Witam! O to moje parametry. na jakim poziomie pogram w shoguna i rome 2?
i5-3570k 3.4 GHz
8 gb ram
ge force GTX 660
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
Wersja do druku
Witam! O to moje parametry. na jakim poziomie pogram w shoguna i rome 2?
i5-3570k 3.4 GHz
8 gb ram
ge force GTX 660
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
SH2 Ultra , Romek2 od Ultra do Bardzo Wysokich - z resztą cholera wie :-) bo to zagadka na każdym sprzęcie
Na poprzednim kompie mając Core Quad 2,4 i gtx 650 ti dźwigałem 35 klatek/sek (wg benchmarku umieszczonym w grze, min. 20 do 45) w średnich ustawieniach z dużymi jednostkami. Na obecnym mam 60 klatek (wg gry) w ustawieniach ultra i reszta maks(dziwne że nie idzie więcej, mam jeszcze stary monitor i nie gram w FullHD). Wg mnie będziesz miał lepszy poziom szczegółów i więcej klatek niż ja.
Mam nieco podobny sprzęt. Przede wszystkim twój procesor działa na taktowaniu 3,8 a nie 3,4 (funkcja przyspieszania przy obciążeniu). Mój jest podkręcony na 4,2 i mam kartę od ATI - odpowiednika GTX 680. Na ekstremalnych z AA można grać, jedynie przy oblężeniach z udziałem dużej ilości żołnierzy na zbliżeniach robi się źle. Jak pokombinujesz z ustawieniami przykładowo zmniejszając mniej potrzebne rzeczy na b.wysokie a resztę zostawisz na Ultra to powinno być grywalnie.Cytat:
Zamieszczone przez gelo441
Witam mam Problem mam geforec gtx 260 czy daje ultra czy min grafikę to postacie żołnierzy są brzydkie przypominające Rome 1 co zrobić:( ? w shogunie grafika jest śliczna a tutaj masakra
Musisz zaznaczyć nielimitowaną pamięć wideo, inaczej nieważne jak wysoko wszystko ustawisz i tak będzie brzydko.
Zaznacz opcje w grafice: Bez Limitu pamięci Video jeśli masz zaznaczone to ściągnij ewentualnie jakiegoś moda typu GEM
zaznaczyłem ta opcje i minimalne lepsza grafika, w porównaniu doshoguna czy medieval II to strasznie wygląda, a ten mod GEM daje lepszą grafikę?
Wstaw screen ze swoimi ustawieniami. U mnie to najdałniejsza cżęść serii TW.
ja gram na laptopie lenovo, spełniam jedynie wymagania minimalne, no może troszke lepiej, ale nie dużo, a i tak w bitwach gram na wysokim detalach + bez limitu pamięci i naprawde jestem zadowolony z grafiki i optymalizacji w czasie bitwy bo podczas kamapnii musze ustawić wszystko na low żeby optymalizajca była już dosyć dosyć, a takie pytanie KAM wiesz może jak polepszyc wydajność na mapie kampanii dodam że gram na DEI i GEM :)