-
Prośba do wszystkich. Poszukuję tekstury dla skóry wilka. Głowę jakoś zrobiłem ze zdjęcia ale teraz potrzebuję grzbietu i boków a najlepiej zdjęcia lub tekstury skóry zrobionej od grzbietu na całość.
Waldi
Nie przejmuj się, będzie jeszcze trudniej ;) Jeszcze nie masz najazdów Tatarów i wojen między panami feudalnymi (oczywiście "wojny" te będą występować tylko jako pojawianie się od czasu do czasu buntowników, którzy będą dążyli do zdobycia miasta, co jeżeli się stanie zmniejszy populację i zniszczy część struktur miejskich)
-
Mam nadzieje, że ta trudność nie będzie się ograniczała do 1000 pełnych armii elitarnych bo jak takie coś będzie to ja sobie odpuszczę. Jakie statystyki będzie miała husaria i najważniejsze ,czy będzie sobie radziła z pikinierami?
-
he he Baldwin nie przejmuję i tym bardziej sie nie przejmę gdy jakąś armię wyskrobię na takie niespodzianki;D realnie nie rozumiem dlaczego startowa prowincja ma sie buntować skoro ma wszystko zapewnione od farm po religie i mam ściągać armię na swoich obywateli jak nas hordy wrogich tatarów bez sensu:hmm: gram Rzeczpospolitą oczywiście i takie miasta jak Kraków, Lwów,Poznań i Warszawa sie buntują i potrzebują garnizonu przewyższającego dochód to bez sensu jest, rozumiem zdobyte obce prowincje to się zgodzę.
-
Ja tylko chciałbym przypomnieć, ze druga połowa XVII wieku to okres zmierzchu świetności husarii, więc żeby nie było, że w modzie będzie to taran nie do zatrzymania :)
-
Nie? Tu w grę wchodziła wszechobecna bieda, mało kogo stać było na uzbrojenie husarskie stąd mała liczba husarzy a nie jak się powszechnie myśli "bo muszkiety były lepsze". Ale przecież tu chodzi o stworzenie z Polski (czy innego kraju) potęgi, więc zapobiegamy biedzie i nasze czołgi renesansu nadal będą występowały a nawet będzie ich jeszcze więcej bo w końcu tworzymy supermocarstwo tamtych czasów i nas BĘDZIE na nich stać ;).
-
Polemizowałbym:) Tak czy siak, armie złożone z samej husarii będą dość....hmmm.... mało klimatyczne, tym bardziej, jeśli mają być to czołgi. O wiele bardziej wymagająca byłaby gra, w której trzeba by było pokombinować a nie puścić konnice na hura. To tylko moje zdanie, więc się tym nie przejmuj ale radzę wejść w głębiej w temat.
P.S Autorom moda gratuluję wytrwałości i chęci i trzymam kciuki za dalszy rozwój modyfikacji :)
-
Może dla Ciebie będzie mało klimatyczne ,ja bym płakał ze szczęścia, jakbym widział 3000 husarzy uderzających w Francuskich żołdaków z pełnymi majtkami by po krótkiej walce wszystkie żabojady ruszyły jak jeden mąż do ucieczki ;). O to właśnie chodzi w grach, by naprawić błędy poprzedników masakrując w naszym przypadku Rosjan, Prusaków i Austryjaków!
-
he EliminatorT ma racje od medka po empire o to chodzi:cool::cool::cool::cool::cool:
-
Husaria w XVIII w. nie zmniejszyła swojej przydatności. Jedynym, co się stało, było to, że polscy dowódcy zaczęli stosować taktykę czysto defensywną, bez staczania bitew w polu. Husaria przestała być wykorzystywana i spadały umiejętności żołnierzy.
Poza tym była to formacja mocno wyspecjalizowana i straszliwie droga w utrzymaniu - i to było powodem rezygnacji z tej formacji. Pamiętajcie, że kirasjerzy spełniali doskonale swoją rolę jeszcze w XIX w. A Napoleon nawet przywrócił im kirysy jako wyposażenie ochronne. Nie ma zatem żadnego powodu, aby w grze formacja ta nie mogła występować nawet w 2 połowie XVIII w., chociaż mod kończy się w roku 1750.
-
Czy na multi z kolesiem na FOTSie, czy tutaj... Uwielbiam heroiczne szarże kawalerii. Czekam z niecierpliwością!