ok, sorry myślałem, że każdy z nich kosztuje 15 mln, tak za 2 to nie ma tragedii. Ale powiem Ci że śmieszy mnie czasami polityka Juventusu który kupuje gwiazdy na ślepo, które potem grają piach i idą na sprzedaż za pół ceny (Amauri, Diego, Krasic)
Wersja do druku
ok, sorry myślałem, że każdy z nich kosztuje 15 mln, tak za 2 to nie ma tragedii. Ale powiem Ci że śmieszy mnie czasami polityka Juventusu który kupuje gwiazdy na ślepo, które potem grają piach i idą na sprzedaż za pół ceny (Amauri, Diego, Krasic)
wybaczcie, ale zejdę trochę z wątku
Otóż jak byłem mały to prócz hokeja na lodzie miałem bzik na punkcie piłki nożnej, ale zmieniło się to gdy byłem starszy gdzieś w wieku 16 lat. Dlaczego? Otóż denerwowało mnie to, że w szczególnie meczach ligowych granie to głównie bezsensowna kopanino-podanina. Żałosny teatr co by nie mówić, większości zawodników, przykład, lekkie muśnięcie w ramię czy lekkie szturchnięcie a zawodnik kładzie się łapie za nogę i zwija z bólu jakby go coś potrąciło. Wielomiesięczne absencje zawodników mimo, że wielka krzywda się nie stała. Hokeiści w kilka tygodni dochodzą do siebie mimo, że mieli złamania, pozrywane więzadła itp a jest to sport dużo bardziej kontuzjogenny niż kopana.
No i oczywiście komentatorzy, czasami tak biadolą, że aż się słuchać nie chce.... :?
teraz to tylko rzucam okiem na wyniki Lechii, podpatrzę mecz reprezentacji i to wszystko. W chwili obecnej dla mnie się liczy hokej na lodzie, siatkówka i ręczna...
Czy Wy też dostrzegacie taki stan rzeczy czy tylko mnie się wydaje?
Urzekła nas twoja historia Gaius.
Rafi, masz rację, tylko że taka polityka była za Secco i starego zarządu. Oni kupowali na ślepo, nie znając preferencji trenera. W dodatku piłkarze byli przepłaceni i dostawali wysokie kontrakty. To była totalna amatorszczyzna. Odkąd przyszedł Marotta sprawa się zmieniła, gość jest ( a raczej był ) mocno krytykowany, ale ja się wstrzymywałem z oceną jego działań, bo dostał jeden, wielki burdel po poprzednikach. Trzeba jednak przyznać, że konsekwentnie buduje drużynę, obecnie ściąga piłkarzy których chce trener. Ma też swoje wpadki, jak Martinez za 12 mln, czy zupełnie niepotrzebny Elia, ale ogólnie wychodzi na duży plus.
Powtórzę jeszcze raz, za 15 milionów została kupiona połowa kart Asamoaha i Isli, czyli cała transakcja zamknie się w kwocie 28-30 i jest to bardzo rozsądna cena a tych graczy. I nie mozna tu mówić o nieprzemyślanej decyzji, bo to są gracze ograni w lidze i nie jest to ich pierwszy dobry sezon, to są czołowe postacie Udinese, obecnie trzeciej siły w Serie A. Jaki rodzaj transferu może być rozsądniejszy?
Kto ogladal kontrowersyjny dokument BBC co moze czekac kibicow w Polsce oraz na Ukrainie z pewnoscia pamieta "apel" Sola Campbella tam zamieszczony :? Na szczescie Angole maja troche oleju w glowie i tak jemu odpowiadaja na kazdym meczu oraz gdziekolwiek sie pojawiaja podczas Euro 2012 :lol: (1:17)
http://www.youtube.com/watch?v=er2TMOuY ... re=related
Dobre!!!
Tak myślę że skoro "koko koko euro spoko" nie chwyciło ...
to może to będzie "hymn Euro 12012" : "F#%* off Sol Cmapbel !!" (jeśli dobrze usłyszałem)
- koniecznie w wykonaniu BRYTYJSKICH kibiców : :twisted: :lol: :lol:
....
Da ktoś linka do pełnego teksu tej pieśni ? :mrgreen: :lol:
bym mógł pokontemplować tę poezję bez wytężania słuchu
--------------------------
Brytyjscy kibice bronią Polski i Ukrainy jako organizatorów wielkiej imprezy ...
A to dzięki jednemu człowiekowi ..
zatem ...
God bless Sol Cmapbell! Nikt tyle nie zrobił dla POPRAWY wizerunku Polski i Ukrainy :twisted: :lol:
Ależ go musi krew zalewać jak uświadomił sobie skutki swych działań.
Też zauważyłem, że te piczki po złamaniu nogi robią sobie kilka miesięcy przerwy, zamiast po prostu kopać drugą ;/Cytat:
Wielomiesięczne absencje zawodników mimo, że wielka krzywda się nie stała. Hokeiści w kilka tygodni dochodzą do siebie mimo, że mieli złamania, pozrywane więzadła itp a jest to sport dużo bardziej kontuzjogenny niż kopana.
No i oczywiście komentatorzy, czasami tak biadolą, że aż się słuchać nie chce.... :?
Swoją drogą, pewnie stary dowcip, ale może ktoś nie zna:
Cytat:
Polska reprezentacja odwiedziła kiedyś sierociniec. „To smutne, zobaczyć te przygnębione twarze bez wiary i nadziei” – powiedział po wizycie 6-letni Wojtuś.
Co sądzicie o wyborze nowego trenera naszej reprezentacji? Ponoć na 99% ma być nim Fornalik. Moim zdaniem to jest dalsze toczenie błędnego koła, jeśli chodzi o naszych selekcjonerów. Na MŚ wypadnie kiepsko, wyleją go, wybiorą kolejnego polaka i tak to będzie funkcjonować. Krążą pogłoski, że nawet już podpisał kontrakt. To jest bez sensu wybierać w tak błyskawicznym tempie nowego trenera. Niech będzie tymczasowo ten zastępca Smudy (Zieliński czy jak mu tam), a zarząd powinien szukać dalej kogoś doświadczonego. Oczywiście tak się nie stanie :x. Szkoda, wielka szkoda, bo lata lecą, a pewnie każdy z nas chciałby zobaczyć wielkich Orłów w akcji, a nie tylko żyć nadzieją, że w końcu trafi się jakaś niespodzianka, jakiś utalentowany polski trener. Wybiorą Fornalika i znów, jak zawsze zresztą, będziemy siedzieć przed telewizorami i liczyć na jakiś cud w meczach.
Szczerze? Mało mnie to w sumie interesuje, bo nic się nie zmieni. Uda się facetowi awansować i odpadnie w grupie, albo nie da rady i go wywalą wcześniej. I tak w koło Macieju, przyjdzie następny itd.
Sebastian Giovinco wraca do Juventusu. Połowa jego karty odkupiona za 11 milionów. Skomplikowała się sprawa z młodym Verattim, chce go Napoli, ale sam zawodnik jest wielkim fanem Starej Damy i staje okoniem. Pescara się zdenerwowała i całkowicie wycofała gracza z rynku. Czuję jednak, że do końca sierpnia zmienią zdanie, bo za rok mogą powrócić do Serie B i wtedy nikt nie da im wielkiej kasy. Jak mówiłem, stracili dwóch kluczowych zawodników ( Immobile, Insigne ) i trenera Zemana.
Nieźle to idzie, teraz czas na napastnika i lewego obrońce ( Kolarov ), oraz sprzedaże niechcianych piłkarzy.
Sorry za post pod postem, ale mam taka sprawę, którą warto przedyskutować.
Kto w tym roku może wygrać Złotą Piłkę?
Jeżeli Adrea Pirlo poprowadzi w niedziele Włochów do zwycięstwa, to biorąc pod uwagę mistrzowski sezon Juventusu bez porażki w lidze i finał Coppa Italia, kandydat wydaje się być tylko jeden, bo Pirlo był kluczowym zawodnikiem w obu ekipach. Ba, nawet jak Italia polegnie, to należy mu się ta nagroda!
Niestety, od kilku sezonów o zwycięzcy tego plebiscytu decyduja selekcjonerzy, kapitanowie reprezentacji i dziennikarze...
Na kogo może postawić taki Smuda? A jakiś kapitan Zimbabwe?
Dwa lata temu mógł wygrać Sneijder, Iniesta czy Xavi, ale wygrał oczywiście Messi ( z całym szacunkiem do niego, bo jest na prawdę świetny ).
Wielka szkoda, że przez ten debilny system Pirlo, jeden z piłkarskich geniuszy, którego zapamiętają pokolenia, może nie wygrać tej zaszczytnej nagrody...
Niestety w ostatnim czasie odnoszę wrażenie, że nie ważne co zrobią wszyscy inni, Złotą Piłkę i tak zgarnie Messi. Bo jest z bracelońskiej tiki-taki i fest bramkostrzelny. Szczerze wątpię, by powtórzyła się historia z 2006 roku, gdzie nagrodę dostał świetny na mundialu Cannavaro. Pirlo to klasa sama w sobie, ale nominacja do pierwszej trójki to wg mnie wszystko, na co może obecnie liczyć. Zresztą, z góry można założyć, że pierwsza trójka (jeśli chodzi o nominacje) będzie wyglądać tak: Messi-Ronaldo-Iniesta/Xavi/Pirlo/może ktoś inny. Osobiście żałuję, że nie uda się powtórzyć sytuacji, gdy Złotą Piłkę dostał bramkarz Lew Jaszyn. Swego czasu na tą nagrodę zasłużył Buffon, obecnie, za całokształt i rolę jaką w reprezentacji i klubie spełnia, dałbym ją Cassilasowi.