Hmm jeśli to podstawka to z tego co pamiętam to może być zaporozhia Id: 283...( jakoś ta nazwa przewija się w add corach tzn. Ugoda perejasławska ) Ale to z głowy wziąłem. Po za tym historycznie byłoby to logiczne.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Hmm jeśli to podstawka to z tego co pamiętam to może być zaporozhia Id: 283...( jakoś ta nazwa przewija się w add corach tzn. Ugoda perejasławska ) Ale to z głowy wziąłem. Po za tym historycznie byłoby to logiczne.
Pozdrawiam
podziękował, ale już znalazł ;)
ID tego regionu to 2168 8-)
mam jeszcze jedno pytanie, czy da się nieco skrócić czas przejmowania kontroli nad regionem?
Chodzi o to, że jak jest wojna następnie wkraczam wojskami do obcego regionu i tutaj jest zonk bo nie wiem ile muszę czekać by ten region stał się mój. Nie wiem jak skrócić ten czas
wie kto może jak skrócić czas czekania aż przejęty przeze mnie region będzie mój a nie w "paski"?
Musisz zawrzeć pokój z danym państwem i razem z propozycją pokoju zażądać danej prowincji. Jeśli przejąłeś tylko 1 to raczej nie przyjmą, ale jeśli masz 2 i chcesz 1 z nich to powinni bez wahania się zgodzić. Aha i masz coś takiego jak punkty wojny. Kiedy przejmiesz stolicę (zapaskujesz ją inaczej mówiąc xD) to nie możesz jej zażądać tylko ona dodaje Ci punkty wojny z tym, że jest ich więcej niż pozostałe prowincje (nie jestem pewny, ale tak mi się wydaje) Mam nadzieję, że pomogłem. :D
Razem ze stolicą przejmujesz mapę danego państwa (więc warto czasami wysilić się). Na bank przyjmą pokój jak będziesz miał wrogie 3 prowincje i zażądasz jednej.
Jak w zwykłym EU3 bez dodatków może powstać Italia? Bo grając dynastią Ming tak się stało.
http://img9.imageshack.us/img9/4795/italiak.png
hej moze mi ktoś powiedziec jak "wyłączyć" ramke z zakonczeniem scenariusz i grac dalej, stworzylem swietne imperium i chcialbym nim pogram tak bez "limitu"
Edytuj zapis, i zmień datę.
a na moje pytanie żaden gnój nie odpowie
po co te nerwy facet?
można przecież nie wiedzieć bo
a)nie jest to forum o grach paradoxu (tu polecam wayofwar)
b)niewielu ludzi gra na 1.0(co jeszcze bardziej zwęża tą grupkę) w którym niema decyzji dzięki którym możemy powołać do życia nowe państwo kiedy chcemy
c)nie wiem bo nie mam 1.0 na kompie ale mam w moim Devine wind taki wpis
[spoiler:nxgbfeuo]country_decisions = {
italian_nation = {
potential = {
NOT = { exists = ITA }
NOT = { tag = PAP }
NOT = { tag = HRE }
culture_group = latin
}
allow =
{
owns = 116 # Firenze
owns = 117 # Siena
owns = 118 # Roma
owns = 119 # Ancona
is_core = 116 # Firenze
is_core = 117 # Siena
is_core = 118 # Roma
is_core = 119 # Ancona
war = no
}
effect = {
ITA = {
add_core = 101 # Liguria
add_core = 103 # Piedmont
add_core = 104 # Lombardia
add_core = 105 # Parma
add_core = 106 # Modena
add_core = 107 # Brescia
add_core = 108 # Verona
add_core = 109 # Mantua
add_core = 111 # Friuli
add_core = 112 # Venezia
add_core = 113 # Ferrara
add_core = 114 # Romagna
add_core = 115 # Pisa
add_core = 116 # Firenze
add_core = 117 # Siena
add_core = 118 # Roma
add_core = 119 # Ancona
add_core = 130 # Istria
add_core = 1774 # Treviso
}
centralization_decentralization = -2
missionaries = 1
random_owned = {
limit = { culture_group = latin }
base_tax = 1
}
prestige = 0.05
change_tag = ITA
ITA = {
capital = 118
}
}
ai_will_do = {
factor = 1
}
}[/spoiler:nxgbfeuo]
co oznacza że musisz mieć rzym florencje ankone i siena w posiadaniu i na provach narodowych