Muszę powiedzieć że kozacki mod się nam szykuje oby tak dalej panowie:).
Mam jedno pytanie czy w modzie będzię reforma Mariusza?
Wersja do druku
Muszę powiedzieć że kozacki mod się nam szykuje oby tak dalej panowie:).
Mam jedno pytanie czy w modzie będzię reforma Mariusza?
@ Kajcio
:D cieszę się, że pytasz. galowie będą mieli głównie jasne włosy (póki co) i dużo różnego rodzaju pigmentów na sobie. będą dość barwni, żeby nie rzec "ekscentrycznie" ubarwieni. póki co, pokazałem Cenomanów (są akurat blond), ale kroi się preview kilku nowych jednostek 9jak tylko TWC znów zastartuje, bo mamy teraz utrudnioną pracę).
@ inquisitor
cześć :D będą reformy. w sumie każda frakcja będzie miała reformy :) zależnie jaka era nas będzie w modzie ścigać. rzymianie będą ich mieli (póki co ) 4 :)
haeressiarch
jak idą prace nad modem? musze przyznać ze bardzo mnie on zaciekawił i nie moge sie już doczekać kiedy to cacko bedzie opublikowane;D
Siema.
A co z flotą i handlem? Macie zamiar wprowadzić coś podobnego do EB - upgrady portów, z tym, że niektórych się nie da, do tego wielość różnych okrętów, które są drogie. Może jakieś szlaki handlowe jak w Empire ( jeśli jest to do wykonania )?
Co do 4 Rzymian to dobry pomysł. Po scaleniu Rzymu w innych modyfikacjach twórcy zabierali tej frakcji kopa ( no chyba, że gracz nią pykał ;) ) i tak średnio było z podbojami. Fajnie by było, gdybym np ciupiąc Partia spotkał Rzymian gdzieś w Syrii :twisted:
Z ciekawości zapytam: dlaczego ludzie nie modują np Empire albo M2? Chyba jest więcej możliwości wprowadzenia innowacji niż stary Rome? Chociaż biorąc pod uwagę możliwości Empire i przerobienie tej gry na starożytność - wyglądałoby świetnie: bitwy morskie, główne miasta i wioski, rozbudowa portów itd :shock:
1.W medku nie ma animacji falangi ani żółwia,robienie animacji to spora robota,jeśli chcesz koniecznie pograć rzymianami polecam There mod.
zresztą już niedługo premiera EB 2 pod Medka.
2.Nie wydalali do tej pory narzędzi Moderskich do empire,wiec nic większego modować nie można
Inni już wam nasłodzili , więc nie będę tego powtarzać :D . Do tej pory odwaliliście kawał świetnej roboty .
Nie rozumiem tylko czemu mod nie jest w dziale "polskie modyfikacje" , bo skoro będzie polska wersja ...
Ten projekt może być niezłą konkurencją dla TGAW , gracze wyjdą na tym na pewno dobrze ;]
Ode mnie tylko mała prośba : zrezygnujcie proszę z podziału Rzymu na 3 frakcje , ok ??? Naturalnie , polepsza to gameplay , ale wolę z niego zrezygnować na rzecz rzetelnych realiów historycznych .
PRagnę tylko napisać że wszystko zapowiada się znakomicie, jednostki Luisa jak zwykle na najwyższym poziomie, ąz dziw że CA nie zaproponowało mu pracy, to co piszesz Heaseariach ( sory za ewentualne błędy w nicku) to po prostu przepis na idealnego roma, mam nadzieje że wiele z tych pomysłów uda wam się wcielić w życie, uważam jednak że błędem jest umożliwienie komputerowi produkcji jednostek w 0 tur, na wyższych poziomach trudności komp dostaję ogromne bonusy do pięniedzy.
Z tego powodu, że narodowościowo jest różnie tutaj, jak sam współautor moda napisał, wydaje mi się że byłoby lekkim nadużyciem umieszczanie go tam. Przyjęto kryterium, tak mi się wydaje, że liczy się autorstwo moda, a nie wersja językowa...Cytat:
Zamieszczone przez Graf von Königshausen
pozdrawiam
Racja , nie doczytałem . Przepraszam za kłopot .
Mam pytanie - co się dzieje z modem? Tak patrzę na daty to ostatnie posty to lipiec...