Co tu ukrywać komputer oszukuję, dając przewagę mniejszym państwom, ale może to i lepiej :?: :D
Wersja do druku
Co tu ukrywać komputer oszukuję, dając przewagę mniejszym państwom, ale może to i lepiej :?: :D
Moim zdaniem nie lepiej bo to dziko wygląda jak np taka Kurlandia u mnie Szwecję podbiła i kawał Rosji :roll:
Nie realistycznie to fakt, ale jest chociaż większe wyzwanie ;)
Mam problem, na mapie kampanii nie mogę wejść na most. Chcę lądowo zaatakować Szwecję od strony kontrolowanej przez nich Danii, ale moja armia nie chce w ogóle wejść na ten most. Kiedy każę zaatakować Kopenhagę, oni chcą iść naokoło przez Finlandię i Skandynawię.
Czy przyczyną może być to, że przy tym moście jest w miarę duża flora szwedzka? Czy jak moją flotą zniszczę pływającą tam flotę szwedzką, to już będzie się dało przejść?
Tak flota Szwedzka powoduję że nie możesz przejść. Zniszcz flotę albo spraw żeby odpłynęła ;)
Spróbuj na początku przesunąć piona ze swoją armią nieopodal Kopenhagi.Może to pomoże i po tym ruchu spróbuj zaatakować stolicę Danii.
Pytanie-jak sprawić, żeby jakieś państwo cofnęło mi prawo do przemarszu? Wypowiedziałem wojnę Rosji, wykorzystując do tego to, że pomimo wcześniejszego zerwania sojuszu zachowało się między nami wzajemne prawo do przemarszu. I co się stało? Za "podstępne wykorzystanie prawa przemarszu do ataku na użyczające mi go państwo"... dostaję -75 haniebnych traktatów do stosunków ze wszystkimi państwami europejskimi.
Rosja jest w mojej kampanii niezwykle słaba i w sumie nie potrzebuję tuż przed wojną ustawiać 3 armii pod ich 3 różnymi miastami w celach blitzkriegu (tak zrobiłem), aby ich pokonać. Wczytałem więc grę i przed wojną (a nawet przed wejściem na ich teren) proponuję cofnięcie prawa przemarszu. Oni się zgadzają... ale tylko oni je tracą! Już nie mogą wchodzić sobie do mnie, ale ja do nich mogę nadal! I błędne koło...
Co możecie poradzić?
Jak wypowiesz wojnę Rosji to automatycznie stracisz prawo przemarszu przez jej teren.Wypowiedz wojnę przed wprowadzeniem własnych armii na teren wroga.Wtedy będziesz miał trudniej ;)
Rzecz w tym, że mnie nie obchodzi, czy będzie mi łatwiej czy trudniej w wojnie z Rosją. Ja po prostu nie chcę mieć tych wkurzających haniebnych traktatów, co mi rujnują moje stosunki dyplomatyczne. Wycofałem moje wojska z Rosji i wypowiedziałem im wojnę nie będąc żadną armią na ich terenie, ale to nie działa-nadal uparcie dostaję te -75 do stosunków...
Chodzi mi po prostu o to, żeby anulować przemarsz jeszcze przed oficjalnym wypowiedzeniem wojny.
Ta Kurlandia wymiata chyba. Prusacy chcieli Gdansk za Królewiec- nie zgodzilem sie , a 5 lat pózniej Prusacy dali Kurlandii Królewiec za Ryge ;o Teraz Kurlandia zwerbowala sobie 5 oddzialów piechoty liniowej i 3 okrety i podbijaja Indie ;o (gram na vh/vh) Zdarzylo wam sie to kiedys?