Czy morale mają wpływ na jakość w boju? W sensie im bardziej morale spadną tym gorszy atak i obrona czy tylko są zwiastunem że jednostka niedługo może dać nogę z pola bitwy :?:
Wersja do druku
Czy morale mają wpływ na jakość w boju? W sensie im bardziej morale spadną tym gorszy atak i obrona czy tylko są zwiastunem że jednostka niedługo może dać nogę z pola bitwy :?:
Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Dzięki za pomądrzenie się, to bardzo ciekawe :)
Spróbuję to zaobserwować w grze, jak to wygląda w "praniu".
Obniżają prędkość ataku :P No i żołnierze zaczynają się cofać przez co łamią ogólny szyk, co wpływa także na jakość ataku i obrony ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mavrug
takie może głu[pie pytanie ale jestem nowy :D jaki trzeba mieć transfer by w miarę normalnie grać online?
Zależy od skali jednostek. Na 1mb nie tnie.Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
możesz rozszerzyć swoją wypowiedź, tylko tak dużymi literami ;)
od razu dodam mój transfer to 1,3m/sek ciekaw jestem czy dam rade zagrać online
Wszystko zależy od gry na, która trafisz. Po prostu musisz zaryzykować i spróbować. No i uważać skąd są inni gracze...Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
O co chodzi z tymi innymi graczami/ rozumiem, że jak ktoś ma super szybkie łącze to stoi się na straconej pozycji bo szybciej bedzie reagowały jego jednostki na rozkazy?
Total Wary nie są grami pokroju FPS i nie jest aż tak ważna prędkość łącza (a raczej pingi do 200ms, tak na oko, można spokojnie grać). Jednostki i tak z opóźnieniem reagują na komendy (np. w Empire, gdzie potrafią się odrywać od zwarcia przez dobre kilkanaście sekund). Aczkolwiek wiadomo, że im krótszy czas reakcji tym lepiej, ale to raczej przekłada się na wszystkich graczy, gdyż jak zaczniesz lagować, to automatycznie gra laguje wszystkim. Nastepuje niejako "dostosowanie się" do najsłabszego komputera.
jak zagrać przez internet. mam gamespy i konto ale gdy się loguje w rome i próbuje dołączyć pojawia się ,, nie można dołączyć do gry (GS)" co to za błąd mam gre z seri antologia.