No to fajnie, każdy zacznie czymś innym i będzie można podzielić się wrażeniami :)
Wersja do druku
No to fajnie, każdy zacznie czymś innym i będzie można podzielić się wrażeniami :)
http://steamcommunity.com/games/2890...80868092240874
Kongo jako następna cywilizacja, którą pokierujemy.
Fajnie ze wprowadzili tyle roznic miedzy civkami. Wladca ma ceche, panstwo, unikalne jednostki, dystrykty. Duzo wieksze roznice miedzy frakcjami. Brakuje mi jeszcze cos w stylu ze np. Kawaleria francuska ma lepsze staty niz np amerykanska itp. Tak jak teraz wlocznicy, lucznicy czy katapulty sa dostepne dla wszystkich ale roznily by sie statystykami w zaleznosci od frakcji
Szczerze mówiąc nie czuję żeby to było jakoś szczególnie potrzebne ;) . Jedyne czego mi brakuje to grup kulturowych i tego żeby jednostki miały inne modele w zależności od przynależności do niej(na przykład system grup technologicznych z eu4). A co do cywilizacji którą zagram najpierw to czekam na jakąś nastawioną stricte na naukę,technologie zawsze miały u mnie szczególne miejsce na liście priorytetów dlatego jestem też ciekaw jak w praktyce wyjdzie nowy system ich rozwoju.
A mnie, w dotychczasowych civkach brakuje jednej nacji. Mam na myśli Żydów. Ja nie kpię. To byłaby fajna nacja do grania z bonusem religijnym i handlowym, z cudem w postaci świątyni Salomona i z służbą Mossadu w późnej fazie gry:) Dziwię się więc, że politpoprawni twórcy, nie dali do tej pory tego narodu...
Livestream religijny dzis na twitchu firaxisa o 22. Wiecej info na civfanatics w dziale civ6
Norwegia następna.
Póki co jedna z ciekawszych nacji jak dla mnie,najbardziej podoba mi się szybsze odblokowanie oceanów dla okrętów i jednostek :)
https://www.youtube.com/watch?v=GjHZYnpCMx0
A powyżej bardzo długi film o religii w najnowszej cywilizacji.
Miałem grać Aztekami, ale Norwegia jakoś bardziej kusi :D
W moim przypadku gra już zamówiona i zrobię rękami Mexicas konkwistę ale w drugą stronę.Szkoda że nie mają jakiegoś bonusa od składania przeciwników w ofierze.Po za tym widok azteckich taborów wart jest ceny tej gry:devil:.