Może masz racje,ale kiedyś spotkałem się z opinią,że siatka nie jest naszym narodowym sportem.Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
Nie należy zatem jej zbyt mocno propagować,więc raczej tego nie zrobią.
Wersja do druku
Może masz racje,ale kiedyś spotkałem się z opinią,że siatka nie jest naszym narodowym sportem.Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
Chyba jeszcze nożna jest "sportem narodowym", cokolwiek by to miało znaczyć.
Tyle że dlaczego tak ma być? Siatkówka gorsza?
I nie rozumiem, czemu nie należy propagować siatki.
Dla mnie gorsza, przebijanka to nie jest męski sport 8-)
:lol: złote ustaCytat:
Może masz racje,ale kiedyś spotkałem się z opinią,że siatka nie jest naszym narodowym sportem.
Nie wiem jak ty, ale w szkole średniej i w gimnazjum najwięcej grałem w siatkę. Dzięki kochanej zimie, nie było warunków do gry w nożną, a latem/jesienią zawsze rządziła u nas ręczna. Tylko czasy podstawówki to ganianie jak głupi za okrągłą.Cytat:
Tak ogólnie, skoro i tak nożna nie wychodzi naszym, to może w szkołach należałoby przestawić się na siatkę? Może wtedy jeszcze trochę bardziej byśmy się liczyli w czołówce światowej.
U mnie tak samo, tylko w podstawówce graliśmy w nożną zwykle. W gimnazjum było różnie, ale głównie siatkówka i koszykówka. W liceum niestety nie mieliśmy hali i graliśmy w siatkę na jakimś gównie
Nawet TVN Warszawa do nas przyjechało, żeby zrobić o tym reportaż :P Na filmie są ludzie z mojej klasy, mnie tam nie zobaczycie bo mi się akurat, kurde, nie chciało do szkoły iść :P
http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/-1,1 ... omosc.html
A co do tego co jest ciekawsze, ja tam mogę oglądać praktycznie każdy mecz piłki nożnej, byleby się zawodnicy nie słaniali po boisku. Siatkówkę tylko reprezentację, wtedy przynajmniej czuję emocje
To fajnie mieliście w szkole. A ręczna to już w ogóle - na palcach mógłbym zliczyć, ile razy graliśmy. Bez zdejmowania skarpet.
Ja i piłkę nożną, i siatkówkę pooglądam. Ręcznej nie za bardzo, nudzi mnie.
Co do szkoły, zdarzało się nawet w halową wersję rugby grać :D
Reaktywacja tematu o Szlachetni, nasi ostatnio zdobyli 1miejsce w Lidze Światowej, grając tak ze nawet nie zajmujący się ta dyscyplina ich chwalili, a teraz sprawdzian na Olimpiadzie dziś mecz z makaroniarzami, jedyna dyscyplina drużynowa, więc trza za nich trzymać kciuki :)
I wygrali w pięknym stylu 3-1, szkoda ze kopacze nie grają z takim charakterem, mimo 1 set przegrany, to potem 3 pod rzad wygrane :) Z grupy już wyjdziemy, niech Włosi i inni się martwią :)
We wtorek następny mecz :)
Fajnie, pięknie, cieszę się. Jednak czemu zawsze przy takich okazjach ktoś musi wspomnieć o kopaczach i czasem o "sporcie narodowym"? Dajcie z tym spokój, cieszmy się zwycięstwem naszych i tylko tym.