Daimos i Yattaman :DCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Wersja do druku
Daimos i Yattaman :DCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Może nie bajka, ale myślę że parę osób też przechodziło przez fazę oglądania Godzilli :). U mnie dość szybko przeszła na to moda, ale na początku podstawówki sporo się tego naoglądałem. Nie zapomnę pojedynku Godzilla konta Mecha-Godzilla :P. Jak teraz na to patrzę, to mnie dobijają efekty specjalne. Za to nuta nawet, nawet.
http://www.youtube.com/watch?v=aQEmZNjHb9g
PS. Bajka to gatunek literacki. Poprawnie powinno być kreskówki. ;)
Hmm... tego Sylvana to ktoś wie gdzie można zakupić na DVD? W dobie internetu nie mam zamiaru chodzić od jednego sklepu do drugiego.
Jestescie niewdziecznikami :mrgreen: Jak mozna nie wymienic "Gumisiow" z genialnym Toldim :lol: w jednej z glownych rol
Oprocz tego to dodam od siebie "Zaczarowany olowek","Pomyslowy Dobromir","Pszczolka Maja","Krecik","Przygody Koziolka Matolka" no i przede wszystkim "Wyprawa Profesora Gabki" ;) (Pedro z Krainy Deszczowcow wymiata :mrgreen: ) :!:
Taa, najlepszy moment tak wg mnie wtedy, jak wlazł do kosza na śmieci, i łażąc w nim śledził księcia Kraka 8-)Cytat:
Zamieszczone przez zajac
A bajki produkcji Warner Bros chyba tez sie tutaj zaliczaja ;) Nie ma chyba na calym swiecie osoby ktora by nie znala Krolika Bugsa,Kaczora Duffego,Kota Sylwestra,Ptaska,Diabla Tasmanskiego,Zakochanego Skunksa no i oczywiscie moja ulubiona dwojka: Strus Pedziwiatr i Willy Kojot(kocham ich :lol: ) :!:
Niesmiertelna scena w ktorej Willy lapie Pedziwiatra ;) :
http://www.youtube.com/watch?v=KJJW7EF5aVk
Cytat:
Zamieszczone przez Rapsod
Cóż , widać że nie tylko u nas są kolesie którym się wszystko kojarzy.
Co do Żwirka i Muchomorka i twierdzenia że są "homisiami", może tak twierdzić tylko ten który nie oglądał . W większości odcinków w którym pojawiają się jakieś seksowne panienki kolesie praktycznie dostają obłędu więc to heterycy ( zawiedzeni ?). Jedno jest pewne że kolesie jedzą jakieś magiczne grzybki, lub palą zioła ( całkiem możliwe że w kominku). Polecam odcinek w którym przychodzi pod ich dom koleś i ni z tego ni z owego próbuje przewrócić im komin....
Z dobrych stacji dla dzieci Babe TV , Nuckledon i CBeebies i Mini mini .
A oglądacie czasami Spongeboba Squarepants'a? Tą żołtą gąbkę, która żyje pod wodą i przyjaźni się z rozgwiazdą imieniem Patryk. To moim zdaniem jedna z najbardziej pozytywnych bajek, jakie w życiu widziałem. Bez przekleństw, bez śmierci, walk, wybuchów a tak zabawna, że mimo moich lat jak tylko widzę Spongeboba od razu zaczynam się śmiać.
hehe. ta bajka też spoko ;) ale wolałem te ze śmiercią i walkami, wybuchami itp :D
Nie widziałem nigdy bajki dla dzieci z przekleństwami, tematu śmierci też się zawsze raczej unikało, zresztą małe dziecko nawet nie rozumie za bardzo co to śmierć.