I dobra satyra Tomaszewskiego po meczu.
Wersja do druku
I dobra satyra Tomaszewskiego po meczu.
No i sie nie przeliczylem :d Ale sedzia byl tragiczny
I znowu gdyby nie nasza dziurawa obrona to byśmy wygrali :evil:
Nie oglądałem, jak grali? że obrony nie mamy to wiadomo od 2008 ;) ,a atak? Akcje jak wyglądały?
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... A6,66025,1 tutaj jest filmik z bramkami. Najpiękniejsza była ta Błaszczykowskiego. Nie mogę się już doczekać meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej w listopadzie :D .
A ile w ogóle było ? :lol: A w tv leciało to bym nagrał sobie ? ;/
1:2 z Australią 2:2 z USA to teraz musi być 3:0 z Ekwadorem
Gdyby nie kibice to zapewne byśmy przegrali 8-)Cytat:
Dominował jednak doping dla podopiecznych trenera Smudy. Na trybunach było widać więcej szalików polskich kibiców niż amerykańskich flag.
Szkoda, ze znowu tracimy bramkę z rożnego
Ja to zasnąłęm jakoś po pierwszym golu Polaków. Zmęczony byłem po wyprawie piwnej do stolicy :).
Anyway, wpadła mi w oko akcja Obraniaka, gdzie był pod bramką stosunek 3vs2 na naszą korzyść a tamten miał WTF i nic nie zrobił. Lewandowski też dostał genialne prostopadłe podanie, którego nie wykorzystał - ale z tego co widziałem, to raczej zasługa świetnej interwencji bramkarza.
Grali zdecydowanie na rownym poziomie ze Stanami
Niezły mecz, nasi byli mocno zestresowani, bo czasami robili straszne głupoty, których nie da się zwalić na brak umiejętności - kompletnie niecelne podania itd, za to była klepka, sporo akcji. Mam zarzuty tylko do Smudy, który nie robi zmian, nie wiem po co wystawia jakiegoś starego Pietrasiaka, skoro 2x lepszy Wołąkiewicz nadal nie debiutuje, albo nie zmienia słabego Obraniaka czy innego pomocnika na Grosickiego, który by kiwał zmęczonych amerykańców jak tyczki. Niedzielan w ogóle był przy piłce :roll: ? I do Lewego mam zastrzeżenia, kolejna nieudana akcja 1 vs 1, wyszedł świetnie z pozycji tyłem do bramki, ale strzał nieudany. Boruc dość dobrze, w 2 połowie nas uratował w jednej groźnej sytuacji. Znowu niezłe bramki, większość naszych goli jest w miarę fajna, jak np. obie w meczu z Bułgarią (niesamowita akcja Błaszczykowskiego i strzał pod poprzeczkę z podbitej piłki Lewego), teraz też Matuszczyk, który dopiero co mówił w wywiadzie, że potrafi uderzyć dobrze zmieścił w pierwszej połowie, i znowu podobnie jak w meczu z Bułgarami Kuba strzela perfekcyjnie z ostrego kąta. Tylko ta obrona ... aż czasami mam wrażenie, że lepiej by było wziąć pierwszą, lepszą obronę z polskiego klubu, którą stanowią sami Polacy (o ile są tacy). A na poważnie to trzeba non stop ich zgrywać, i zarządzać treningi szybkościowe, treningi plyometryczne by się przydały, oj tak. A sędzia żenujący, grać tak pod Amerykanów, nie zauważać jednego faulu za drugim na naszych zawodnikach :roll:
Btw http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html - kolejny wziął za wzór Tomaszewskiego :lol: ciągle ten brak skuteczności, bez przesady, strzelamy 2 bramki, to Hiszpania czy Niemcy mają w meczu 2 okazje i strzelają 3 gole? Nonsens. Ostatnio ilość strzelanych goli jest dość w normie, tym bardziej, że nie graliśmy z zespołem widocznie słabszym, któremu byśmy wpakowali z 6 bramek.
Nie wiem, skąd ludzie biorą takie spostrzeżenia :roll:Cytat:
Tymczasem my liczymy, że rywal popełni błąd, że my coś strzelimy, że nam się coś uda... Tak być nie może - podkreślił.
Edit - http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/repr ... smuda.html a jednak nasz mentor znowu się ujawnił.
Ten Tomaszewski zaczyna mnie denerwować :evil:Cytat:
Edit - http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/repr ... smuda.html a jednak nasz mentor znowu się ujawnił.
Niema co robić tylko udzielać wywiadów :?: :evil:
Jak taki mądry to niech sam poprowadzi reprezentacje :lol:
Wolalbym, zeby tak sie nie staloCytat:
Zamieszczone przez dawid96
A we włoszech mecz anulowano hehehehe niewiem ocb narazie ale Serbowie nieźle dali popalić makaron że nawet pieski z prewencji nie dały rady, no takiej akcji to od hen czasów nie pamiętam jednak w Serbii nadal mają jaja hehe , pewnie dziady z Uefy dowalą nieźle ich federacji. ( u nas pewnie za taką akcje wyłapali by pojedyncze osoby albo wszystkich co pojechali i dożywocie już w tych czasach ^^)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html :lol: :lol: makaroniarze zaczynają się popisywać, niech spojrzą na swoich kibiców. A Serbowie, jeśli będziemy grać z nimi na Euro 2012 i przyjadą ich pseudokibice, to dostaną niezły oklep.
A co szykujesz się na nich?
Może chodzi mu o to, że i tak jesteśmy mistrzami w rozbojach, szczególnie po alko ;) Ale jeśli będą u nas takie burdy na stadionach to źle wróże ogólnej ocenie ME 2012 ... Szczególnie jak na Bułgarskiej :D
Raczej nie, aczkolwiek pewnie poradziłbym sobie lepiej niż niektórzy fani Juve 8-)Cytat:
A co szykujesz się na nich?
Dragonit - Marat na gołe klaty!
Serbowie dobre wariaty ;) wiadomo, że czołówka w Europie chłopaki. Ja bym chętnie sprawdził się z jakimś makaroniarzem, strzał i na razie.
Ale z Angolami mogło by byc ciekawie. greckie ścierwo tez moglo by sie dostac na EURO, nie Milanos ? :D
Swoją drogą Niemcy nieźle cisną teraz, co mecz 3 bramki 8-) No i dziwne, że tu tak cicho po meczu z Ekwadorem
No a co można powiedzieć?Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Dziurawa obrona, kiepski atak jedynie pomoc trzyma jakiś poziom :(
Tytoń też się nie popisał no a kogo można wyróżnić?
Chyba tylko Obraniaka :|
Tytonia już mozna skreslic. Poza tym byl najslabszy mozliwy sklad. Bez Błaszczykowskiego, Jelenia, Wojtkowiaka, Boenischa i Matuszczyka zdaje się to nie mogliśmy wygrać. Do tego Smuda walnął jakieś dziwne ustawienie. W ogóle nie było sensu grać, bo wszyscy znowu rozczarowani. Mam nadzieję, że z Wybrzeżem będzie pelny sklad
Ojojoj... Ile teraz ? 5-0 ?
Włosi to mistrzowie pisania bajek wiec nie wierzcie co piszą ich gazety bo jak włoch by ręką walną brame i cąły świat by napisał że ręka oni by i tak napisali że nic nie bylo hehe wiec troche zabarwili sytuacje, a do tego piszą że u nas tak będzie i że nie poradzimy sobie i że będą walki bo to ta nienawiść ich że jacyś nie okrzesani słowianie dostali euro a oni nie hehe.
Co do naszego meczu no coś siadło, obrony jak nie mieliśmy tak i dalej nie mamy i inna sprawa to te latanie mimo iż Kanada graniczy z USA ale to są takie odległości jak z Polski do Portugali wpizdu i teraz pełno jest piłkarzy poszkodowanych no bo kurde przelatali pół świata a nawet nie weszli na minutke a jak niektórzy weszli to an pare minut a strefy czasowe robią swoje ja rozumiem gra w reprze to obowiązek no ale niech wtedy na takie turne bierze mniej zawodników aby aż tylu nie cierpiało przecież 2 bramkarzy starczy na max, i wiedział na 100 że Sandomierski nie zagra no to jeszcze go bierze, tak brać można ale jak się gra u ans lub gdzieś nie daleko w Europie. Komentować wyjazdu naszej delegacji do Ameryki gdy się dzieją pewne rzeczy związane z Euro nie będę bo brak słów.
Aqulia akcje podczas Euro to samobuj pamiętaj że pewnie zostaną uruchomione pewne procedury prawne że będzie można skazać osobnika w pare godzin + to będzie jeden wielki obóz policyjny więc akcje podczas euro to kamikadze . Państwo nie pozwoli na blamaż przed Europą i jej dziennikarzami każdy to wie i dlatego nic dziać się nie będzie zobaczysz nikt dostać zawiasów lub paru tysięcy w plecy za jakąś drobnostkę nie będzie chciał. Z tego co tak patrzyłem większości zakazów jakoś teraz długość się zmniejsza pewnie dla tego że pod Euro są robione wprost proporcjonalnie aby tylko nikomu się zakaz przed nie skonczył , coś czuję że po Euro może troche z puszczą z tonu z przepisami tak jak to w Niemczech było. A co do Grecji nie martw się chyba na wiosnę nasza repra gra u nich :twisted:
Słyszeliście, że Mourinho twierdzi, że C. Ronaldo jest najlepszym piłkarzem świata? Może C.Ronaldo się podzielił z nim pieniędzmi ze sprzedaży szamponu, albo oleju silnikowego - nie wiem. Ale tym sezonie nie było jakoś widać jego "lepszości". Na mundialu też się nikt raczej nim nie zachwycał... Jak dla mnie to największe predyspozycję na takowego piłkarza jest Messi, o ile już nim nie jest :)
To na pewno ale sądze, że Mourinho właśnie w ten sposób próbuje mobilizować Ronaldo do dalszej pracy, żeby był jeszcze najlepszy :D Chociaż ja i tak zostaję przy Messim i Inieście
No Messi na mundialu też się nie popisał. Według mnie najlepszym piłkarzem powinien być ten co dobrze gra w reprezentacji i w klubie.
Kto według was gra dobrze w reprezenatcji i klubie? Drogba? Eto'o? Villa?Cytat:
Według mnie najlepszym piłkarzem powinien być ten co dobrze gra w reprezentacji i w klubie.
Z tych trzech to Villa ale to tradycyjny snajper :P
Też się z tym zgadzam ale chciałbym wrócić uwagę na bramkarzy.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
To oni zazwyczaj grają dobrze w reprezentacji i w klubie
Przykłady: Casilias, Buffon, Dida (kiedyś) van der sar (kiedyś)
Jeśli mowa o bramkarzach to zaliczyłbym jeszcze Julio Cesara, Victora Valdesa i Petra Cecha.
Bramkarze oj tak :P Jestem skłonny powiedzieć, że to przez brak Buffona w ostatnim meczu Włoch w MŚ, Italia odpadła... ten Marchetti jest ok ale doświadczenie robi swoje . O Casillasie nic nie mówię bo jemu to tylko składać ukłony :D
Wg mnie Casillas powinien dostać w końcu nagrodę najlepszego piłkarza świata. Wiadomo, że zawsze patrzy się na napastników jako pierwszych. Casillas wyróżnia się na tle wszystkich zawodników, bo on praktycznie niczego nie zawalił. Świetnie się spisał na MŚ i to jemu przypisuję w dużej mierze ostateczne zwycięstwo Hiszpanów. Gdy Hiszpania grała słabo to on nie raz, nie dwa ratował tyłki kolegom. Jak dla mnie jest numerem 1 wśród bramkarzy.
Dla mnie również zdecydowanie jest najlepszym bramkarzem na świecie, a do tego wiernym (od początku w Realu Madryt) co się nie zdarza często w dzisiejszym futbolu.
Najbardziej niedoceniani są chyba obrońcy ;) Dla mnie nr.1 zawsze był Roberto Carlos, a John Terry jako najlepszy środkowy obrońca.
Już wolę Vidica 8-) ten to dopiero kozak jest :DCytat:
Zamieszczone przez Nagano
Tak ale tylko wtedy, gdy nie wywołuje skandali ( mówię o Terry`m ), po tej aferze grał słabo i popełniał dużo błedów, teraz wraca do formy
Vidic to taki groźny byk :D
http://www.youtube.com/watch?v=0tExx3pk ... =topvideos
A teraz komentarz Angola :
At least we English havent been blamed......the whole of UEFA and FIFA is anti-English.....everytime they see any other country behave like this they hardly react, but if our fans put a single foot wrong no matter the circumstances they are up in arms saying the same old bullshit " The English are upto their old tricks again!" FUCK OFF UEFA you bunch of useless cunts!! Start opening your eyes to the fact that Serbia and Poland should be banned from European and international football!!!!!!!!
:shock: :shock:
Wiesz, łatwo jest być wiernym Realowi Madryt, który oferuje najlepsze warunki finansowe na świecie :D (no może nie licząc City teraz). Piłkarze, którzy przy kłopotach finansowych klubu wolą zrezygnować z dostawania swojej pensji niż odejść - oni to dopiero są wierni :P.Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Już mu tak nie zazdrość.Cytat:
Zamieszczone przez Marc d'Angers
To jest jego znana zagrywka. On stoi murem za swoimi piłkarzami. Jak był w Chelsea to Drogba był najlepszy. Jak w Interze to Diego Milito. A teraz Ronaldo ;]Cytat:
Zamieszczone przez Marc d'Angers