Dzięki Araven za komentarz, ściągnę i napisze co nie co z mojej strony.
Wersja do druku
Dzięki Araven za komentarz, ściągnę i napisze co nie co z mojej strony.
Kampania jest chyba stabilna. Przegrałem 54 tury z 1 CTD(Bretonnia VH/VH, imo niezbalansowanie łatwa, po rozprawieniu się ze Skavenami i Wampirami tłuczemy buntowników w Estalii bo Imperium jest zajęte sobą). Jedyne co mnie lekko denerwuje to lagowanie przy przyśpieszonym wykonywaniu ruchu na mapie kampanii(choć może to być spowodowane nie spatchowaniem medieval2.exe). Wiele jednostek nie ma obrazków czy to na kartach czy w opisach. Niektóre opisy są w całości lub częściowo po rosyjsku. Wspominany przez twórców respawn armii jest w porządku, stacki po kilka normalnych jednostek. Zupełnie odwrotnie jest w przyp. Garrison Script gdzie potrafi wywalić pełny stack z pancerzami i doświadczeniem. Bardzo ciekawią mnie misje, jeszcze żadnej nie wykonałem, więc nie wiem czy skrypt się nie gubi ale raz na jakiś czas wyskakuje powiadomienie z eventem, np. "porwano córkę władcy Maggrity i zabrano do Naggrond, odbij ją a król cię wynagrodzi" etc. Jeśli nie lubicie spamu armii to polecam nie interesować się modyfikacją. OK 50 tury była ich masa, zwłaszcza u Skavenów, którzy spamią tanimi jednostkami. A jeżeli rzecz się tyczy porozrzucanych po całej mapie prowincji to o dziwo w większości przypadków się utrzymują przez dłuższy czas(nawet Krasnoludy zdołały się utrzymać w Norsce). Później wrzucę jakieś screeny.
No to samodzielny mod na moje oko. Mnie działa samodzielnie. Wypakowałem, wrzuciłem do mods i działa.
Hm, na twcenterze jest on jako submod.
Wyszedł pierwszy patch - http://www.moddb.com/mods/call-of-wa...otet-patch-101
Może i to submod, ale instalka z racji na rozmiar zawiera wg mnie wszystko i moda podstawowego i w/w submod. Gdyby w instalce był sam submod to by mi nie odpaliło. Pobiorę patcha i może coś zagram. Nowe ai jest, jak patrzyłem, ciekawe czy dobre. Jak dobre potestuję je w RoDG.
Pograłem trochę krasiami i oto kilka moich uwag. Bitwy z nocnymi goblinami często powodują powrót do pulpitu . Wywala mnie też gdy próbuję stoczyć bitwę z Nurglem w tej jego osadzie w Norsce.
Reszta jest w miarę stabilna choć czasami kliknięcie w przycisk rekrutacji w Karak Izor kończy się crashem. Jednostki są ładne choć nowym frakcją poza Bretką przydałyby się nowe, szczególnie lizakom.
Odpaliłem sobie także na chwilę kampanię Bretką i pierwsze co mnie zniesmaczyło to muzyka, wszędzie nawalone Two Steps from Hell. Całe szczęście krasie nie mają żadnego ich utworu i ich kampania ma klimat.
Obecny patch , czyli 1.01 ma wyłączony spawn armii i garrison script. Także jak ktoś nie lubi takich rzeczy (czyli ja), to może sobie posprawdzac co i jak. Moim zdaniem jest jednak zbyt ten modzik niedopracowany żeby grać dłuższe kampanie. Balans kuleje, ale przede wszystkim gospodarczy. No i ogry są za silne z tego powodu :D Najbardziej obecnie irytuje mnie bug z ilością straży przybocznej. Manfred von Carstein ma tylko 10 żołnierzy w oddziale :D
Ja mam przegrane 64 tury wampirami na VH/VH na tym patchu 1.01, gra się bardzo przyjemnie, czuć klimat Warhammera, nie ma irytującego spawnu armii, ogólnie też Imperium nie jest taką całością jak w zwykłym Call of Warhammer, w tej modyfikacji czuć, że tam iskrzy i wojna domowa wisi w powietrzu, u mnie Imperium zjednoczyło się przeciwko mnie dopiero gdy Wissenland, Averland Stirland i Ostermark przestały istnieć :). Mimo wszystko gra się trochę za łatwo, no ale może to przez to, że gram wampirami a oni mają prawie, że darmową armie i można zasypywać wroga, jak zagram czymś trudniejszym to napiszę jak z tym poziomem trudności.