Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
jego "odkrycia" to takie coś co się nazywa teoria/spekulacja. Jak sens słowa wskazuje - nie jest to nic potwierdzonego. Teoretyzować można sobie o wszystkim - o tym że Hitler był gejem, albo że nie było obozów koncentracyjnych, albo że Stalin był baletnicą a Jezus żył. Tylko trzeba tez dowodów większych niż przypuszczenia, nadzieja, poszlaki (domysły).
Ps. sam słyszałem o tym, ale wiem też że o takie domysły było nie trudno z prostego względu - dbał on o to by być oficjalnei aseksualnym ze swojego punktu - no bo wódz, musi być nieskazitelny pschicznie i fizycznie. Poprzez to dając potencjalnie każdej Niemce szanse na rozmarzanie się o nim i pobudzając do bycia wierną Rzeszy. W praktyce - miał prawdopodobnie ze względu na branie silnych leków, problemy z erekcją... . A i jego relacja z Evą nie była łatwa, chyba właśnie ze względu na jego kompleks związany z niewykazywaniem się swoją męskością. Ale nie wchodziłem w ten temat aż tak głęboko, więc kompletnie nie wiem czy i te infy, były jakoś potwierdzane czy to tez były tylko domysły.
naprawdę przeszedłeś samego siebie w tym momencie :lol: tytuł idioty roku jak nic.
Cytat:
Zresztą jak już udowodniłem w dodatku nawet nie ja, podając linka z wikipedii - dowiedziono ze homoseksualiści mają o kilka procent lepiej rozwinięty mózg niż ich heteroseksualni rówieśnicy.
spodziewam sie bana za to pewnie. ale coz, nie mozna tego tak zostawic, bo to juz przesada. pewnie jakis gejowski uniwerstytet to udowodnil. jestes przykladem tego, ze z wami nie ma co dykuskutowac, bo ciagle wam malo.
Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
naprawdę przeszedłeś samego siebie w tym momencie :lol: tytuł idioty roku jak nic.
Cytat:
Zresztą jak już udowodniłem w dodatku nawet nie ja, podając linka z wikipedii - dowiedziono ze homoseksualiści mają o kilka procent lepiej rozwinięty mózg niż ich heteroseksualni rówieśnicy.
spodziewam sie bana za to pewnie. ale coz, nie mozna tego tak zostawic, bo to juz przesada. pewnie jakis gejowski uniwerstytet to udowodnil. jestes przykladem tego, ze z wami nie ma co dykuskutowac, bo ciagle wam malo.
Wychodzi na to ze geje to "elita ludzkosci" i swiatlo postepu cywilizacyjnego gatunku czlowieczego :lol: ;) Tutaj juz nie ma co dyskutowac bo jak czytam "argumentacje" Arbindala to przypominaja mi sie konferencje prasowe J.Urbana z czasow komuny :mrgreen:
Na szczescie obojetnie co jeszcze on wymysli i tak ulica pokazuje gejom gdzie jest ich miejsce w spoleczenstwie--->"exile".Wiec posmiejmy sie dalej z wywodow i teori domoroslego filozofa gejologii ;)
a mi to tylko przypomina mundrości obrońców wartości heteryckich...
symetria musi być.
Cytat:
dowiedziono ze homoseksualiści mają o kilka procent lepiej rozwinięty mózg niż ich heteroseksualni rówieśnicy.
A mój znajomy z wodogłowiem to dopiero ma "łeb jak sklep". ;)
Cytat:
jego "odkrycia" to takie coś co się nazywa teoria/spekulacja. Jak sens słowa wskazuje - nie jest to nic potwierdzonego.
Czyli coś jak z tym gejomózgiem. Chciałoby się rzec "kto mieczem wojuje..."
Cytat:
Teoretyzować można sobie o wszystkim - o tym że Hitler był gejem, albo że nie było obozów koncentracyjnych, albo że Stalin był baletnicą a Jezus żył.
No proszę, pierwszy raz spotkałem się z negacją istnienia Jezusa. To pewnie też ujawniły badania naukowców LGBT.
Cytat:
dbał on o to by być oficjalnei aseksualnym ze swojego punktu - no bo wódz, musi być nieskazitelny pschicznie i fizycznie. Poprzez to dając potencjalnie każdej Niemce szanse na rozmarzanie się o nim i pobudzając do bycia wierną Rzeszy.
A to też ciekawa nowość :?
Cytat:
W praktyce - miał prawdopodobnie ze względu na branie silnych leków, problemy z erekcją...
No to w "praktyce" czy "prawdopodobnie", bo dla mnie te terminy się wykluczają.
Na koniec autoodrzucenie poprzednich teorii:
Cytat:
Ale nie wchodziłem w ten temat aż tak głęboko, więc kompletnie nie wiem czy i te infy, były jakoś potwierdzane czy to tez były tylko domysły.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
Teoretyzować można sobie o wszystkim - o tym że Hitler był gejem, albo że nie było obozów koncentracyjnych, albo że Stalin był baletnicą a Jezus żył.
Dzieła żyjącego w pierwszym wieku Rzymianina Tacyta, uznawanego za jednego z najwierniejszych historyków starożytnego świata, mówią o przesądnych „chrześcijanach”, nazwanych tak od łacińskiego słowa „Christus”, oznaczającego w łacinie Chrystusa, który za panowania Tyberiusza skazany został na śmierć przez prokuratora Poncjusza (Roczniki 15,44). Swetoniusz, sekretarz Cesarza Hadriana, pisał o człowieku imieniem Chrestus (lub Chrystus), który żył w pierwszym wieku.
Także istnienia Jezusa nie ma co negować, inna sprawa to już czy wierzymy w to czego dokonywał czy nie. Ale istniał.
Po pierwsze: Aquila, lepiej żebym tu nie widział określeń typu "idiota roku", sam wiesz dobrze co za nie grozi.
Po drugie: ten offtopic o istnieniu Jezusa już tu się pojawił wcześniej, widzę że Arindal znów do niego wrócił. Jak chcecie kontynuować dyskusję na ten temat, to w Agorze jest przynajmniej kilka tematów o religii.
podałem informację z wikipedii - od siebie nic nie musiałem, link znajduję się gdzies w dyskusji. Jeżeli negujecie wikipedie to gratuluje wyjątkowej wiedzy, skoro sadzicie ze macie do tego podstawy.
O ile pamiętam przytuczyłem dwa z kilku wyników badań - własnie ten o wyższej inteligencji i o większych penisach u osób homoseksualnych :D - przy zestawieniu ich z heteroseksualnymi kolegami.
Dodatek pozatematyczny: (Tacyt i Swetoniusz pisali o wydarzeniach o których nic nie wiedzieli - jedynie opierali się na niejasnych przekazach - o czym sami zresztą pisali, że to tylko nie dokońca sprawdzone informację, więc nei ma tu dowodu. O ile pamiętam, Tacyt pisało tym że ludzie wierzą iż ktoś taki żył lub mógł żyć - to chyba jednoznacznei określa iż sam nie był tego pewien bo nie miał dowodów po za pogłoskami.
Pamiętajmy tez ze w owym czasie w Judei żyło około 1000 facetów o imieniu Joszua - nawet jesli ejden z nich to był ten o którym mowa, to nikt nie znajdzie dowodu na jego boskość, jedynie na to że do jego śmierci się odwoływali sekciarze tworząc swój kult.)
Cytat:
Zamieszczone przez Arindal von den Heiden
podałem informację z wikipedii - od siebie nic nie musiałem, link znajduję się gdzies w dyskusji. Jeżeli negujecie wikipedie to gratuluje wyjątkowej wiedzy, skoro sadzicie ze macie do tego podstawy.
O ile pamiętam przytuczyłem dwa z kilku wyników badań - własnie ten o wyższej inteligencji i o większych penisach u osób homoseksualnych :D - przy zestawieniu ich z heteroseksualnymi kolegami.
Wikipedia jako zrodlo pozyskiwania wiedzy :shock: .Nie dziekuje,wole jako dodatek ;) Zapomniales dodac ze geje maja rowniez wieksze...otwory :lol: Zas czytajac twoje posty watpie co do inteligencji homosiow.Zdecydowanie nie neguje samouwielbienia tak bijacego z twych wywodow :lol:
Cytat:
O ile pamiętam przytuczyłem dwa z kilku wyników badań - własnie ten o wyższej inteligencji i o większych penisach u osób homoseksualnych
LOL :lol:
Cytat:
Jeżeli negujecie wikipedie to gratuluje wyjątkowej wiedzy, skoro sadzicie ze macie do tego podstawy.
Czekaj, mam pasy na redaktora, zedytuje hasło na wiki o tych wielkich penisach i wyjdzie że naukowo udowodniono iż homosi mają 10 cm we wzwodzie. :lol: Tyle na temat wiedzy z wikipedii- skoro się na nią powołujesz to tak czy siak obalasz twierdzenie o większych homomózgach :lol:
Cytat:
jedynie na to że do jego śmierci się odwoływali sekciarze tworząc swój kult.
Sekciarze to się zbierają w lożach masońskich, bo mają coś do ukrycia ;) Co do pierwszych chrześcijan musieli się ukrywać przed kapusiami kapłanów żydowskich i straży rzymskich (bo mieli tak niepopularne i zaściankowe poglądy jak odrzucenie boskości cesarzy).
Cytat:
Pamiętajmy tez ze w owym czasie w Judei żyło około 1000 facetów o imieniu Joszua
Nawet jesli żyło sobie i 10000 Joszua w Judei to i tak niczego nie zmieni- źródła greckie i rzymskie z tego okresu posługują się zwrotem Christos czy Chrestos. A tego przydomku bele kto nie nosił.