To po co Kartofel ich zapraszał do swojego samolotu?Cytat:
Zamieszczone przez exNowy
Wersja do druku
To po co Kartofel ich zapraszał do swojego samolotu?Cytat:
Nie ośmieszaj się takim supozycjami.Cytat:
Zamieszczone przez Niklot
Jakby Kaczyński poprosił ich aby skoczyli na główkę do pustego basenu to też by wykonali taki rozkaz?
Zaproszenie na uroczystosci w Katyniu, a podróż bez przestrzegania podstawowych procedur bezpieczeństwa świadczy wyłącznie o matolstwie naszych służb i władz, zwłaszcza naszego rządu i całego ówczesnego dowództwa.
Znasz te procedury bezpieczeństwa na które się powołujesz? Być może akurat zostały one dopełnione, a jeśli nie to wskaż podpunkt w nich, który został złamany. Bo póki co tworzysz własne procedury, w które chcesz abyśmy wierzyli, nie wskazując nam prawdziwych.Cytat:
Ja nawet nie muszę znać tych procedur, one z pewnością istnieją i muszą być pzestrzegane.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Dla przykładu kilka podstawowych kwestii.
Nie dopuszcza się do lotu tylu ważnych oficjeli w tym dowódzców głównych rodzajów broni w jednym samolocie.
Nie wykonuje się tak fatalnie przygotowanego lotu, w takich warunkach na takie kiepskie lotnisko.
Nie wypuszcza się z własnych rąk zabazpieczenia i badania dowodów oraz dochodzenia w takiej katastofie samolotu lotnictwa wojskowego.
To znaczy, że nie wiesz jakie są to procedury w związku z czym cały Twój wywód jest tylko niczym nie popartym podejrzeniem?Cytat:
Ja nawet nie muszę znać tych procedur, one z pewnością istnieją i muszą być pzestrzegane.
Nie musisz znać, ale musisz się za to o nich wypowiadać, do tego twierdząc, że zostały one złamane. Czyli tak naprawdę "wiesz, że nic nie wiesz" :DCytat:
Skąd wiesz, że nie znam? Ja stwierdziłem tylko, że nie muszę znać. Oczywistm jest, że procedury zostały złamane, bo 96 ofiar to nie jest znowu takie nic.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Po zatym dziękuję za porównanie mnie ze starożytnym myślicielem, który także powiedział "wiem, że nic nie wiem".
Bo wygląda na to, że albo znasz i nie pragniesz się podzielić z resztą w, którym podpunkcie zostały złamane przepisy, albo tych przepisów nie widziałeś tak naprawdę i strzelasz w ciemno.Cytat:
Lot z prezydentem był dla wielu z nich pewnym wyróżnieniem, więc wielu z nich zależało na tym żeby z nim lecieć. A gdyby jakieś służby zabroniły tego, to od razu Kartofel zrobiłby wielką wrzawę tak jak było w Gruzji gdy pilot nie chciał lądować. Po drugie żadne ówczesne procedury nie zostały złamane, więc nikt nie chciał prowokować Kartofla do awantury.Cytat:
Nie, nie rozumiem, dlatego proszę Ciebie o wyjaśnienie - wykonanie jakich procedur bezpieczeństwa leży w gestii Sił Zbrojnych RP w kontekście przygotowania lotu politycznego zleconego przez prezydenta RP?Cytat:
Zatem nie rozumiesz podstawowych kwestii zapewnienia bezpieczeństwa główno dowodzącym.
Czyli, ogólnie rzecz biorąc, z powyższego można wyciągnąć wniosek, iż łamanie procedur bezpieczeństwa implikuje wypadek wraz z ofiarami śmiertelnymi.Cytat:
Ja stwierdziłem tylko, że nie muszę znać. Oczywistm jest, że procedury zostały złamane, bo 96 ofiar to nie jest znowu takie nic
Musisz troszkę sprecyzować swoją, jakby to ująć, 'wiedzę', ponieważ całość za cholere nie trzyma się kupy.