Zastanawialiśmy się nad tym.
Pytanie brzmi czy taka punktacja przeszłaby w challonge. I jak się zapatruje reszta graczy na rozgrywanie bo3.
Wersja do druku
Zastanawialiśmy się nad tym.
Pytanie brzmi czy taka punktacja przeszłaby w challonge. I jak się zapatruje reszta graczy na rozgrywanie bo3.
Ja wolałbym rozegrać to w mniejszych grupach , ludzie po prostu potrąca zapał przy dużych , umawianie na mecze będzie meczace. Do tego mecze tak jak było do 2 bitew.
Nie chciałbym przedłużać zbytnio tego turnieju
Turniej w tym schemacie jaki jest przedstawiony dla mnie brzmi naprawdę fajnie. Mimo porażki, przegrany ma szansę dostać się do finału, co na pewno doda trochę adrenaliny i przede wszystkim chęci do gry mimo porażki.
Mam parę pytań :
1. Do kiedy trwa faza grupowa?
2. Czy jest reset nacji po fazie grupowej?
3. Kto wybiera jako pierwszy? Pozycja w tabeli punktowej czy drabinka na challonge?
1. Tuff potwierdź, przy 3 meczach w fazie grupowej ja bym dał 2 tygodnie maks.
2. Nie ma. Zasady: W całym turnieju drużyna może daną nację wykorzystać tylko raz. Nie będzie resetu nacji, chyba że dana drużyna wykorzysta wszystkie dostępne nacje.
3. Faza grupowa:
W pierwszej bitwie jako pierwsza wybiera nację i mapę drużyna, która jest wyżej w tabeli danej grupy.
Jeżeli dwie drużyny mają taką samą liczbę punktów/pozycję w tabeli, mapę i nację jako pierwsza wybiera drużyna, który zgłosiła się do turnieju wcześniej.
W drugiej bitwie jako pierwsza wybiera nację i mapę drużyna, która jest niżej w tabeli danej grupy.
Dzięki za szybką odpowiedź,w takim razie aby było sprawiedliwie proponuję by drużyny z grupy A którym uda się awansować miały prawo wybrać po jednym rozegranym meczu który się nie liczy do puli wykorzystanych nacji (jedyna grupa z 5 drużynami).
Bardzo dobry pomysł, dopisze to w temacie grupy A
Nietety jedna z drużyn musiała się wycofać z przyczyn niezależnych od nich, dlatego przenoszę drużynę Bumar Team - TYB/SCOT
zamiast drużyny Era Brązu
Oznacza to że ostatecznie mamy 16 drużyn i w każdej grupie są 4 drużyny.
Czy któraś drużyna chce pograć sparingi śr-pt wieczorem?
Czy zdarza się Wam w trakcie bitew dziwne zachowanie jazdy? Np. że robi się szarżę na proce, a jazda staje w miejscu w momencie dotknięcia tych proc? Albo że klika się żeby jazda jechała, a ona idzie stępa jak gdyby nigdy nic?
Mam wrażenie, że po tym ostatnim patchu pojawiły się jakieś bugi z jazdą i nie mogę załapać zasady. Bo u mnie czasem jazda robi różnicę, a czasem tracę kolejne jednostki w pogoni za procami, których nie mogę zabić na szarży.