-
https://i.ibb.co/GCWXdTJ/arena.jpg
Event - "Areny w Ziemiach Śmierci"
Mroczne Elfy to przodkowie jednego z wielkich rodów Elfów Ulthuanu, ich specjalnością była wojaczka oraz wszystko co było potrzebne na polu bitwy. Po wygnaniu i tułaczce po świecie Druchii jak się teraz nazywali zadomowili się na północy Nowego Świata. Miejsce to nie było zbyt przyjazna, jednak to nie przeszkodziło w zbudowaniu potężnego imperium. W trakcie budowy Elfy wielokrotnie musiały bronić swojego nowego domu, demony i barbarzyńcy na granicach to codzienność. Te ciężki warunki zrodził najlepszych wojowników i potęgę militarną jaką może wymarzyć sobie każdy władca. Zamiłowanie do walki jest tak duże, że często jest to jedyne zajęcie jakiemu się poświęcają, dlatego też areny są częstym widokiem nawet w nowo powstałych osadach Druchii. Szkolenie i trening wojowników to podstawa dla każdego dobrze prosperującego imperium.
"Ziemiach Śmierci" to pierwszy postój dla wszystkich nowych Druchii którzy opuszczają mury Nagronath, więc jakże istotnym jest przygotowanie się do podróży w te nieprzyjazne ziemię jakimi jest Albion. Wielu wojowników odwiedza tutejszych instruktorów i gladiatorów, w ramach podszkolenia swoich zdolności. Mimo wielkiej arogancji, każdy z nowych rekrutów w armii jest świadom tego jak ważne jest przygotowanie lepiej przegrać kilka razy na weteranów pól walki, niż samemu paść od ostrza bezpośrednio w polu.
Lord Tegual oczekuje od swoich żołnierzy dwóch rzeczy dozgonnego posłuszeństwa oraz zdolności. W drugim można pomóc nowym żądnym krwi wojownikom, a wiec zatrudnienie kilku weteranów oraz gladiatorów z samych aren Wiedźmowego Króla była oczywistym krokiem w celu usprawnienie machiny wojennej na Albionie.
//Gladiatorzy z Nagarond to wojownicy o niezwykłych zdolnościach, wszystkie elfy słyną z niezwykłej gracji jednak Ci śmiałkowie to klasa sama w sobie. Wiedźmi Król lubuje się w oglądaniu igrzysk, tak samo jak większość Dread Lordów i innych wysoko postawionych na dworach. Życie bez ich aprobaty nie jest zbyt przyjemnym doświadczeniem, więc wielu prześciga się w pomysłach jak zadowolić taką publikę.
Tegul podczas jednej z wizyt upodobał sobie jeden młody talent, był nim młody elf o imieniu Kutrer "Darkcleaver". Podczas jednego z występów mierzył się on, samotnie na 20 berserków z jednego z pogranicznych plemion Norskan tylko przy pomocy swojego bicza "Cleavera". Stwierdził, że skoro Ci barbarzyńcy mogą walczyć tak zaciekle bez zbroi to dlaczego on jako przedstawiciel wyższej rasy musi się chować za warstwą metalu. Pojedynek był cudownym widowiskiem, Kutrer unikał ostrzy wrogów i jednym ruchem biczem dekapitował swoich wrogów.Jego ograniczona zbroja i ornamenty wyglądały jakby wojownik tańczył niżeli walczył o życie na arenie. Nie tylko Tegual chciał zatrudnić Kutrera, jednak wizja odległych arena w Albionie ostatecznie przekonała go do wspólnej podróży w nieznane ...
https://i.ibb.co/60vjL6R/degladiator.jpg
//Kutrer "Darkkcleaver" instruktor w nowej arenie treningowej Teguala
//Budowa Areny treningowej dla wojska w "Ziemiach Śmierci" - żeby nie było, że każdy event mam z ekonomi to tym razem może coś militarnego :)
Nie wiem bonusy mogą być różne, decyzja jest dla was. Co do kosztu to myślałem tak standardowo nad 1000g może coś więcej.??
-
Pytania do MG
Hej standardowo kilka pytań głównie w ramach upewnienia się.
Ad 1. Budowa tartaku i jakiegoś domu łowcy w "Biały Las" z racji na zasoby jakie tam są zwierzyna i drewno. Tomas pisał, że na początek koszt takich budynków to coś w granicy 600g-800g(za jeden) to jest nadal aktualne bo pewnie zajme się tym w kolejnej turze ??
WAŻNE!
Na górze dałem pomysł na dwa fajne eventy z mojej strony :) dajcie mi znać czy się podobają i czy coś trzeba dodać lub zmienić koszty. Wątki standardowo są otwarte, chociaż tym razem poleciałem trochę i mam kilka nowych postaci fabularnych w moim małym Imperium ^^. Oczywiście wszystko może być do zmiany albo do waszej inspiracji jak nie będzie coś pasować wam do świata.
Ps. W kolejnej Turze jeszcze chciałbym dodać sobie nowego Lorda(cena coś koło 1000g jak pisał Hadvar) ale to już powiedzmy się zaczęło :) postaram się zrobić jakiś fajny opis :P, postać już była przedstawiona ale jeszcze nie ma imienia -_-
-
1. Wszystko jest aktualne.
Bardzo dajne pomysły, zapewne odpisy pojawią się zaraz po potwierdzeniu na nie wpłat w aktualce. Koniecznie daj nam znać kiedy będziesz chciał je opłacić i wdrożyć do gry.
1000g to jedna z możliwych cen, ogółem oscylują one w okolicach 800-1300g.
-
Hej wczoraj udało mi się jeszcze dorwać Tomasa i dopytać o tych agentów bo nie rozumiałem do końca -_-
I tak:
U mnie agenci jak np mają być to ci Zabójcy Khaina to utrzymanie ich kosztuje 100g/ turę i mogą dziłać jako zwiadowcy itd na mapie i ewentualnie ich do armii dać tak ? -> z racji tej szkoły ich koszt się zmniejsza czyli utrzymanie 1 to 50g/turę
Żeby nie było muszą być zwerbowani więc dopiszę do aktualki ich werbunek i cenę cytująć Hadvara "U bohaterów cenę wyznacza MG. Do takiego zabójcy Khaine'a będzie to 400g." czyli łącznie 800g za dwóch.
Dajcie znać czy wreszcie udało mi się ogarnąć tą trudną matmę i jest ok :P czy coś poprawić w kosztach
Ps. Tomas zasugerował jeszcze nadanie im imion itd żeby było bardziej klimatycznie więc później to napiszę :) dzięki za pomysł. Swoją drogą od następnej tury napiszę w aktualce listę postaci z mojego Imperium żeby można było to śledzić, dopiszę historię tego pierwszego bohatera też przy okazji. I w wolnej chwili może jakiś wzmianki z nimi albo co się dzieje raz na jakiś czas żeby było bardziej klimatycznie co sądzicie ??
-
Wszystko się zgadza. Nadanie imion i historii również jest dobrym pomysłem, wzmianki z ich imionami również nie są koniecznością, ale jeśli masz ochotę coś takiego stworzyć to MG zawsze będą patrzyli na to przychylnym okiem. Co do zabójców Khaine'a, 400 to cena minimalna. Możesz dać trochę więcej, dzięki temu istnieje możliwość że zaczną grę posiadając jakieś przedmioty bądź umiejętności.
-
@Hadvar
Mmm fajnie :) mogę dać coś więcej np żeby było 600g na sztukę ale niestet w tej turze średnio z kasą więc jak się zgodzicie to po prostu w kolejnej sobie urwę te dodatkowe 400g. Dziś albo jutro postaram się zrobić historię do postaci i dopisać je może do aktualki :)
-
Hej standardowo ja mam zakończoną tą turę, na fioletowo na dole macie najważniejsze sprawy budowa itd to jest w sumie na kolejna turę ale możecie się ustosunkować już teraz to będzie szybciej bo po prostu w kolejnej zapiszę wszystko i po sprawie.
Najważniejsze co do rozkazów wojska to czekam na raport od agentów(2) z prowincji krasnala.
Ps. W wolnej dodam jakąś historię fabularną i może uda się dokończyć w tym tygodniu. Ale z racji wydarzeń mam fajny pomysł nowy ale nie wiem czy pójdziecie na taki układ ale to może później zadam pytanie itd :)
-
Trochę zmniejszyliśmy bonus, który ci daje tartak. Szczegóły w edytowanym poście.
-
Pewnie nie ma problemu, przyznam się że wczoraj nie miałem za dużo czasu więc nawet nie przeczytałem więc nie jestem świadom co straciłem więc jest ok :D
Szybkie pytanie do MG
1. Czy pozyskane zasoby (drewno i skóry) mają jakiś wpływ na bieżący handel czy trzeba to jakoś specjalnie "sprzedać" lub wykorzystać w inny sposób?
Aha i na końcu z tematu "Wydarzenia" usunę wszystkie aktualki i zrobię dla nich osoby temat tak samo jak jest z tymi fabularnymi postaciami. Wydaje mi się, że będzie to bardziej przejrzyste do czytania i wychwycenia błędów ale co najważniejsze dla mnie i pewnie dla innych później będzie można przeczytać temat "Wydarzeń" w formię takiej książki/historii co tym bardziej dalej ten wasz super klimat RPG kampanii.
Zresztą jak kiedyś pisałem jak chcecie, żebym jakoś specjalnie coś pisał/adresował żeby było dla was wygodniej to dajcie znać. Zmniejszenie waszej roboty i zwiększenie czytelności postów jest wszystkim na rękę wy bo będzie mniej czasu na pierdy i więcej na rozpisanie tego a dla nas(graczy) bo będzie szansa na szybsze tury i takie tam ;]
-
Z surowcami handlowymi wystarczy że po prostu napiszesz coś w stylu że wydajesz pozwolenie na sprzedaż tego towaru za granicę, i wtedy MG rozpiszą Ci ile więcej będziesz zarabiał golda na turę dzięki temu.
Bardzo dobry pomysł ;)
Póki co wszystko wygląda bardzo przejrzyście i ładnie, raczej nie ma potrzeby niczego zmieniać :D Niestety co do szybszych tur raczej nie ma mowy, patrząc na to że od jakiegoś czasu pewne osoby regularnie nie dostarczają aktualek na czas :/