Re: ROME TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Waraksas napisz na GG do mnie... skopiuje Ci i prześle cały plik. Pozdrawiam :P :P
heh... pisałem wcześniej o wyborze moda. Postanowiłem zamówić sAntologiepecjalnie dla EB całą Antologie, gdyż nie miałem już oryginalnej wersji Rome'a poza scrackowanymi kopiami zapasowymi. A właśnie ktoś mi powiedział, że EB wchodzi na podstawową wersje. Powiedzcie mi... Poradziłby ktoś dobrego moda na wszystkie dodatki do Rome? Albo lepiej zainstalować samego Rome'a i na to EB?? Albo istenieje jakaś wersja EB na BI..????? Z góry dzięki za pomoc...
EB jest na wszystkie dodatki. Masz linka do tematu http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=57&t=180 A tam jest link do tematu o dyskusji ^^
Witam,
Nowy jestem i w sumie dopiero odkrylem to forum. Gram tylko przeciw kompom i w sumie popadlem juz troche w manie wielkosci, wiec licze, ze ktos mnie tu ladnie sprowadzi na ziemie i podpowie pare rzeczy.
mam pytanie do znawcow modow, glownie w sprawie miasta, ktore samo w sobie w tej grze jest ultra mega mordercza maszyna:
- czy jest jakis mod, ktory naprawia ten bug (z mojego punktu widzenia) wiez zamkowych? strasznie irytujace w obronie. po paru bitwach jest wiadome jak przeciwnik bedzie szedl przez nasze miasto i wystarczy ustawic piechote w trybie strazniczym tak, aby przeciwnik musial sie z nia scierac pod ostrzalem naszych wiezyczek. szybciej to chyba zabija szarza ciezkiej kawalerii w bok formacji, albo strzal z luku w plecy.
- ogolny problem z SI. bezczelnie pozwolic przeciwnikowi zajac brame i szybko ja przejac, kiedy pcha sie wojem do srodka. scisk, smole automatycznie leja, latwy win. zmuszenie przeciwnika do lazenia dookola miasta, co oczywiscie robi pod ostrzalem wiez.
drugi problem. na przykladzie Partii. armia 8-10 oddzialow konnych lucznikow (nazyw nie pamietam, Perscy?) akurat tyle, bo wiekszej liczby juz nie ogarniam przy mikro. no wiec na takich 10 oddzialow (~600 chlopa z lukiem na koniu) po prostu nie ma bata. 2-3 krotnie wieksze armie, jesli nie konstruowane dokladnie przeciwko takiemu przeciwnikowi, nie ma najmniejszych szans. Jeden strzal 60 lucznikow we front wrogiej formacji to z reguly 0-2 trupy. Ten sam strzal w plecy tej samej jednostki to juz 5-10 trupow. Jaki problem objechac.
no i wszystko byloby super, gdyby chociaz im sie strzaly konczyly. nie mam na mysli w danej bitwie. tu wszystko spoko. problem polega na tym, ze moze kolejno uderzac 4-5 armii w sile 1k-1.5k chlopa na tych 600 lucznikow i przy odrobinie wysilku mamy srednio 3-5k trupow u wroga i jakies 150-200 straconych u nas. czasem mniej. wszystko super. jedna tura to pol roku. mogli akurat przychodzic co miesiac. chlopaki odpoczywali, kupowali nowe strzaly, konie karmili i wio. kolejne rzymskie legiony martwe:)
heyka wsiem :))
- ja po wielu latach wracam na rzymskie drogi :)gram oczywiscie na hardzie i uwazam ,ze to jest najlepsza z czesci totala...
dawno temu doszedłem do momentu kiedy moje armie staneły pod murami "wiecznej miesciny" i ....komp zaliczył padake ,sejwy poszły w komin a mi sie juz od nowa nie chciało zaczynac.Obecnie jade z koksem az miło :)
Brutusami gram i jak zwykle mam mały problem z Grekami ale musza pasc jak zawsze ...
pozdrawiam wszystkich
Tak, stary dobRY Rome ma klimat..
Najlepsza czesci serii ;) w Shoguna i Medka gralem zbyt pozno, by sie podniecac. A wyjscie Romka pamietam jak dzis :D najpierw demo i oczywiscie oryginal 8-)
Tez zawsze gralem Brutusami, teraz rowniez :P w dobie gier korzystajacych z DX 11 :D
w dobie gier korzystających z DX 11 i Shoguna II powróciłem do Roma i pierwszego Medievala. Po prostu dzięki klimatowi jakie posiadają te gry nie starzeją się one i można a nawet trzeba do nich wracać :)
Ja przeżyłem tzw."reinkarancje" w RTW, jest bosko-gram sobie Pontem na M i mam 100k w skarbcu, żyć nie umierać;D
Witam wszystkich.
Właśnie otrzymałem interesującą propozycję od buntowników :D
http://screenshot.xfire.com/s/114537042-4.jpg
Dodam że nic nie zmieniałem w grze, nie instalowałem żadnych modów itp.
W RTW gram ponad 200 godzin i nigdy mnie takie coś nie spotkało.
To jest jakiś bug ?
Nie, to się czasem zdarza. Można zawrzeć pokój z buntownikami, naprawdę :)
Inna sprawa, że pokój taki nigdy nie trwa dłużej niż do pierwszej rebelii w dowolnej zajmowanej przez nas osadzie (a z pewnością może zakończyć się jeszcze szybciej).