Dopisałem zdanie o możliwości teleportacji na miejsce zadaniowych bitew.
Wersja do druku
Dopisałem zdanie o możliwości teleportacji na miejsce zadaniowych bitew.
Mam pytanie: czymże sobie zasłużyłem wyróżnienie na liście płac?
Tym że około 70 - 75% tego poradnika to kopia Twojego do Total War: Rome2. Spora ilość rzeczy się nie zmieniła, a ja byłem zbyt leniwy by pisać o tym samym własnymi słowami.
...
Wiesz, że poradnik do R2 to praca zbiorowa? Rozumiem, że wszyscy jesteście moimi multikontami, ale bez przesady...
Żaden problem w rozszerzeniu listy płac do Młotka. Jeszcze dziś dodam resztę autorów poradnika do R2.
Podczas gry w głównej kampanii wybieramy rasę którą chcemy poprowadzić, a następnie jednego z Legendarnych Lordów z którym zaczynamy zabawę. Natomiast pozostali dalej mogą nas wesprzeć w bojach tylko trzeba wypełnić warunek ich rekrutacji.
Imperium:
- Karl Franz - Jest dostępny po konfederacji innej nacji.
- Balthasar Gelt - Jest dostępny do wybudowaniu "Konklawe czarodziejów bitewnych w Altdolfie"
- Volkmar The Grim - DLC... Zbudować wielką świątynie.
- Borys Todbringer - DLC Tylko bitwy multi. Ukończenie kampanii "Oko za Oko".
Krasnoludy:
- Thogrim Strażnik Uraz - Staje się dostępny po wymazaniu 8 uraz z Wielkiej księgi uraz.
- Ungrim Żelazna Pięść - Należy przełączyć Karak Kadrin.
Zielonoskórzy:
- Grimgor Żelaznoskóry - By go odblokować należy zarżnąć 15 grup jeńców.
- Azhag Rzeźnik - By móc nim kierować należy postawić budynek "Chatka szamana".
Wampirzy Hrabiowie:
- Mannfred von Carstein - Zdobądź/zjednocz całą wychodnią i zachodnią Sylvanię.
- Heinrich Kemmler - Wznieś budynek "Zakazanej Biblioteki".
- Vlad von Carstein - FLC...? Zdobyć Altdolf
- Helman Ghorst - DLC...
Wojownicy Chaosu (DLC):
- Archaon Wszechwybraniec - Poświęć po bitwie 15 grup jeńców.
- Kholek Pożeracz Słońc - Zbuduj "Zbiegowisko Smoczych Ogrów".
- Książe Sigvald Wspaniały - By go dołączyć należy przebudzić cztery plemiona z Norski.
- Sarthorial (Ptasior) - Tylko bitwy multi. Należy wygrać kampanie wojownikami Chaosu.
Zwierzoludzie (DLC):
- Khazrak Jednooki - ...
- Malagor Mroczny Omen - ...
I. Nacje
Nie licząc Thogrima to zadania na przywódców ras są dużo łatwiejsze niż innych legendarnych lordów.Cytat:
Po wyborze nacji wybieramy legendarnego lorda z którym rozpoczynamy grę. Łatwiej gra się domyślnym przywódcą frakcji (cesarz Karl Franz, Wielki Król Thorgrim Strażnik Uraz, Mannfred von Carstein, Grimgor Żelazoskóry, Archaon Wszechwybraniec).
Ja bym i tak umieścił info o Borysku i ptasiorze w poradniku, jako przypomnienie o zmarnowanym potencjale.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
VI. NA CZYM MOŻEMY JESZCZE ZARABIAĆ
Na utrzymaniu agentów.
Koszt utrzymania agentów na mapie kampanii wynosi 0, tylko podczas wspierania armii pobierane są za to środki.
Tak więc kiedy nie walczymy, można wyciągnąć naszych bohaterów z armii na mapę kampanii, co pozwoli nam częściowo zredukować koszty.
Czyli zadanie na Ungrima się zmieniło? Kiedyś trzeba było wybudować wielką świątynię zabójców trolli (budynek specjalny Karak Kadrin).
Dorzuciłem powyższe omijając konsekwentnie temat multi oraz 3 obrazki z nazwami rozdziałów. Jak będę miał resztę obrazków ("Sposoby na agentów", "Lista płac" + "Powrót do spisu treści") to zacznę kombinować z odnośnikami do konkretnych postów.
W sumie możliwe że te zadania zmieniają się z poziomem trudności? bo też kojarzę coś z świątynią zabójców i będzie to do sprawdzenia.
Jak chodzi o Malagora - trzeba zbudować Rytualny Kopiec. W kampanii "Oko za oko" nie ma żadnego warunku do zwerbowania go.
Jak chodzi o Khazraka - poświęć po bitwie 10 grup jeńców.
Jak wyjdzie Vlad, to dopiszę. Ituriel, masz kupiony The Grim and the Grave DLC?
Uzupełnione, ponadto nieco rozwinąłem punt 4) Obóz w rozdziale XIII.
Mam pytanie do posiadaczy polskiej wersji językowej czy dobrze przetłumaczyłem nazwę trybu poruszania się Chaosu i Wampirów zwiększający zapasy magii ("channeling" jako "czerpanie").
Drugie pytanie - co to jest gwardia elektorska? Czy tak przetłumaczono nazwę "greatswords" (czyli zwykłe wielkie miecze, z wyglądu landsknechtów)? :mrgreen: