Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Dlaczego to, co wybuduję na mapie kampanii nie pojawia się na mapie podczas bitwy jak to miało miejsce np. w Rome I, tylko widać za każdym razem to samo ? Pisałem o tym w pytaniach dla początkujących graczy ale tam nikt mi nie odpowiedział więc może tu.
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
Dlaczego to, co wybuduję na mapie kampanii nie pojawia się na mapie podczas bitwy jak to miało miejsce np. w Rome I, tylko widać za każdym razem to samo ? Pisałem o tym w pytaniach dla początkujących graczy ale tam nikt mi nie odpowiedział więc może tu.
Osobiście nie zwróciłem na to uwagi, ale na zagranicznych forach też coś o tym pisali. Bug, lenistwo twórców albo niedoskonałości silnika gry... Czytaj - CA dało ciała!
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
W sumie nie zwróciłem na to uwagi... może tak być, że CA to okroiło bo nie miało wyjścia...powód? Każde miasto i wioska jest inna, inaczej zaprojektowana co chyba jest lepsze niż dodawanie na sztywno budynków do miasta :D Takich okrojonych elementów w porównaniu do poprzednich części serii TW jest niestety setki.
Ja chcę normalne drzewko rodziny. Chcę mieć i widzieć swoje córy i żony.
Momentami AI faktycznie nie jest głupie, na mapie kampanii w mieście miałem armię 10 jednostek, obok wodza z 20 jednostakmi, kawałek dalej uciekali z mojego terenu przeciwnicy 20 jednostek. Zaraz obok było drugie moje miasto więc szybko zająłem je tym wolnym wodzem. Sytuacja wyglądała tak: po lewej miasto obstawione 20 jednostkami, w środku uciekający przeciwnik, po prawej miasto z 10 jednostkami. W następnej turze AI zamiast uciec na swoje terytorium atakuje mi miasto z 10 jednostkami i wygrywa bitwe.
Natomiast 10 minut później z kolei w bitwie się nie popisali...bronili się, rozstawili na środku jakieś zapory i coś w rodzaju pali, które miały mnie ranić. Ustawili się za nimi i tu się ich rola skończyła. Myśleli, że rzuce się szarżą przez te pale...podbiegłem 3 oddziałami łuczników i wymiotłem całą pierwszą linię czyli 10 jednostek rekrutów z maczugami. AI stało całą walkę i zgarniali od moich łuczników czekając, aż podbiegne reszta armii :|
Poddaje sie ;c czekam aż CA zrobi coś z tym czymś co wyszło 3 września ;d
Może mi ktoś powiedzieć, co zrobić z tymi przeklętymi buntownikami?
Regularnie co 2 tury buntują mi się dwie z moich prowincji i nie umiem temu zaradzić, jak tylko nieustannie te bunty tłumić. Jak można nim przeciwdziałać?
Cóż, gra przyjechała dziś, pograłem i wiem jedno... Czeka mnie zmiana procesora :D mój intel core duo nie potrafi pociągnąć 600+ ludzi :( Grafika bardzo ładna. Świetne animacje i zostawanie strzał czy innych broni miotajacych wygląda epicko :D od strony AI się nie wypowiem, bo gralem za krótko, ale co do całości jestem pełen optymizmu ;)
@UP znam ten bol :D rzeczywiscie wymiana procka daje ogromnego kopa w tej grze
I tak się dziwię, że wgl zadziałało :D jakoś tak porobiło się, że wymieniałem wszystko prócz procesorka bo ten zawsze dawał radę :(