Jak tam kolegów wrażenia z gry tym modem? bo mam w sumie dwie kwestie, z którymi mogę się podzielić:
1 - krótka - muzyka. Owszem, jest submod, który miał wprowadzić elementy muzyki z medka II i innych gier TW, ale póki co - grając Anglią, mam w zasadzie dwie ścieżki z ToB pomieszane z ze ścieżką właściwą dla Egiptu... Nie wiem, czy ten submod nie jest skorelowany z nacjami, ale póki co dość średnio i jakoś nie mogę wejść w klimat w trakcie gry, co aż szkoda biorąc pod uwagę klimatyczną wstawkę już w menu.
2. Prowincje, a raczej ich brak. Ok, rozumiem zamysł, że chcieli umożliwić faktyczne zarządzanie miastem bez konieczności korelowania tego z pozostałymi miastami jak w innych nowszych grach TW, ale nie jestem do tego przekonany, ponieważ to nie medek drugi, gdzie w ramach jednego miasta/zamku można było wpakować zarówno budynki od higieny, jak i od treningu etc, przez co obecnie każde miasto w zasadzie musi mieć budynki do jedzenia i higieny (ze trzy sloty włącznie z głównym), co przy w miarę średnim rozwoju prowadzi do tego, że za zbudowanie armii odpowiada jedno miasto, a co w przypadku jego utraty oznacza lekki amen w pacierzu.
Pamiętam, że w poprzednich wersjach tego moda prowincje utrzymano i imo średnio, że porzucili ten pomysł na rzecz prowincji=miasta. W ramach obecnych TW minor settlements mogą przejąć część mniej istotnych budynków pozwalając na specjalizację prowincji, albo odpowiedni rozwój miasta.
Powyższe to ofc perspektywa casuala, do którego nie wiem, czy ten mod jest skierowany, więc jestem gotowy na krytykę od bardziej pro graczy ;)