http://img185.imageshack.us/img185/8075/aragon.jpg
a to mój bandyta
Wersja do druku
http://img185.imageshack.us/img185/8075/aragon.jpg
a to mój bandyta
A ja może zuploaduje swojego psiora jutro :D Tylko, że jest trochę mały :(
To temat o zwierzętach, a nie przyrodzeniach. Jednak słyszałem, że liczy się technika, a nie wielkość. Według mnie to kiepskie pocieszenie, ale nie poddawaj się.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No i proszę :D
http://img831.imageshack.us/img831/8895/kajtek.jpg
A ja jestem szczęśliwym posiadaczem pary kanarków, (jeden jest już ze mną około roku, drugi troszke mniej) oraz 4 kotek (tak kotek, nie kotów). W związku z posiadaniem czterech przedstawicielek płci pięknej, moją posesje odwiedzają liczni kawalerowie, w praktyce znaczy to mniej więcej, że przy domu kręcą się koty, których nigdy wczesniej nie widziałem i napastują moje podopieczne.
exar tutaj się z Tobą troszeczke nie zgodze. Wg mnie, nawet psy takie jak nowofunlandy, moga z powodzeniem mieszkac w bloku, o ile będzie się im poświęcało wystarczającą ilośc czasu podczas dnia, tzn. spacery poza miastem, wizyty nad jeziorkiem(bo jak wiadomo lubia pływanie) itp. Po prostu zaspokoimy wtedy ich potrzeby ruchowe, ktore w porownaniu do niektórych innych psów, mogacych mieszkac w blokach nie są wcale wygórowaneCytat:
Niestety niufy w blokach też się zdarzają co według mnie jest głupotą właścicieli i wielkim krzywdzeniem takiego psa.
Krzyzak, jaka śliczna mordka. Cudny piesek.
Dodam, że posiadam również jednego kota, którego zdjęcia nie mam ale to raczej taki podróżnik latający codziennie po całym świecie, a wieczorem wraca :D
Niewątpliwie przekaże, memu "zwierzowi" ;]Cytat:
Zamieszczone przez Lena
tzw Magnes na CipuchnyCytat:
Zamieszczone przez Lena
Masz racje, dodam jeszcze że niufy znoszą bardzo źle samotność i brak zainteresowania ze strony ludzi, może to doprowadzić do wypaczenia psychiki psa. Zapomniałeś jednak jeszcze o innych sprawach. Psy dużych ras(np. molosy) i szczeniaki nie powinny chodzić po schodach, jakkolwiek wchodzenie im nie zaszkodzi tak częste schodzenie możne przyczynić się do schorzeń kręgosłupa i stawów, no chyba, że w bloku jest winda lub mieszkanie na parterze. Kwestia druga, ślinienie się. Latem jest nie do zniesienia, do tego pies lubi pokręcić głową, żeby takie gluty u pyska odrzucić tak więc możesz sobie wyobrazić jak by wyglądały ściany, meble w takim mieszkaniu. Miejsce na miskę z wodą uznaj za stracone, woda będzie wiecznie rozlana i roznoszona po mieszkaniu. Jeszcze jedna kwestia zdrowotna, jeśli właściciel takiego niufa czy bernardyna nie będzie pilnował temperatury w mieszkaniu a będzie ona za wysoka dajmy na to w lecie, może się liczyć z przegrzaniem organizmu (ze względu na typowe futro przystosowane do klimatów zimnych) psa a to może się skończyć szybkim zejściem pupila. Mój niuf potrafi zimą przy 20stopniowym mrozie spać na dworze przy swojej budzie i jeszcze do tego przysypie go śnieg.Cytat:
Zamieszczone przez Rafi
Mieszkałem kiedyś w bloku na woli w warszawie tak więc wiem jaki może być czasami piekarnik w takim mieszkaniu. Można by jeszcze wymieniać ale wiem, że ludzie trzymali i będą trzymać olbrzymy w bloku. Chodzi mi o to by ludzie się dobrze zastanowili jaka psina będzie dla nich najlepsza a jaka nie ze względu na warunki jakie będą mogli im zaoferować.