Ok, no trudno...szkoda, że jestem zielony z photoshopa to bym pomógł :(
Wersja do druku
Ok, no trudno...szkoda, że jestem zielony z photoshopa to bym pomógł :(
W czymś innym jesteś dobry? :)
Witam, czy ktoś z was ma problem z teksturami oficera z polskiej późnej piechoty liniowej i kawalerii. Po przybliżeniu lub oddaleniu wygląd się zmienia w sposób, że tekstury obracaja się o 180 stopni i przód jest z tyłu a tył z przodu. Problem pojawił się po wgraniu moda w wersji EW 2 0.61
tak, np w tłumaczeniu tekstów ENG - PL, PL - ENGCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
trochę umiem gawaric pa ruski :P
lvcas, najwidoczniej jest to problem z glossami. Da się poprawić.
Gaius, zarejestruj się na www.europeanwars.fora.pl i napisz mi PW :)
mam nieśmiałą nadzieję że mod jeszcze się rozwija?bo zapanowała cisza :(
Po prostu mam teraz ciężką sesję na studiach. :)
dla mnie mod świetny thnx :D
Cześć.
Jestem nowy na tym forum. Od niedawna gram w ETW. Widziałem też European Wars mod i jestem pod wielkim wrażeniem.
Mam do was dwa pytania.
1. Czy poradnik do obróbki jednostek w 3dmaxie dla Rome TW ma zastosowanie do Empire? A jeśli nie to jakie są różnice w modowaniu jednostek.
2. Skąd bierzecie te piękne tekstury do mundurów? Czy sami robicie je w Photoshopie? Jeśli tak to naprawdę chylę czoła. Bo obrazy czy ilustracje z książek mogą być tylko wskazówkami co nie??
W sumie mam teraz trochę czasu więc może pobawiłbym się w 3dmax gdybym tylko wiedział coś więcej.
pozdrawiam
daadz, miło mi :)
Witam. Cieszę się że mod się podoba. :)Cytat:
Zamieszczone przez culevrine
1. Poradnik do RTW nie pasuje do ETW niestety.
2. Robię bądź przerabiam istniejące w Photoshopie.
Źródeł mam sporo - od obrazków z epoki, po współczesne nam z książek o mundurach, które są w miarę wiarygodne - kilka wydawnictw, kolekcje kartek, strony internetowe o mundurach. :)
Przy preview Prus wypisałem przykładowe źródła: viewtopic.php?f=192&t=3488