
- Jizya (muslim tax on non-muslim)
- 15 new unique buildings (Fortress of Alamut, Buddhas of Bamyan, Al Azhar University and Mosque, etc...)
- 20 new buildings (mainly for new religions or communities)
- Historical Patriarchs and Catholicos for Eastern Christian factions.
- Coptic clergy for Makuria
- Minorities community and buildings (jews, parsis, assyrians, copts etc...)
- Makuria and KOJ have access to icon-artists.
- Makuria has access to coptic monasteries.
- 15 new titles (Wali title for muslims, liberator for christians reconquerors)
- 35 new ancillaries (Religious Banners, Muezzins, Minorities, Icons, Relics, Books, and many more)
- Vanilla trigger fixed/ Traits realism; (no more georgian who "hates scots" -Makuria in fact- now ayyubids hate more often franks etc...)
- Mongol Invasion is even more terrible.
- and a lot of little stuff and bug fixed...
Ok dzięki, rzeczywiście ciekawe się wydaje, uatrakcyjni nieco rozgrywkę :)
Najlepiej mi się gra Saracenami, mam Bellum Crucis i pytanie czy jeśli go ściągnę mody nie będą się gryzły?
Ja mam kilkanaście modów i działa jak na razie.
Ja mam oba i działają sprawnie :)
Wszystkie które instalujesz do folderu "mods" nie będą się gryźć, gryźć się mogą mody pod podstawkę.
Witajcie powiedzcie co robię źle .
1. Ściągam torent 3 pliki wersja gry 2.3 instaluję
2.wgrywam patcha 43.9 mega rozpakowany (nie wiem czy dobrze do folderu medieval 2 /mod
w tym momencie gra działa i jest ok
3. kopiuje pliki Daty Sub moda Aravena co poleca 37,3 mega rozpakowane "JK&D 1.0 submod, i co wprowadza:" w tym momencie gra sie psuję cykl powtarzam od jedynki usuwając pliki
4. w grywałem jeszcze 2.3.2.2 skrypt plik. To natomiast już robiłem za drugim razem to jest chyba plik 34 kilo czy jakoś tak .
Czy jest ktoś wstanie mi pomóc bo chciałem zacząć nowa kampanie te religie nowe i lepsze plemię makuri którym gram brzmi interesująco pozdrawiam
Ps błąd wygląda miej więcej tak jest intro daję nowa kampanię, włączam grę następnie filmik plemienia makurii muzyka leci naglę dźwięk błędu zmniejsza sie okno i coś tam po ang pisze daje OK igra się wyłącza
Może do sub moda trzeba mięć coś zainstalowanego ? ja szczerze nigdy nie posługiwałem się takimi rzeczami jak sub mody wziąłem zawartość i dałem kopiuj wklej pliki z "data" folderu sobie zabezpieczyłem.