Bardzo proszę podkręcić tempo rozgrywania meczów.
Jako że szykuje się nam długa faza pucharowa - nie będzie żadnych przedłużek dla fazy grupowej, kończymy w środę i od razu ruszamy z 1/16.
Wersja do druku
Bardzo proszę podkręcić tempo rozgrywania meczów.
Jako że szykuje się nam długa faza pucharowa - nie będzie żadnych przedłużek dla fazy grupowej, kończymy w środę i od razu ruszamy z 1/16.
Kolejny ciekawy turniej. Dużo zaskakujących wyników, czekam z niecierpliwością na powtórki :)
Po obejrzeniu wczorajszego streama Tuffa z meczów Dywizji Legend, nachodzi mnie taka myśl, że na tych zasadach na razie trudno mówić o jakiejś mecie. W sumie wszyscy się uczymy, ale można np. mocną piechotę zrównoważyć mocną ilością strzelców i konnych rzucaków. Że o ile faktycznie 14 jednostek piechoty to mus, to już skład jest od sasa do lasa. Jedni lecą w mocną piechotę, inni w tanią i dopakowują kawalerię. I tak naprawdę trudno tutaj wskazać lepszą opcję. Trochę zależy to od stylu gry danego gracza - czy jest w stanie upilnować strzelców, czy jest w stanie pocisnąć kawalerią. Postanowienie na piechotę jest w założeniu bezpieczniejsze, bo dobre miecze z reguły i tak zrobią robotę. Ale nie jest to zawsze patent na zwycięstwo.
Ogólnie to jestem zadowolony z tego formatu, bo gra się teraz zupełnie inaczej.
Zgadzam się, ja po treningach mam już swoje upatrzone najlepsze typy frakcji, buildy i strasznie żałuję że nie gram w tym turnieju :confused:. Ale powiem że mam już smaka na inną część totalwara na tego typu zmianach.
Nie trzymaj w niepewności . Na jaką część ?
Zastanawiam się nad dwiema :P
Podniesiony został temat wykorzystanych nacji w kontekście walkowerów.
W grupach A-C jest prosto, bo tam mamy po 1 graczu nieaktywnym.
W Grupie D natomiast jest opcja rozegrania 4 meczów i pojawił się głos w rozmowie ze mną, żeby dodać po 2 nacje zbanowane / nierozegrany mecz graczom, którzy nie zagrają 4 meczów.
Decyzja ostatecznie należy do Tuffa.
Ja osobiście nienawidzę dawać walkowerów i rozstrzygać coś o wykorzystanych nacjach.
No właśnie to jest problematyczne jak to rozwiązać żeby było sprawiedliwie i nikt się nie czuł pokrzywdzony...Druga kwestia jest taka że ja i Bachus mamy tyle samo punktów,Melkorn i Drellas chyba są w podobnej sytuacji. Jak to rozstrzygnąć? Rzym na Rzym na Nemeto bez eliminacji frakcji?
Już o tym było wspominane ze w takiej sytuacji bitwa na nemeto Rzym vs Rzym
Było to tylko rozważane,dlatego wolę dopytać co teraz :p.