Prace przeciągają się z powodu braku współpracowników (na szczęście mój dawny researcher powrócił po kilku miesiącach) i różnych spraw w moim życiu osobistym, ale powolutku brnę do przodu ;)
Wersja do druku
Prace przeciągają się z powodu braku współpracowników (na szczęście mój dawny researcher powrócił po kilku miesiącach) i różnych spraw w moim życiu osobistym, ale powolutku brnę do przodu ;)
Mam takie pytanie... jak będzie z wydajnością gry? Chodzi mi głównie o to czy na mapie kampanii gra nie będzie się ciąć przez zbyt dużą liczbę miast, elementów itd. oraz o samą wielkość mapy. Pamiętam że na jakimś modzie co faktycznie mapa była przeogromna były lekkie ścinki, niestety nie pamiętam co to za mod był :(
To już zależy od wydajności komputera każdego gracza ;)
Dobrze, ze się odnalazł Twój kolega. Ważne, że nie odpuszczasz. Oby mod wyszedł. za dużo pracy w to włożyłeś.
Dokładnie, zbyt wiele czasu (i nerwów ;) ) poświęciłem, żeby porzucić ten projekt. Wyjdzie na pewno, ale nie mam pojęcia kiedy, może CA zdąży do tego czasu wydać Medievala 3 :P
Mały update, jednostka dostępna dla frakcji włoskich, Guastatori, czyli po naszemu saperzy zajmujący się budową machin oblężniczych i wszelkimi innymi pracami inżynieryjnymi ;)
Spoiler:
Czy ja dobrze widzę że są uzbrojenie w kosy? :D
Kosa (postawiona zazwyczaj na sztorc) była częstą bronią plebejskiej piechoty w średniowieczu :) Dość skuteczna, nie wymaga wielkich umiejętności i tania, idealna dla piechura więc nie ma co się dziwić że HellVard dał im taką broń.
Nie mają aby trochę za grubych stylisk w tych kosach, siekierach i młotach?
Raczej nie przenikają w żadnym miejscu dłoni ale jeszcze się temu przyjrzę, dzięki ;)