-
Dzięki za linki :)
Choć co do ostatniego zdania mam spore wątpliwości. Trwają bo są obrzydliwie bogaci, Watykan to jedno z najbogatszych Państw na świecie, powinno się kierować sprawami duchowymi, a tymczasem tam tylko afery finansowe i walka o władzę. Przez całą historię świata tylko spiskowali, grabili i mordowali dla władzy i pieniędzy. Jaki to przykład niby jest dla wiernych? Zamiast skrom,ności i oddania Bogu tylko przepych i materializm. Dzisiaj świat nie posiada żadnych wartości poza materialnymi, ale kościół powinien być inny, a tymczasem czym ta instytucja różni się od świeckich?
-
Nie rozkręcajcie się z dyskusją, jak coś zapraszam do Agory
-
wino twoja opinia jest skrajnym uogólnieniem i oczywiście się z nią nie zgadzam - Kościół Katolicki ma wielu świętych, którzy są przykładem i przeczą twojej opinii.
Bellum Crucis to z łacińskiego wojna/wyprawa krzyżowa, modyfikacja ma wielkie uproszczenia co do religijnego aspektu rozgrywki i nie powinno się jej przenosić na rzeczywistość...
Mi Bellum Crucis strasznie się podoba, właśnie dlatego, że w odróżnieniu od innych gier, kwestie chrześcijańskie są w niej obecne: Bóg, honor, ojczyzna :)
-
Witam
Chcialem zapytac czy w BC 7 mozna wracac do poganstwa norwegia bo np w bc 6.3 mozna bylo a w bc 7 70 tura i nic mimo ze wyklety. Jest taka mozliwosc czy to zostalo zmienione?
-
Można wrócić do pogaństwa Norwegią.
-
Gram w BC 7.0 z Megasubmodem, Polską, mam zajęte wszystkie tereny na północny wschód od Gdańska i Płocka - czyli m.in. Rygę, Wilno, Nowogród, Psków. Od samego początku mam sojusz z Cesarstwem, rok około 1203.
No i pytanie - pojawił się na terenie Litwy (w okolicach Rygi) jeden gość z Cesarstwa, co się zwie "Wielki Mistrz". Od razu po pojawieniu się wyruszył w drogę do Niemiec. To jest jakiś skrypt związany z zakonem, czegoś się po nim spodziewać?
-
Tak to skrypt związany z Zakonem Kawalerów Mieczowych, a gienek po prostu powędruje sobie do Niemiec.
-
pytanie z rodzaju banalnych - jak sprawić, żeby flota handlowa się rozładowała? Trzeba popłynąć do macierzystego portu, czy wystarczy dopłynąć do wybrzeża najbliżej stolicy państwa? i ile takie rozładowanie z reguły trwa?
-
Flota rozładowuje się w stolicy, czyli jeśli takową masz w głębi lądu przenieś ją nad morze, gdy przeniesiesz wpłyń flotą do portu i po turze powinna się rozładować.
-
Witam! Mam kilka pytań odnośnie kampani hot seat. Otóż gdy gram w tą kampanię nie mogę rekrutować miotaczy ognia greckiego i naffaftun mimo iż pobudowałem odpowiedni budynek. W singlu ten problem nie istnieje. Ponadto papież nie organizuje krucjat, sam tez nie mogę bo zawsze sptykam się z odmową, analogicznie rzecz się ma w islamie tam tez nie mogę organizować dżihadu mimo iż mój kapłan ma max. pobożność. Natomiast w singlu wszystko działa poprawnie. Co jest nie tak?