Bitwy są bardziej zręcznościowo-rzeźne jak w Bellum czy bardziej realistyczne jak w Last Kingdom?
Wersja do druku
Bitwy są bardziej zręcznościowo-rzeźne jak w Bellum czy bardziej realistyczne jak w Last Kingdom?
Parametry jednostek opieram o bellum crucis więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że bitwy będą na podobnym poziomie. Co do jednostek regionalnych to w pierwszej wersji moda takowych nie będzie. W kolejnej wersji najprawdopodobniej dodam taką możliwość jednak nie wydaje mi się by śląscy rycerze czymkolwiek wyróżniali się od innych (w przeciwieństwie do rycerzy normańskich) więc nie rozumiem dlaczego akurat ich należało by wyróżnić. Obecnie zakończyłem poprawiać parametry jednostek arabskich. Muszę jeszcze przygotować rooster litwy bizancjum turcji i jerozolimy. Po tym zostanie już tylko naniesienie kilku poprawek na mapę wgranie nowego AI oraz przetestowanie czy wszsytko działa tak jak chcę :)
Bitwy z Last Kingdoms są dla maniaków wg mnie. Jak mam godzinę walczyć jedną bitwe, by zachować tzw. realizm to dzięki. Wariant z szybszymi bitwami jest dla mnie o wiele lepszy i dotyczy to wszystkich modów w jakie gram. To gra, a nie symulator średniowiecza, dlatego pochwalam wybór Kruka. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Martin von Carstein
Skoro tak mówisz. Ja tam, gdy bitwy się dłużą po prostu używam przyspieszenia czasu. Nie tracę nic na realizmie (bo po cóż robić całą otoczkę w kampanii, skoro drugi ważny aspekt bitewny leży i kwiczy), a w mod kruka nikt też mi nie nakazuje grać. ;)
Cóż powiem szczerze, że też model bitewny z Last Kingdom odpowiada mi dużo bardziej, jednak nie jestem w stanie w skończonym jasno określonym przedziale czasu zaimplementować go :/ Kosztowało by mnie to zbyt wiele czasu, a i nie mam gwarancji, że wszystko poszło by dobrze dlatego zdecydowałem się na BC.
mod zapowiada się ciekawie kiedy będzie wersja finalna
Ciężko powiedzieć, pozostało wiele mniejszych zmian np takich jak rozmieszczenie armii na mapie kampanii podmiana koni, infocard, dodanie kilku miast oraz nowe modele dla generałów i kapitanów na mapie bitwy, myślę, że około 2 miesięcy.
Witam!
Chciałem spytać o prace nam modem ;) Jak idą postępy i kiedy ujrzymy wersję grywalną?
Moim zdaniem mod zapowiada sie naprawde świetnie i z chęcią zagram jak tylko wyjdzie :) Ciekaw jestem tylko jak bedzie sie AI spisywało no, ale to już sprawdze grając :D
Powiedzmy, że wersję grywalna już mam :).
Co muszę jeszcze zrobić:
- rozmieścić armie na mapie kampanii
- uzupełnić rekrutację dla 4 nacji
- dodać opisy w expanded
- dodać ikonki i karty jednostek
i kilka innych pomniejszych rzeczy. Przydała by mi się pomoc w testowaniu (custom battle w pełni grywalne) oraz robieniu ikonek i kart jednostek. Jakby znaleźli się chętni to pisać na pw.
Ja sie niestety nie znam na tym, ale i tak jestem pod wielkim wrazeniem Twojej pracy i z niecierpliwością czekam na wersję finalna gry.Mógłbyś mniej więcej określić ile zajmie Ci ukończenie projektu? Pozdrawiam :D
P.S. Moge pomóc przy testowaniu bo i tak póki co nie mam nic innego do roboty ;)