Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Na większość mam odpowiedź, na pozostałe na pewno kto inny odpowie :
1. blokują handel
2. koniec gry niestety
3. Szkocja ma łatwo bo tylko Anglia stanowi zagrożenie, dobry dowódca łatwo ich pokona, zaś Wenecja jest otoczona:Niemcy, Francja, Mediolan, Papiestwo.
4. niestety nie wiem, niech się wypowie ktoś kto tego moda ma domyślam się że chodzi o Third Age.
5. może za słabe statki ale nie jestem pewien.
6. Tatarzy nie są wcale tacy mocni, ich jedyna siła to słonie, oni są do walki w polu a nie do zdobywania miast. A co do Mongołów to jak grasz np. Polską rób dużo konnych łuczników, oszczepników i kuszników, załatwią mongołów bez problemu.
7. jak ja pokonałem papieża po prostu przychodził z dużą armią i mi jakieś podbijał, bo nie mogłem się obronić.
Do Third Age(Władca Pierścieni)jest spolszczenie i jeśli go zainstalujesz to dalej będziesz mógł grać w podstawkę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Optymista24
Hej mam kilka Pytań, nie chciałem zakładać nowego tematu, albo każde z osobna dopasowywać pytanie do każdego z działów, więc zaczynam bardzo bym prosił o pomoc .
1 Gdy rebeliant stoi na mojej ziemi, czy blokuje mi to przypływ gotówki ? bo nie wiem czy ich lać bo są czasem dla mnie jak tarcza, a może jak stoji na szlaku drogowym albo pod zamkiem to spada ilość florenów?
2 Wiem że jak się wygra kampanie( bo już to zrobiłem) to można grać dalej ,ale zauważyłem, iż tury się dalej odliczają. Jeśli zostało mi 45 tur i je wykończę to jest koniec gry ? czy mogę dalej podbijać?
3 Frakcja Szkocja i Wenecja.
Grałem jedna i drugą Szkocja mi idzie bardzo dobrze Wenecja już nie. Czy jest łatwiejsza? kapkę to dziwne bo ma gorsze Szkocja jednostki przynajmniej na początku może za dużo wojen miałem Wenecja
4 Jeśli wgram moda z władca pierścieni czy jest spolszczenie i czy będę mógł też grać w podstawkę Mediewal chodzi mi o to bym nie musiał specjalnie go później "odinstalować"(tego moda) by powrócić do pierwowzoru z gry .
5.nie rozumiem jak jest afryka wzdłuż Marrakeszu nie mogę przepłynąć statkiem a widziałem tam Rebeliantów i ze są tam jeszcze jakieś ziemie. Trzeba mieć lepsze lodki ? czy porostu czekać, aż ileś tam tur minie wtedy będzie tam szlo dopłynąć ?
6 jak mocni są Tatarzy bo mongołowie już w sumie wiem idą takimi falami na szczeście jako tako dawałem sobie rade tylko boje się ze jak wezmę państwo ze wschodu np polskie wągry to będzie lipa
7 Jeśli ktoś zniszczy papieża to wiem ze papież może poprosić frakcje o to by dala papieżowi miasto i teraz chciałem spytać czy mielicie takie oferty podczas gry ? i jak tak to czy sam wybieram te miasto które mam dać papieżowi czy to papież sobie wybiera
1.Dochod danej prowincji troche sie obniza.Osobiscie radze Tobie trenowac jakiegos generala na walkach z rebeliantami.Swoja droga jest to rowniez dobra metoda na pozyskanie generala jezeli narzeksz na ich mala liczbe ;)
2.Mozesz grac tak dlugo jak sie Tobie zechce nawet jezeli przegrasz Kampanie
3.Szkocja podobnie jak Anglia-idealne polozenie a jesli opanujesz juz cala Wyspe mozesz zaczac ekspansje na kontynencie.Zas jezeli chodzi o Wenecje to swego czasu zrobilem z niej potege...wyspiarska na M.Srodziemnym.Ciekawa frakcja i goraca ja polecam
4.Third Age jest modem pod Kingdoms i w zaden sposob nie kooliduje z podstawka
5.Musisz poczekac az pojawi sie news o kulistosci Ziemi a wowczas potrzebujesz okretow zdolnych odbywac rejsy dlugotystansowe ;)
6.Mongolowie :arrow: viewtopic.php?f=21&t=421
Tatarzy :arrow: viewtopic.php?f=21&t=442
7.Zazwyczaj Papa prosi o zwrot Rzymu jezeli jest w twoim posiadaniu
Zając odnośnie twojej odpowiedzi na pkt. 5 już nieco wyżej opisywałem , że nawet ten ewent "World is round" nie daje możliwości produkcji okrętów długodystansowyh bezpośrednio po tym evencie , gdyż czegoś jeszcze brakuje.
Musisz miec odpowiedni poziom stoczni zby moc budowac odpowiednie okrety ;)
To oczywiste ale u mnie posiadając w Lizbonie największy poziom miasta i budynki od stoczni itp. nie mogę produkować lepszych okrętów dla Bizancjum
przyznam, że nie wiem dokładnie, jak to jest z tymi statkami. wydawało mi się, że po "world is round" nie powinno być problemów.
nie chcę robić za "captain obvious", ale zaznaczę, bo nikt o tym nie wspomniał, że można tam dotrzeć również pieszo. :ugeek:
Hej Grałem Szkotami to tak jak mówicie musiałem mieć lepszy poziom stoczni czy portu już nie pamiętam wybudowałem statki w zamku z Toledo ale musiałem czekać aż zamek uzyska odpowiednia ilość mieszkańców bym mógł przejść na wyższy poziom miałem bodajże tam 12 tyś od tego mogłem robić statki i spokojnie popłynąłem i podbiłem ameryke to był chyba 3 poziom zamku ale nie ostatni bo kolejny był na 18 tyś mieszkańców zresztą nigdy nie miałem 18 tyś ludzi w zamku w miasteczku/mieście to bez problemu ,może dla tego ze w zamkach nie buduje dużo farm nie wiem . Miałem "suchy dok zrobiony i miałem karake tak patrze bo mam MEdievala w złotej edycji z dodatkami i tam były mapki i opisane budynki dla 5 frakcji plus co można budować na którym poziomie.
Czy wiecie może czy jest taka też plansza która mam ale dla wszystkich frakcji ? bo tam jest tylko ich 5 pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Optymista24
Czy wiecie może czy jest taka też plansza która mam ale dla wszystkich frakcji ? bo tam jest tylko ich 5 pozdrawiam
proszę: http://totalwar.honga.net/faction_build ... f=scotland
o stary takie coś szukałem jak link wyżej bardzo Ci dziękuje jest super stronka .