Bez DLC krwi nie będzie.
Wersja do druku
Bez DLC krwi nie będzie.
Mam pytanie. Wiadomo czy szykuje się jakiś unit pack dla frakcji wschodnich? Chodzi mi tu głównie o Partię, bo wygląda ubogo w porównaniu z resztą państw.
Z czasem będzie dla wszystkich ;) Teraz na bank barbarzyńcy, legiony i auxilia.
Dzięki wielkie KAM :P Tak poza tym super wyglądają Ci nowi generałowie co mają dojść w wersji 0.7 http://www.twcenter.net/forums/showthre ... n-Generals :)
Ja mam kłopot - 221r pne. - od wielu już tur moje regiony - prowincje nie rozwijają się. Pasek rozwoju jest pusty, po najechaniu na niego kursorem informacja podaje rozwój "0", wszystkie prowincje mają dodatni poziom zadowolenia, opracowałem wszystkie technologie związane z rozwojem i ani drgnie.
Złapałem jakiegoś buga czy problem tkwi w czym innym? Z dodatków instalowałem jedynie Radiousa na grafikę ale gram z nim od samego początku i przez większość tur było ok.
Edit:
Czynniki rozwoju wykazują, żę miasta powinny się rozwijać - mam z reguły kilkanaście do dwudziestu kilku na plusie po podsumowaniua, niestety gra tego nie widzi i nie zlicza.
Edit:
W kampanii Spartą jest to samo, wróciłęm do starego sava i miasta nie rozwijają się pomimo sprzyjających czynników .
Edit:
W kampanii założonej od nowa (Kartagina) rozwój miast jest ok. - przynajmniej na starcie.
Czy może ktoś mi poradzić jakiegoś przyzwoitego moda (może submoda) na podmianę wyglądu ikonek jednostek? I najważniejsze aby by kompatybilny z DeI. Powiem jeszcze, że gram na razie Rzymem i nie będą mi potrzebne ikonki nowych zmienionych (dodanych) jednostek przez ekipę DeI
EDIT
Bo wyczerpałes możliwosci rozwoju. Jeżeli w prowincji nie masz czarno białej ikonki ze strzałkami i liczbą wymaganej populacji to oznacza, że prowincja rozwinięta na maksaCytat:
Ja mam kłopot - 221r pne. - od wielu już tur moje regiony - prowincje nie rozwijają się. Pasek rozwoju jest pusty, po najechaniu na niego kursorem informacja podaje rozwój "0", wszystkie prowincje mają dodatni poziom zadowolenia, opracowałem wszystkie technologie związane z rozwojem i ani drgnie.
A coś takiego ?
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 8v-0-06%29
Źle mnie zrozumiałeś - mam to we wszystkich prowincjach, możliwość rozwoju istnieje jeszcze w większości z nich ale gra o tym "zapomina". po prostu zawiesiła się ta opcja. Wyczerpanie możliwości rozwoju odpada.
Widziałem. Zastanawiałem się nawet na tym ale boję się podmiany w oryginalnych plikach. Dzięki za pomoc. Może poszperam cos w workshopie albo poczekam jak stworzą cos w DeICytat:
A coś takiego ?
To nie wiem o co kaman. Albo się nie rozumiemy albo rzeczywiscie cos się porobiło . A może dasz jakiegos screenaCytat:
Źle mnie zrozumiałeś - mam to we wszystkich prowincjach, możliwość rozwoju istnieje jeszcze w większości z nich ale gra o tym "zapomina". po prostu zawiesiła się ta opcja. Wyczerpanie możliwości rozwoju odpada.
Po usunięciu moda Radiousa na grafikę - to samo - brak rozwoju regionów. W panelu budynków regionów które nie osiągnęły full rozwoju zawsze jest jedno miejsce (kwadrat) w którym pisze ile nadwyżek populacji potrzeba do awansu rozwojowego. - U mnie to miejsce jest puste - taka czarna dziura. :)
Sądzę, żę to bug który pojawia się po jakimś wydarzeniu - może ma związek z triumfem lub czymś podobnym. W każdym razie moje miasta już się nie rozwiną bez względu na to ile paneli z możliwości stawiania budynków mają wolnych.