Prawdą jest to, że bitwy są chyba jednak ociupinkę za bardzo dynamiczne kiedy dochodzi do starcia. Człowiek nie zdąży popodziwiać fajerwerków, bo musi obsłużyć skrzydła, a tu już bitwa mija. Za szybko strzelają, zdecydowanie.
Wersja do druku
Prawdą jest to, że bitwy są chyba jednak ociupinkę za bardzo dynamiczne kiedy dochodzi do starcia. Człowiek nie zdąży popodziwiać fajerwerków, bo musi obsłużyć skrzydła, a tu już bitwa mija. Za szybko strzelają, zdecydowanie.
No w Empire strzelają ok jest przerwa dość spora miedzy salwą a przeładowaniem ale w Napoleonie faktycznie wygląda to jak w westernie... :lol:Cytat:
Zamieszczone przez grimero
Ale z drugiej strony Seria zmierza w kierunku Arcade a nie Symulation więc w sumie nie ma się czemu dziwić... A teraz powiem wam coś ciekawego po tym jak wyszedł Napoleon i dodali te łatki też do Empire (było jakieś uaktualnienie choć oficjalnie nic o tym nie powiadamia w stemie) Można wreszcie grać z przyjemnością w Empire i dopiero teraz widzę jakieś pozytywy w tej grze. Napoleon moim zdaniem po rozegraniu kampanii Egipskiej i kilku bitew Gracza jest faktycznie ulepszonym dodatkiem ale niestety trochę za bardzo zrobili z tego zręcznościówkę. No ale w sumie nie ma co narzekać wobec braku konkurencji i tak jest nieźle.
A co czyni Napoleona bardziej arcadową grą niż Empire, czy Medieval 2?
Akurat brak możliwości poruszania się, aż tak bardzo nie boli.Cytat:
Zamieszczone przez ManUtd
Czworobok to skomplikowany szyk i poruszać się w czworoboku podczas bitwy, były w stanie jedynie najlepiej wyszkolone jednostki, a to i tak dużo wolniej niż np. w kolumnie. I tak jedynie mogłoby to być zrobione. . . że ruszać się może tylko kilka najbardziej elitarnych formacji.
Druga sprawa to czas formowania. Powinien być po pierwsze zróżnicowany dla różnych unitów o różnym doświadczeniu, a po drugie w czasie formowania jednostka powinna być bezbronna i formowanie powinno być anulowane kiedy dochodzi do walki.
Ale to są w sumie szczegóły bo i tak dziala to całkiem nieźle. . . w końcu kawaleria może niszczyć piechotę liniową efektownymi szarżami :)
Najbardziej boli jednak ostrzał piechoty. . . a mianowicie jego jednoszeregowość. Niby szczegół, a tak wkurza.
A tak btw. Ma ktoś może linka do jakiejś strony ze statystykami wszystkich unitów w NTW ? Do Empire udało mi się coś takiego znaleźć, do Napoleona, nie.
http://totalwar.honga.net/napoleon_faction.phpCytat:
Zamieszczone przez Beynes
Mam pytanie, czy można w koalicji odblokować wszystkie nacje ? Bo gra Prusakami, Brytolami, Austriakami i Ruskami jest już nudna a kampanie napoleona już prawie przeszedłem :?
Szukajcie, a znajdziecie...
viewtopic.php?f=163&t=3936
Mam jedno malutkie pytanie: Czy w Napoleonie można tak jak w poprzednich grach TW grać dalej kampanie mimo skończonego czasu na wypełnienie głównych zadań (np kampanie w europie po 1812r)?
Tylko kampanię europejską można kontynuować po zakończeniu zasadniczego czasu. Włochy i Egipt się kończą.
Ja mam takie pytanie , a jak jest teraz z multi , czy zmieniło się coś odkąd poprawili Empire i wprowadzili Napoleona ? Jest więcej chętnych ? Bo ostatnim razem gdy się pytałem było już coraz mniej grających na multi , i takie jeszcze jedno pytanie czy teraz już warto kupić empire:tw ? Bo gdybym kupował to od razu z Napoleonem.