z tego co wiem to musi graniczyć lub miec pomiwedzy buntownikow, z tego bodajrze powodu khand przesunieto blizej gdyz tak to nigdy sie nie liczyl
Wersja do druku
z tego co wiem to musi graniczyć lub miec pomiwedzy buntownikow, z tego bodajrze powodu khand przesunieto blizej gdyz tak to nigdy sie nie liczyl
Tak podejrzewałem, ale kto pyta nie błądzi. ;)
Wracajac do mojego tematu
Zainstalowalem wszystko od nowa wlacznie z gra i nadal blad, teraz tylko 10 tura.
Jakies pomysly?
No nie wiem. Może ogarnięcie uprawnień administracyjnych, tak jak w filmikach Arachira, twórcy moda. Instalacja Large Address Aware na plik kingdoms.exe . To chyba tyle co mi przychodzi do głowy. No i ewentualnie wszystkie ustawienia na minimum, kończenie tury na odsłoniętej mapie. Mam nadzieję, że coś pomoże.
zrobiłem z filmików Arachira UAC oraz zrobiłem Large Address Aware na obu .exe i nadal wywala co 1-3 tury . meh zostaje mi napisac na twcenter
Gruha założyłem specjalnie konto teraz żeby Ci możliwie pomóc :D
Słuchaj miałem też problemy z DAC, ale były to ogólne crashe co jakiś czas.
Large Adress Aware też mi nie pomagało.
Dopiero 4GB Patch. Spróbuj kto wie?
http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
Ja mam za to inny problem. Gra automatycznie mi crashuje przy uruchamianiu kampanii. Bitwy własne działają. Sam Third Age działa. Dopiero od patcha 1.2 takie zabawy się dzieją. Reinstaluje i zobaczymy czy będzie działało przed wgraniem patcha 1.2 Ostatni raz grałem 2 mies temu na patchu 1.1 na innym komputerze, ale system ten sam płyta z grą ta sama... Cóż się zobaczy.
PS: Problem sprzętu to nie jest na pewno... GTX 1060 I7-6700 i 8GB RAM.
miałem uzyc to na pliku Third Age.bat tak ? bo na kingdoms mowi ze sie nie da
jest tak to nie działa ;/
Na kingdoms.exe to trzeba użyć, znaczy patchem 4GB przerobić plik kingoms.exe i ten przerobiony wrzucić w miejsce oryginalnego. Ale oryginalny zachowaj. Coś robisz źle patchem 4GB kilka razy przerabiałem plik kingdoms.exe po reinstalkach.
klikam w plik 4gb_patch.exe wybieram kingdoms lub medieval i mówi ze nie możne otworzyć pliku wykonywalnego
edit. dobra ogarnąłem, miałem tylko do odczytu
edit 2. TAAAAAK wreszcie działa xd z poltorej godziny gry zadnego ctd ! super! jestes wielki adasze !
Ogarnąłem sobie tego submoda 1.2, grałem Umbarem i ok. 70-tej tury wyrzuca mnie do pulpitu ( unexpected error czy jakoś tak). Próbowałem uratować sytuację tym patchem 4GB, wypakowałem go na plik kingdom.exe, ale to nic nie zmieniło ( może źle coś zrobiłem? bo co trzeba zrobić po wypakowaniu tego patcha?)....