Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
CA spartoliło sprawę z armią klonów najgorzej jak się da.
Jednostki mają 1, lub 2 rodzje twarzy w oddziale (mimo ze tekstury mają po 4 twarze, to jednak gra nawet na Ultra odczytuje jedynie 2, a na słabszych detalach jedna twarz).
Mundury są różne - nie powinno tak być. Każdy żołnierz w oddziale powinien mieć tą samą kurtkę, spodnie, kamizelke, kapelusz itp· Nie wiem co CA przyszło do główy zrobić żołnierzy w różnych mundurach a tych samych twarzach.
Była w tym czasie jednolita unifmormizaja wiec mundury w oddziale musza być takie same. Jednak by nie było armii klonów można było trochę pomyślec: Inne twarze, z 6 wariantów, wysokość i posstura żołnierzy (np. jeden szczupły wysoki, drugi niższy barczysty itp.) plus jakieś pobrudzenia i obdaria mundurów, np. urwany kawałek rękawa, kapelusz nałożony trochę w bok albo na skos. Wtedy wyglądałoby to bardzo realistyczie.
Przepraszam was jeśli gdzieś nie udzieliłem odpowiedzi jak ktoś mnie pytał, ale jestem chwilowo na prehistorycznym sprzęcie w bibliotece uczelnianej.
Pozdrawiam, KLA
Cytat:
Zamieszczone przez Kuklinowski
No ale jesli Medieval wymaga procka 1800 MHz minimalnie a ja miałam zaledwie 2000 Mhz i chodziło wszystko elegancko. obecnie przy Empire mam tez niestety Athlona 64 X2 5200+ ( 2700 MHz ) gra w bitwach chodzi płynnie i badzo ładnie gorzej jest na mapie kampanii troche przycina ale ja myslałem ze to jest wina bardziej bugów czy niedopracowan albo poprostu tego ze Empire "nie lubi" tego typu procków a nie ze jest on za słaby, niedługo sobie zmienia na jednordzeniowca i przetestuje jak to bedzie, bo na tym athlonie X2 to nawet medieval mi gorzej działa !!
Jest specjalna łatka do procków AMD Athlon64 x2 mianowicie DualCore Optimaizer podobno lepiej chodzą gry po zainstalowaniu tej łatki czy też sterownika procesora jak kto woli. Polega to na tym że system widzi procki dwurdzeniowce jako jednordzeniowce. Jest do sciągnięcia ze strony AMD.
Tyle że ma to swoją drugą stronę owszem gra się lepiej na starszych grach ale za to na nowszych się robi kasza mana dlatego ja osobiście szybko odinstalowałem ten sterownik. :)
Mam pytanie.
Gwardziści strzelają jakoś dziwnie, trójkami. Dlaczego? Czy da się to naprawić? Przez to są strasznie mało skuteczni.
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Jest specjalna łatka do procków AMD Athlon64 x2 mianowicie DualCore Optimaizer podobno lepiej chodzą gry po zainstalowaniu tej łatki czy też sterownika procesora jak kto woli. Polega to na tym że system widzi procki dwurdzeniowce jako jednordzeniowce. Jest do sciągnięcia ze strony AMD.
Tyle że ma to swoją drugą stronę owszem gra się lepiej na starszych grach ale za to na nowszych się robi kasza mana dlatego ja osobiście szybko odinstalowałem ten sterownik. :)
wiem zainstalowałem ja i tę drugą tez ( AMD processor driver ) to sprawiło ze np taka gra jak Gothic II sie uruchomiła bo wczesniej nie chciała !! ale działa jakby troche gorzej a medieval II z ta łatka jak i bez działa gorzej :-/
Cytat:
Zamieszczone przez GameMan
Mam pytanie.
Gwardziści strzelają jakoś dziwnie, trójkami. Dlaczego? Czy da się to naprawić? Przez to są strasznie mało skuteczni.
Amoze poprostu maja odkrytą technologie "ostrzał plutonami" jesli grasz na bitwach gracza to tak własnie jest i gdy masz 80 ludzi w oddziale to strzela mniejwiecej 9 zołnierzy po 3 z kazdego szeregu od strony lewej i tak to sie przesówa przesco prowadzi sie ciągły ogien i jest to bardzo skuteczne ;)
Kilku z Was napisało co ich gryzie w ETW ale nie są to jakieś ogromne minusy dyskwalifikujące grę.
Chyba zapomnieliście jak wyglądały początki...gram teraz trochę w medka I i tu komp dopiero nie błyszczy inteligencją...dyplomacja phi albo przyjmie albo nie. Zero wymian, zero współpracy (istny przypadek) handel z automatu nawet nie wiem do końca jak działa i z kim :)
Na polu bitwy... jak komp ma większą lub lepszą armię to wygra i tyle... a i tak w momencie jak ja popełnię jakiś poważniejszy błąd. A wywalanie do systemu cóż w medku też mnie to wkur....ale to już tradycja i savy trzeba robić przy każdej okazji :)
Chciałbym zagrać w ETW ale do tego potrzebuje lepszej maszyny - w połowie września okaże się czy pójdę na zakupy :D Pytałem jaki macie sprzęt itd itp Napiszcie mi jaki wg Was powinien być optymalny sprzęt do tego typu rozrywki - który windows, jaka karta graficzna itd itp Niby są podane wymagania w sieci ale dane producenta jedno a doświadczenie graczy drugie... Nie chce kupić dziada a na super mega maszynę też nie mam kasy zresztą nie potrzebuje. Koszt 2tyś-2.5tyś :)
Jak się zachowuje gra i czy w ogóle jest możliwe grać na sieci - to się chyba lan nazywa - w domu/bloku u znajomego :) ? Też wywala i są problemy?
YouGamers Recommended System
Processor: AMD Athlon64 X2 5600+ /
Intel Core 2 Duo E4600
Display Card!: ATI Radeon HD 4850 512MB /
NVIDIA GeForce 9800GT 512MB
Memory: 2048MB
Free Disk Space: 15GB
Operating System: Windows XP / Vista
To jest rekomendacja ludzi z portalu YouGamers :) Ja oparłem sprzęt o tą właśnie i u mnie działa. Masz tu warianty różne jedynie jeżeli mogę coś dodać to polecam OS Windows XP u mnie lepiej chodzi niż na Viście i do tego mniej potrzeba wtedy Ramu Pozdro Co do Windows7 nie wypowiadam się bo nie posiadam Pozdro.
Cytat:
Windows XP u mnie lepiej chodzi niż na Viście i do tego mniej potrzeba wtedy Ramu
czy to znaczy że Vista zżera mniej ramu i lepiej sie na niej gra :shock: PS mam viste i xp 4GB RAM 2 rdzeniówka 3200 każda GF 8800 GTX
Cytat:
Zamieszczone przez dawwdd
Cytat:
Windows XP u mnie lepiej chodzi niż na Viście i do tego mniej potrzeba wtedy Ramu
czy to znaczy że Vista zżera mniej ramu i lepiej sie na niej gra :shock: PS mam viste i xp 4GB RAM 2 rdzeniówka 3200 każda GF 8800 GTX
właśnie odwrotnie
Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Cytat:
Zamieszczone przez dawwdd
Cytat:
właśnie odwrotnie
no właśnie dlatego mnie zdziwił ten komentarz ;D