Nie znacie pełnego rosteru jednostek, więc na razie nie ma co narzekać. Poza tym, nie wydaje mi się, żeby armia Rzymska w tamtym okresie znacząco różniła się od tej z podstawowej kampanii po reformie.
Wersja do druku
Nie znacie pełnego rosteru jednostek, więc na razie nie ma co narzekać. Poza tym, nie wydaje mi się, żeby armia Rzymska w tamtym okresie znacząco różniła się od tej z podstawowej kampanii po reformie.
Z nowych rzymskich jednostek poza auxilią niczego się nie spodziewam. Wszystkie podstawowe mają już od początku gry. Ewentualne wojska pomocnicze nie będą na multi, tylko na singlu, jak w ostatnich dodatkach.
Co do jednostek dla Rzymu, bardziej chodzi o ich wygląd, aby legionista Oktawiana zaciągnięty w Galli różnił się nieco od tego służącego pod Antoniuszem w Macedonii. Wiem że dla większości z Was nie robi to żadnej różnicy i pewnie byście tego nawet nie zauważyli, ale dla mnie lub KLA ma to już znaczenie, ot takie małe zboczenie ;)
Za chwile stream z nowej kampani: http://www.twitch.tv/totalwarofficial
Jeśliby zrobili różniących się legionistów przy okazji Rzym mógłby na potrzebę kampanii dostać nowe jednostki:Cytat:
aby legionista Oktawiana zaciągnięty w Galli różnił
-Afrykańscy legioniści.
-barbarzyńscy legiońiści.
-ew.greccy legioniści.
Przynajmniej takie symboliczne jednostki(na podobnej zasadzie co normańscy rycerze Sycylii w Medievalu 2).
@marko-o mnie zapomniałeś!? :o
Czy ja dobrze widziałem na tym twiczu że on wydawał polecenia ataku konkretnym nacją sojuszniczym?
I wydaje mi się że spodoba mi się ten nowy system budowania.
A ja, na jeszcze jedną rzecz zwróciłbym uwagę. Rzymski Generał.... zazwyczaj ma koło siebie gwardię konnicy o połowę mniejszą od zwykłej jednostki jazdy. Przez to szarża generałem zazwyczaj kończy się jego śmiercią, trzeba uważać jak cholera. Na kampanii jest też generał z kohortą pieszą i jest to zwykła kohorta. Dlaczego by nie nie dać generałowi pretorianów..?? Ciężka jednostka, bardzo dobra gwardia generała. Idealnie by się nadawała. Taki mały szczegół który zawsze mnie gryzie. I przy dodatku z totalną wojną domową rzymian taka zmiana była by bardzo na miejscu.
Zalerzy o jakich chodzi.Cytat:
. Dlaczego by nie nie dam generałowi pretorianów..
Cytat:
Na kampanii jest też generał z kohortą pieszą
I tym do czasów Augusta byli pretorianie( strażą przyboczną) powiedzmy ,że pretorianin to w czasach republiki zwyczajowa nazwa legionisty-strażnika dowódcy.
Dopiero Oktawian utworzył stałą formacje.
Czyli praktycznie jednak mamy kohorty strażnicze.
Jedyne co można zrobić to ewent z utworzeniem stałej jednostki pretorianów.
Chodzi mi o ogólne ulepszenie ochrony generała. Trzymając się realiów gry (historycznych się w tym wypadku nie opłaca) na tym środkowym stopniu armii, jak jest tutaj, (po reformie) jest oddział pretorianów już, tylko trzeba koszary rozbudować. Nie pamiętam dokładnej nazwy jednostki, ale jest w kohorta z fioletowymi płaszczami. Jakby byli dostępni jako ochrona generała byłoby miło (ewentualnie cokolwiek co dałoby rzymskim generałom lepszą ochronę).