Tam są orkowie. W tej mini kampanii będą przedstawiciele tylko 3 ras: zwierzoludzi, ludzi (imperium) i zieloni.
Wersja do druku
Tam są orkowie. W tej mini kampanii będą przedstawiciele tylko 3 ras: zwierzoludzi, ludzi (imperium) i zieloni.
Krótka "solucja" o Zwierzoludziach:
+mają 4 typy budynków: główny budynek hordy, podstawowa rekrutacja, zaawansowana rekrutacja (mocniejsze armie) i wsparcie (ekonomia).
+Wezwanie Hordy, które działa jak ŁAAA!!!
+Rozwój hordy taki sam, jak u Chaosu, lecz wspierany eventami
+nie mogą się osiedlać
+Zwiastun Rzezi w IV tierze budynków
+Podział Szamanów na 3 typy magii: Dzika Magia, Magia Bestii, Magia Śmierci
+Rozwój technologii podobny do tego od Wojowników Chaosu
+Khazrak ma 2 misje + wierzchowca: Rydwan Razorgorów.
Nie jest tak źle, lecz liczyłem na więcej czegoś innego niż u Chaosu. Głównie boli mnie to, że technologie są tak samo prawie jak u Chaosu, a także to, że mamy dalej jako drugiego LL'a gościa, którego można było zmienić na innego, dużo ciekawszego (głównie mam tu na myśli Morghura).
A mnie ten filmik nastawił dość negatywnie. Jeśli dobrze widziałem, to moje ulubione gory nie będą miały "partyzantki", co jest całkowicie sprzeczne z tym, czym była ta jednostka w bitewniaku.
Mimo to plus za tryb ruchu armii pozwalający nam na atak z zasadzki. podobają mi się tez opcje po zdobyciu osady.
Ja po filmiku mam takie zdanie że jest to taki łatwiejszy chaos.
Nie podobało mi się to co widziadłem, bo mapa w dole raczej nie została bardziej zaludniona, tak więc bardzo szybko zostanie zniszczona.
Nie wiem dlaczego ale podział na osobnych magów uważam za sztuczne optyczne zwiększenie liczby w tym przypadku agentów.
Po pierwsze frakcji masz dużo więcej, a przez to będzie gorzej na początku. Po drugie Chaos ma na początku już imponujące armie, a Zwierzoludzie? Jakoś mi się to nie widzi.
Ta... Dużo trudniej...
1. Poruszasz się w trybie zasadzki i w zasadzce atakujesz wrogie armie????
2. Możesz trzymać cały czas armie koło siebie...
3. Czy może da dodatkowa z niby łaaa?
4. Czy to że za palenie osad mają dużo więcej punktów rozwoju hordy?
5. Na filmiku jednostki się uzupełniały podczas oblężenia... (chyba że to taki mój wymysł i to ta mała armia oblega).
Ta powiadasz że to nie są ułatwienia?
Chodzi mi o sam początek. Co innego późniejszy czas gry. Lecz jak tak naprawdę będzie się nimi grało, przekonamy się 28 lipca ;)
Mnie ciekawi czy po wyjście Elfów leśnych zmienią im trochę warunki wygranej?
Ituriel32
Jednostki uzupełniały się przez 1 turę jako nagroda za podjęte działania podczas eventu z Morrsliebem.
Ufff. Jednak z gorami bedzie ok. Odpaliłem grę i porównałem ikonki specjalnych zdolności, także mamy partyzantkę:champagne:, ale nie opisaną w +/- jednostki.
Także zapowiada się fajna rasa, ale słabe DLC