Może się zmienić.
Wersja do druku
Może się zmienić.
Husarz w 9mm blaszaku? Chyba raczej rzadkość, no chyba, że zmierzymy przy samej ości napierśnika.
Jak dla mnie kirasjer powinien za zbroję mieć zdecydowanie więcej.
Razi też spora różnica w ataku: husaria 17, kirasjerzy 10. Wiadomo, że Polacy w większości wypadków byli zdecydowanie lepszymi szermierzami,niż np. Szwedzi, ale aż taka przebitka? Kirasjerzy to jednak przeważnie elita wśród jazdy była. Czekam aż wyjdzie ostateczna wersja, bo nie wiem czy dojdą jeszcze jakieś jednostki i chętnie pobawię się z EDU.
Chciałem zauważyć, że to kirasjerzy mieli kirysy, a husaria była zakuta w pełną zbroję. I do tego zbroja husarza była lepiej wykonana. No, a jazda szwedzka pod względem ćwiczenia w fechtunku była o wiele od polskiej słabsza.
To sobie poczekasz z parę lat.Cytat:
Zamieszczone przez rafalek91
Jakbyś czytał moje posty to byś wiedział, na pewno dodadzą.Cytat:
Przecież będziemy robić sub moda i KAM2150 zajmie się EDU...Cytat:
BETA nie jest do grania tylko do testowania. Błędy zgłasza się autorom, a nie nam.
Poza tym jakbyś wchodził na rosyjskie forum to byś wiedział że trwa dyskusja na temat pancerzy...
----------------------------------------------------------
Autorzy zalecają ustawić poziom trudności: kampania trudny, bitwy bardzo trudny.
Mogli by zmienić husarii te skrzydła bo są brzydkie, jak by też dodali flagi na kopiach husarzy bym był wniebowzięty.Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Uwagi proszę zgłaszać do twórców modyfikacji.
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
To będą chorągwie ?
Czy ten mod nie "gryzie się z innymi modami"? Pytam bo zauważyłem że w instalce są nie tylko pliki do folderu mods, ale także do głównego katalogu z grą. Pozdrawiam
U mnie kingdoms jak i Thrid Age jak i Królestwo Polskie działa więc raczej nie
Niech mnie...
Wprawdzie jeszcze nie ściągnąłem tego moda, ale widziałem na youtube filmik z bitwy Polska vs Szwecja. Nie wiem, czy w tym długim temacie ktoś już to zauważył (jeśli tak, to wybaczcie), ale jednostki wyglądają identycznie, jak w grze komputerowej "Mount Blade: Ogniem i Mieczem Dzikie Pola"! Zresztą nie tylko jednostki, ale również pojedyncze elementy garderoby. Radzę się przyjrzeć, zwłaszcza 0:06.
http://www.youtube.com/watch?v=Jmfj3o4jIG4
Ci, co grali w "Dzikie Pola", na pewno poznają strój polskiego dragona... Chyba nawet pistolet ten sam...