Re: Broken Crescent 2.3.2
udało się przepraszam za najście .
eh troche głupia sprawa porostu instalowałem patcha w złą ścieżkę mod chciał bym wybrał katalog "mod" a ścieżka do instalacji chciała katalog "mediewal" a ja myślałem. że też mod i stało mi się coś takiego po instalacji "medieval 2 / mod/broken/mod/broken/data . Miałem dwa foldery daty po rozmowie wczoraj na czacie mini to zauważyłem że coś jest nie tak ze "mediewal broken ma kolejny katalog mod " heh teraz mnie nie wywala wszystko jest ok
ps Zastawiam się jak z systemem tam jest finansów czy są darmowe jednostki na utrzymanie? rekrutuje w wioskach gdzie niby jest darmowy koszt a jak patrze w zakładke finanse one nie maleją .
Mało tego mam na utrzymaniu dajmy na to dwa wojska koszt razem ich 227 na utrzymanie . pierwsza tura utrzymanie calego wojska 3308 druga 3834 hmm dziwne to bo 3308 plus 227 daje mniej niż 3834
kolejna sprawa płaci się za utrzymanie generałów ? , a może budynków ?
W Broken nie ma darmowych jednostek, chyba, że się używa mojego submoda. Płaci się za armie w polu i za oblężenia jakie prowadzisz ale niewiele. Ai ma bonusy ale do kasy raczej i jest garrisson script o ile dobrze pamiętam.
właśnie tak myślałem jak mówisz, że nie ma darmowych.
Zauważyłem jeszcze coś jak wchodzę do fortu dwie jednostki mi się zawsze podświetlają jak w medku zwykłym dwójce jak jest darmowe utrzymanie czy to dowód że fort pokrywa koszta jednostek utrzymywanych ?
zastawiam się też nad tymi nowymi budynkami bo podbijając egipt pleminiem makuri natrafiam na islamskie budowle nie piszę że mają jakieś bonusy, lecz można je zniszczyć niszczycie je ? ma to jakieś konsekwencje później ?
W fortach są dwie darmowe, ale tylko tam.
i jeszcze jedno pytanie grałem wersje 2,2 i tam były dwa genialne utwory czy wiecie jak je odzyskać ? albo skąd pobrać sama scieżke muzyczną one leciały nie pamietam czy podczas bitwy czy na mapie kampanii były dla mnie klimatyczne lecz w wersji 2,3 już ich nie ma :(.
Zauważyłem jeszcze coś takiego jak nie mam dostępu do morza bezsensu jest brać prawa handlowe z jakimś krajem odległym bo i tak nie ma z tego przychodu tak mi sie wydaję może się mylę nie wiem . Nurtuje mnie też to jaka jest odległość handlowa na morzach czy jest nie ograniczona byle by był dostęp port do portu nawet na drugi koniec mapy jak podpisze handel z innym krajem czy nie , wiem że to zależy od rozwoju też portu ilość "flot dostępnych handlowych " heh ostatnio zacząłem patrzeć bardziej na te finanse . chyba nie ma nic droższego dla kupca niż diamenty koło konstantynopola zawsze tam rzucam dwóch kupców i mam z nich ponad 1 tys za jednego :) .
Widzę że zero odzewu, chociaż może już sobie poradziłeś? więc ja spróbuję, akurat nie mam tego moda na kompie, więc "strzelam"...
Co do muzyki, ściągnij starszą wersję i podmień, usuń w katalogu sounds po zamianie, skopiowaniu pliki "events.dat" i "events.idx" , skasuj map.rwm i próbuj. W wypadku tego moda powinno się udać i zahula nowa-stara ścieżka muzyczna ;)
daję sobie z tym spokój nie chcę czegoś popsuć :D
Mam inne pytanie czy komputer kupuje od gracza prowincje czy to wywołuje wojny ?
Królestwo Jerozolimy bez wojny pozbyło się prowincji "Hamat"
Niewiem ale kaska mi się skończyła to wywołałem wojnę z jerozolimskim królestwem :)
Jak zaproponujesz sprzedaż i kupią, to ok. Wojny to nie wywoła. Ale i tak ta wojna wybuchnie wcześniej czy później, wszak to Total War. Wyszedł submod Real recruitment/ Real Combat na czyste Broken 2.3.2.2 kurde, dziś na razie TWC szwankuje to nie mogę pobrać, ale jak pobiorę to wypróbuję, jako fan RR/RC.
Cytat:
Zamieszczone przez Optymista24
daję sobie z tym spokój nie chcę czegoś popsuć :D
Nie pospsujesz, zrob kopię katalogu sounds wersji w którą aktualnie grasz i popróbuj, nie mam tego moda, a specjalnie nie mam czasu by go ściągać i instalować...
Cytat:
TWC szwankuje to nie mogę pobrać
Jesteśmy bardzo uzależnieni od twcenter, nie ma takiego serwisu by był tak zależny od zewnętrznych baz plików, może jakiś podobny jest, ja nie znam :oops: ...Przydałoby się zacząć wrzucać na forumową bazę pliki, ale widać jeszcze jest to niemożliwe?
Często to tylko widzimisię autorów, korzystających z własnych wyobrażeń o "mocach" średniowiecznych jednostek wojskowych, ale o gustach się nie rozmawia ;)
Absaid kupił prowincje od jerozolimskiego królestwa dwie tury później wybuchła wojna :D
Hmm wiecie co spotkało mnie coś dziwnego podbiłem prawie cały oman i w prowincji NIZWA czy jakoś tak jest zamek .
Co jest dziwnego nic nie werbuje tam a co ture dostaje jednostke która nie ma tekstury tzn ma teksture zwykłego chłopa z rome total war i armie zwą się "arabian infatry " " oman infatry" i tak już dostałem 4 armie są one z srebrnym doświadczeniem . może wie ktoś czemu tak jest?