Po bitwie Torendil kazał zająć się najpierw najbardziej rannymi towarzyszami.
"W tej chwili nie możemy nikogo stracić, musimy przeć do przodu"
Mag życia zajmuje się w leczeniem( koszty jakie zdecyduje MG)
Wersja do druku
Po bitwie Torendil kazał zająć się najpierw najbardziej rannymi towarzyszami.
"W tej chwili nie możemy nikogo stracić, musimy przeć do przodu"
Mag życia zajmuje się w leczeniem( koszty jakie zdecyduje MG)
Tura VII:
// Wynik Bitwy: Zwycięstwo, armia znajduje się w prowincji Stary Cmentarz.
Zyskane przedmioty/umiejętności/czary/wierzchowce: ,,Tarcza Zguby''.
Straty: Brak
Ranni: 1x Smocze Książęta, 1x Łucznicy (możliwe do uleczenia za połowę ceny rekrutacji bądź poprzez odczekanie 3 tur).
Doświadczenie: 1x Białe Lwy z Chrace +1 poziom (1 belka), 1x Smocze Książęta +1 poziom (1 belka).
Tura VII
Mój Panie, tak jak nakazałeś w całym księstwie ruszyły prace nad nowymi budynkami. Z tego co mi przekazano całość przebiega bez zarzutów, prawdopodobnie prace niedługo dobiegną do końca. A oto dokładny raport. *Wręcza Torendilowi kilka dokumentów*.
// Szkoła Jeźdźców - możliwość rekrutacji srebrnych hełmów oraz srebrnych hełmów z tarczami oraz obniżony koszt rekrutacji o 15% (w prowincji)
Gildia Łowców - obniżony koszt rekrutacji łuczników, łuczników z tarczami, straży morskiej, straży morskiej z tarczami o 10% (w prowincji)
Tartak - przychód z tartaków zwiększony o 225g, dalsza rozbudowa i zwiększona wycinka może doprowadzić do całkowitego wylesienia prowincji (od następnej tury).
Port - Zainwestowanie w rybołówstwo okazało się być dobrą decyzją. W okolicznych wodach jest pełno ryb, a nasza ciągle rozwijająca się społeczność potrzebuje dostępu do taniej żywności. Przychód z portu zwiększony o 300g (od następnej tury).
Tamer'Dargo słysząc doniesienia z frontu na temat rzezi z prowincji Stary Cmentarz zebrał szlachtę i ważniejszych mieszczan.
" Witajcie ostatnie wydarzenia wstrząsnęły także nami Wymordowanie całego miasteczka. Podejrzewam że gdyby nie było powodu do tego Torendil nie pozwoliłby na to. Za chwilę wyśle wiadomość do stolicy Jaszczuroludzi na Albionie zapytaniem czy te działania były prowadzone w celu zdobycia Łask ich Boga czy miały na celu ulżyć spaczonej populacji. Jak wszyscy wiemy leku na Wampiryzm nie ma."
Rozmowy jeszcze trochę porywały. Tamer'Dargo poprosił by negowali negatywne opinie na temat ich władcy i samej Konfederacji, gdyż wiedział że jeśli im ma się udać tubylcy muszą im ufać i popierać w działaniu
List do stolicy Jaszczuroludzi.
"Kapłani kultu Soteka
Jestem Tamer'Dargo wraz z Grim'garem piszemy do was w celu poznania prawdy względem tej wielkiej waszej ofiary. Tym ludziom dało się pomóc czy już nie. Prosimy was o ogłoszenie jeśli nie było innej opcji, gdyż tubylcy przestają ufać Konfederacji po takich działaniach. Czekamy na informacje by ogłosić i uspokoić ludność te to było działanie które musiało zostać wykorzystane a nie z powodu Łask które może dać wam wasze bóstwo.
Z oczekiwaniem na odpowiedź rada Konfederacji Ładu"
Młody Smok wraz z swoja świtą wyruszyli na bal do Krasnoludzkiej Twierdzy. W podarku dla gospodarza zabrali z sobą kilka baryłek miodu pitnego trochę skór różnych zwierząt, a także 4 obiecanych norskmenów.
Tura VIII:
Calannon z Eataine, konsul Króla Feniksa zabrał głos:
,,Z doniesień moich ludzi wynika że ludność ta nie była spaczona wampiryzmem. Na ich umysłach odcisnęły się jedynie lata terroru i życia pełnego strachu. Żaden z nich nie był krwiopijcą, żaden z nich nie był agresywny. Wszyscy z obojętnością przyjęli wojska Konfederacji. Nie zasługiwali na śmierć. Finubar musi dowiedzieć się o tym wydarzeniu, taki jest mój obowiązek by informacje te dotarły do Lothernu. Obawiam się że opozycja tak czy inaczej już poinformowała Ulthuan o tych wydarzeniach, ja jedynie muszę potwierdzić te informacje.''
Tura VIII:
Panie, rozpoczęła się budowa szkoły magów w Tor Eldoir. Nasze miasto się rozrasta, a obecność tego zacnego budynku będzie wielkim zaszczytem dla wszystkich mieszkańców. Pozwoli on nam na wyszkolenie doświadczonych czarodziei którzy wielce przysłużą się naszej sprawie.
// Możliwość rekrutacji wszystkich czarodziejów poza Mistrzami Wiedzy Hoetha po zmniejszonej cenie (500g za jednego czarodzieja, 100g utrzymania). Posiadają oni gwarantowane dwa losowe czary oraz dzięki obecności stajni rozpoczynają posiadając Elfiego Rumaka.
"Konsulu ta prowincja została przejęta przez Kroq'gara. Próby rozmowy z mojej strony w temacie tej ludności były bez efektowne gdyż Kroq'gara dla niego ziemię spaczone to jest wszystko spaczone kolejne ziemię będę brał pod swoją jurysdykcje by takich przypadków nie było. Ludność miała objawy, typu liczne deformacje ciała i umysłu i to zadecydowało o decyzji jego"
Daniel się wypowie pod tym postem by nie robić zamieszania.
Ludzie którzy miesszkają na ziemiach Jaszczuroludzi są moją włassnośścią, i ja będę decydować o tym kto jest dotknięty sspaczeniem. Aby przezwyciężyć chaoss, mussimy podjąć się osstatecznych śśrodków, ponieważ nie wygramy wojny przykładając więksszą uwagę sspaczonej ludnośści, niż korzyśści jakie wynikają z ofiar sskładanych Bogą. A ich nie można lekcewarzyć oni zawsze powinni być na pierwszym miejsscu.
Kieruję te ssłowa również do mojego ssyna, który jak zauważyłem miał co do tego wątpliwośści.