Siła w dinarii armii jest np 20000 to wtedy jak wygląda to w bitwie jeśli możemy użyć max 11700?
Wersja do druku
Siła w dinarii armii jest np 20000 to wtedy jak wygląda to w bitwie jeśli możemy użyć max 11700?
Nie wygląda:D. Koniunkcja tych zasad daje wynik, ze powołujemy armie o wadze maks 11.700, ale nikomu nie moge zabronic powołania mniejszej - byle była jakby kasy nie starczyło.
Przepraszam z góry za być może głupie pytanie, ale co oznacza skrót ARG# w tabelce?
Oznacza on ni mniej ni więcej, że masz błąd. ;)
Domyślam się, że korzystasz z Excela w oryginalnej, płatnej formule. A tabela jest tworzona w Open Office, o czym pisał Nies, a kompatybilność Excela i Open Excela pozostawia trochę do życzenia.
Chyba w większości przypadków domyślam się co powinno tam być, ten napis jest np przy kosztach niektorych prowincji, a sa one takie same oprocz stolicy. Więc chyba mogę to poprawić samemu?
Będziesz tak poprawiał co tydzień? Polecam pobrać office i zainstalować sam arkusz.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po bitwie zachowują się zdobyte rangi doświadzczenia? Np. armią ktora zdobyla w danej bitwie jakies rangi miało by sie troszke wiecej pieniedzy aby te rangi dodac odnowa.
Niestety, funkcja IF zapisuje się inaczej w Excel i w Open Office. To powoduje, ze Excel wariuje nawet jak zapiszę w formacie XML w Open Office.
Lylulylu - instalacja OO zajmuje 5 minut, nie potrzeba nic podawać. Tak będzie łatwiej, bo zmiany w polach białych mógłbyś robić tylko na niezabezpieczonym Arkuszu, a jest zabezpieczony.
Nie ma jak tego z rangami zrobić. WKA ma duży stopień uproszczenia, a i tak musiałem naprzekonywać się chłopaków, ze to co jest, jest do uciągnięcia.
Ta Kampania bazuje na stałym budżecie armii, ale gdyby sie formuła spodobała, to można zmienić zasady i popracować nad modelem, w którym gracz wystawia na pole bitwy armie o większej lub mniejszej wartości - takie na jakie go stać. Tu co prawda mniejsza może wystawić i może to mieć sens gdy myślimy o przejęciu pustej prowincji, ale większej nie ma naprawdę jak.
Jak ktoś atakuje mi prowincję gdzie nie mam armii to wystawiam wojsko o wartości garnizonu bronionej prowincji?
Po prostu tracisz prowincję