Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
[ciach] Pokaż mi te "w świetle prawa obowiązujące". Następna informacja na temat łamania zabezpieczeń lub jakiekolwiek naruszenie regulaminu spotka się z namacalnym ostrzeżeniem - Amrod.
Amrod
Człowieku znasz się na przepisać czy tylko ludzi wnerwiasz co?
Dla twojej informacji jest przepis który mówi że na własny użytek użytkownik ma prawo zrobić sobię kopię z orginalnej gry i grać z tejże kopii jeżeli tego nie rozpowszechnia nikomu innemu i ma orginał w domu. Radzę poszukać w kodeksie a nie robić głupich komentarzy.
To samo się tyczy samego Cracka chłopak wyraźnie napisał że ma orginał i nie chce uruchamiać ciąglę gier z Płyty więc gdzie ty tu widzisz naruszenie prawa co ???
Radzę się nauczyć czytać ze zrozumieniem. ;)
Nie żebym był święty, prawdę mówiąc sam nie mam nic przeciwko temu, ale skoro administracja sobie życzy aby nie rozmawiać o tego typu sprawach nielegalnych to niestety Ronin, ale Amrod ma rację, bo z tego co wiem korzystanie z cracka narusza licencję gry.
W przeciwieństwie do obrazu płyty,który każdy może sobie legalnie nagrać :)
Tyle że do obrazu płytki który mogę mieć legalnie skopiowany jak mówiłem wcześniej też mi jest potrzebny Crack jak nie chcę używać tej płytki a uruchamiać bezpośrednio. Więc nie widzę tu sprzeczności. A na pewno jej nie widzę jak mam orginała na półce bo w takim przypadku policja nie ma punktu zaczepienia. Mogę sobie grać w kopię jeżeli jest to kopia zrobiona z mojego orginała Crack w takim przypadku nie łamie prawa bo pliki które uruchamiam nie są kradzione. To tak w kwestii wyjaśnienia. Więc nie ma tu naruszenia praw autorskich. ;)
PS. Ja też nie jestem święty ale chłopakowi trzeba pomóc. Ma orginała więc nie ma się co wściekać nie chce zniszczyć sobie płytki głównej i ja to rozumiem bo ja mam ją już nieźle porysowaną i czasami mi nie chce uruchomić gierki i sam korzystam z plików które pozwalają na ominięcie tego problemu ( Żeby nie było że coś propaguje ;) ) Więc nie ma co robić burzy w szklance wody.
Wbrew pozorom jest to zupełnie coś innego niż zabawa w Torrenty ;) Tam jest złodziejstwo. ;)
Drodzy forumowicze, może zakończmy tą dyskusje, a raczej kłótnie, ponieważ jest to temat służący do dyskusji o medku i robi się trochę offtop. Ponadto jako, że ja sprowokowałem tą dyskusję także czuję się winny ;)
Tez tak kiedys mialem, ale grając Polska zdobyłem Jerozolimę. Egipt wyslal mi imamów własnie dookola tej prowincji. Wnerwilem sie i zemscilem sie. Wyslalem ta sama liczbe kaplanow na jedną z ich prowincji, a oni sie wrocili i dali mi spokoj :D
Nie chcę zakładać nowego tematu, było to na starym forum, szukajka nic nie znalazła. Jak odblokować opcje graficzne meda? Pamiętam tylko że był to jakiś plik tekstowy w jakimś folderze. Nie pytałbym o to jednak chyba jestem rekordzistą w reinstalowaniu meda2 :evil:
A ja mam pytanie czy jest jakiś mod Władca Pierścieni do MTW2 ??
Nie ten temat. SoN
THIRD AGE jeden z najlepszych modow, chyba jedyny o lotrze, poszukaj w dziale modow tam bedzie
Ostatnio pograłem sobie w medka ''fabularnie'' grając Niemcami, nie wiem czemu ale nimi można najfajniej wątek rozwinąć, krucjaty na rusków, i najlepsze bitwy z mediolanem i wenecją.